FITFLOPS


Op de één of andere manier slaag ik er niet in up to date te zijn, maar loop ik achter de feiten aan. Toen de hele wereld zich al had voorzien van een paar Crocks, drong dit verschijnsel ook nog eens tot mij door en heb ik op aanraden van de overbuurvrouw ook een paar van dat niet om aan te zien schoeisel gekocht. Als het niet al te warm is, dit met het oog op de transpiratie, het materiaal is nu eenmaal toch een soort plastic, draag ik ze graag. Hoe je het ook wendt of keert, ze zitten lekker, vooral in de ochtend. En of het daar nu van komt, ik weet het niet, maar mijn pijnlijke voet is stukje bij beetje steeds minder pijnklachten gaan geven. Mijn overbuurvrouw constateert ook dat ik veel beter loop dan dat ik in maanden gedaan heb. Maar ze geeft me groot gelijk, dit is geen weer voor de Crocks, zij draagt ze al lang niet meer. Nee, ze laat mij weten dat er nu wat nieuws is. De FitFlop! Ze toont me haar voet waaraan ik een teenslipper zie. Ik zeg tegen haar, dat ik er tot nu toe nog nooit in geslaagd ben om te leren lopen met iets tussen de tenen en dat dit hem wel niet zal worden. Een dag later, hoe is het mogelijk zo vraag ik mij af, zie ik een artikel over deze slipper. Het schijnt weer net zo'n hype te zijn als de Crocks. Na wat gegoogel weet ik inmiddels dat die dingen voor 59 of 79 euro te koop zijn. En nee, ik heb ze (nog?) niet gekocht. Daar ben ik nog niet aan toe. Ik moet namelijk eerst verwerken dat ik in de reguliere advisering een behoorlijke schadepost heb opgelopen. Een paar dagen nadat ik van vakantie was teruggekeerd heb ik immers een podotherapeut bezocht. Hij raadde mij aan om de steunzolen die ik in mei aangemeten had gekregen uit mijn schoenen te halen en het voorlopig te houden bij de originele inlegzolen die bij de schoenen horen, totdat de door hem nieuw aangemeten steunzolen klaar zouden zijn. De steunzolen die ik dus nog maar pas had waren volgens hem helemaal niet goed. Ik heb ze uit de schoenen gehaald en het is tot nu toe het beste advies geweest wat ik in de laatste maanden gehad heb. Ik zocht mijn lekkere sandalen van vorig jaar weer op en zie daar: per dag verminderde de pijn en nu, na drie weken kan ik zonder enige pijnstiller te gebruiken gewoon weer door de wereld stappen. Zelfs het tennissen lukt weer. Gisteren vielen met een plof de nieuwe steunzolen die de podotherapeut voor mij heeft laten aanmeten, op de mat. Ik heb ze uitgepakt, ze eens goed bekeken, maar ik weet niet of ik die dingen ooit wel in mijn schoenen ga stoppen. De rekening van opnieuw ruim tweehonderd euro zal ik wel betalen, maar of ik ze ga gebruiken? Ik weet het niet. Zolang ik geen pijn heb in ieder geval niet. Misschien ben ik nog wel eerder geneigd om een paar van die FitFlops aan te schaffen, maar ook dat weet nog niet. Voorlopig houd ik het eerst maar bij mijn oude sandalen en ondertussen kan ik het wel uit jubelen van YES IK KAN WEER LOPEN !

hanscke Vrijdag 21 Augustus 2009 - 11:14 pm | | Standaard

elf reacties

Me!

Die pododingessen hebben ook niet de wijsheid in pacht… Ik heb die van mij na een jaar ook de vuilnisbak ingegooid. De slecht afgewerkte randen in de zolen voelde ik bij iedere stap… Ik ben ervan overtuigt geraakt dat het regelmatig wisselen van schoeisel meer effect heeft. En vooral lopen op wat je fijn vindt.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 23:51
Hanny

Dit is geweldig nieuws! Gefeliciteerd.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-08-’09 23:53
Elmar

Fijn dat je weer zonder pijn kunt lopen! :-)
Ik zou ook die steunzolen voorlopig maar in de kast laten liggen!
Teenslippers zijn nooit wat voor mij geweest, ik heb nooit aan iets tussen de tenen kunnen wennen.
groetjes en een fijn weekend!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 22-08-’09 00:34
nanos

Birkenstocks zijn ook erg in dit jaar. Ik heb ze niet, ook geen Fitflops of Crocks.
Wat maakt het uit, belangrijker is dat je weer lekker loopt!

Ik zocht de mij totaal onbekende Fitflops op en zag dat er ook Fitflops zijn zonder iets tussen de tenen.
http://www.fitflop.com/products/

nanos, (URL) - 22-08-’09 00:42
marjolijn

Ha, fijn goede berichten, het gaat weer beter allemaal.
Dat gaat een goed weekend worden…geniet er maar volop van!!
Met of zonder teenslippers.

marjolijn, (URL) - 22-08-’09 06:57
madammeke

Ik ben blij voor jou dat je weer gewoon kunt lopen. Wat Crocs betreft: Ik zag ze toen ik pas mijn pols gebroken had en kocht ze. Droeg ze toen met het bandje achter de hiel. Ik was bang om weer te vallen en durfde niet op mijn slippers te lopen.Ik draag ze inmiddels de hele dag als ik gewoon in en bij huis ben. Heb nooit meer zere voeten! Transpirerende voeten krijg je er niet mee. Ook bij zeer warm weer zitten ze heerlijk. Ze zien er niet uit maar ik ben er zielsgelukkig mee.Ik duim voor je dat je zonder pijn blijft.

madammeke, (URL) - 22-08-’09 09:29
Willemvk

Waarom inderdaad pillen/drankjes/hulpmiddelen gebruiken wanneer het niet nodig is.

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 22-08-’09 11:52
f r e d

crocks monsieur of madame….??

f r e d, (URL) - 22-08-’09 14:34
ReneSmurf

Ik zou dit maar aanhouden zo.
Gelukkig ben je van die pijn af, houden zo.

ReneSmurf, (URL) - 22-08-’09 20:39
zakina

Crocs schijnen niet goed voor de voeten te zijn, maar wat fijn dat je er juist zo van opknapte. Pfff duur zijn inlegzolen, maar idd gewoon in de kast leggen als je je nu al stukken beter voelt.

Crocs en teenslippers zijn aan mij niet besteed. In de zomer wel sandalen (gekocht bij een wandelzaak). Omdat ik veel loop moet ik eens goede wandelschoenen voor de winter kopen, want met mijn laarzen krijg ik dan ook altijd zo’n last van mijn voeten.

zakina, (URL) - 23-08-’09 08:10
Carola

Zal het dan gewoon door voor jou verkeerde schoenen/zolen komen? Het kan goed!
Hopelijk is het een blijvende verbetering!!!

Carola, (URL) - 23-08-’09 22:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.