AMELAND


Dit was dan de laatste dag van mijn heerlijke lange vakantie, behoudens afgelopen donderdag, toen ik voorzichtig al even een kijkje op school ben wezen nemen. Vanaf die dag neemt de school ook al wel weer een aardige plaats in in mijn gedachten. Ik ben al lang weer bezig met mijzelf vragen te stellen van hoe moet dit en laat ik niet vergeten daar aan te denken. Om dit nog even stop te zetten zijn we vandaag nog een dagje op de fiets naar Ameland geweest. Het was een onvergetelijke dag. Toch stemde de zee mij ook een beetje triest. Het was al weer een paar jaar geleden dat ik op een eiland was geweest, en dat terwijl we er zo dicht bij wonen. Al fietsend langs het water aan de waddenkant, op weg naar het verste puntje van Ameland waar de Waddenzee overgaat in de Noordzee, voelde ik opeens de eindigheid van een leven. Ik besefte dat de zee er altijd al is geweest en er  ook altijd zal blijven. Mijn leven is ooit ergens begonnen, terwijl de zee er al was en mijn leven zal ooit ook eindigen en ook dan zal de zee er gewoon zijn. Ik heb mij voorgenomen om niet meer zo lang te wachten om weer eens naar het eiland te gaan. Vanuit ons huis is het goed met de fiets te doen. Eén ding is zeker, ik heb deze zomer wel geleerd om behoorlijke afstanden te fietsen. Mijn zere voet is toch ergens goed voor geweest, want ik ben het fietsen gaan waarderen. Je komt op plaatsen die wandelend in een dag niet te zijn doen. Ik ben vandaag op plekken van Ameland geweest waar ik lopend nooit zou zijn gekomen. Maar het is weer uit met de pret. Morgen moet ik weer aan het werk. Nou ja, morgen nog niet, die dag is er feest. Het derde lustrum feest. Dan vieren we het 15 jarig bestaan van het huidige roc. Voor mij is het geen onverdeeld genoegen. Ik zie er best tegen op. Het zal grootschalig gevierd worden met de medewerkers van alle vestigingen. Maar een aantal van hen kom ik liever niet meer tegen....... Zo'n dag op het eiland werkt voor mij heel inspirerend. Het is dan net of ik bergen kan verzetten. Ik loop er dan ook niet voor weg.  Met die mooie beelden in mijn achterhoofd durf ik de uitdaging aan.

 
(klik)

hanscke Zondag 23 Augustus 2009 - 11:04 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

De Waddeneilanden zijn zo mooi. Als ik jouw foto zie, dan krijg ik de kriebels en zou willen dat het half september is, dan mag ik ook weer voor een weekje. Heerlijk uitwaaien. Even de zinnen verzetten in de mooie natuur met het heerlijke zeeklimaat. Ik hoop dat deze laatste vakantiedag je genoeg energie heeft gegeven om er voluit tegen aan te gaan in het nieuwe schooljaar. En dat je sterk genoeg bent om de confrontatie aan te gaan met diegenen die je eigenlijk niet wenst te ontmoeten. Sta er boven. Laat ze in hun sop gaar koken.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 01:02
marjolijn

Dat is zeker een mooie afsluiting van een heerlijke vakantie.
Ja, en dan vandaag de start van een nieuwe periode.
Ik geloof je dat het vandaag een mix zal zijn, van goede en mindere gevoelens.
Maar ga er voor en maak er toch een goede dag van.
Succes, meis!!

marjolijn, (URL) - 24-08-’09 05:24
Me!

Lekker alles aan je voorbij laten waaien. En degene die je niet wil zien zal dat zelf ook wel beseffen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 12:30
Elmar

Heerlijk zo’n dagje eiland, een prachtige afsluiting van je vakantie!
Ondanks de gemengde gevoelens toch veel plezier vandaag!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 14:21
ton

Wij zijn gewend elk jaar één of meerdere keren naar Vlieland te gaan. Dit jaar is het er nog niet van gekomen. Het wordt hoog tijd!

ton, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 16:15
Annemarie

Juist een dagje aan zee laat dan je zorgen wegwaaien. En de mensen die je liever niet tegenkomt, daar is helaas toch niks aan het veranderen. De wereld is en blijft klein.
Veel plezier weer op school. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 24-08-’09 17:40
zakina

Heerlijk dat je op mooie plekjes bent geweest, dankzij de fiets :-)

zakina, (URL) - 25-08-’09 09:11
Mo

Fietsen vind ik heerlijk. In een lekker tempo toch veel zien. En uitwaaien op Ameland is natuurlijk heerlijk. Lang geleden dat ik daar ben geweest. Vroeger kwam ik er veel. Kennissen van mijn ouders wonen er nog, in Buren. Veel plezier op school…en volgend jaar is het weer vakantie moet je maar denken.

Mo, (E-mail ) (URL) - 25-08-’09 12:01
f r e d

tot in moskou geweest. de wadden nooit gezien. ik schaam mij!!

f r e d, (URL) - 25-08-’09 18:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.