DE ONBEZORGDE KRANT


Elke dag kent zo zijn vaste momenten. Bij de één is dat misschien een soap kijken, bij de ander zal dat een speciaal muziekje opzetten zijn, bij weer een ander zal het weer iets geheel anders zijn. Ook ik heb  zo'n moment: thuis komen, krant oprapen, jas ophangen en dan aan de grote tafel gaan zitten en lekker mijn krantje even doorkijken. Maar vandaag was-ie er niet.

Ik probeerde mij met wat andere dingen te vermaken; dat lukte niet echt. Ik dacht iedere keer de brievenbus te horen klepperen maar de wens was de vader van mijn gedachten, er klepperde niets, de krant kwam niet! Tennis kijken en tegelijkertijd wat breien vind ik op een ander tijdstip van de dag  een prima bezigheid, maar het paste niet bij dit uur.

Een dag zonder krant? Ik ben denk ik te verknocht (misschien is het juiste woord wel te verslaafd)  aan mijn ritueel om daar zomaar genoegen mee te nemen. Er moest  een oplossing komen en ik kwam op de gedachte om te gaan bellen. Het telefoonnummer zocht ik op in de krant van gisteren. Ik werd netjes te woord gestaan, maar mij werd wel duidelijk gemaakt dat de krantenbezorger nog een kwartier de tijd had voor het 17.30 uur was, maar desalniettemin, ze zou even bellen....

Om 18.30 uur was er nog geen krant, tijd om opnieuw te bellen. "We gaan er achteraan" zo werd mij verzekerd. Op mijn vraag wat het vorige telefoontje dan opgeleverd had kreeg ik een vaag antwoord. Ik had de moed om te vragen of ze wel gebeld had. "Ja hoor", was het antwoord.

Ik weet het nu zeker. Bij de krant liegen ze dat het gedrukt staat...... De krantenbezorger was slechts éénmaal gebeld en dat was nog geen vijf minuten geleden zo bleek uit zijn verhaal, toen hij mij de krant met de nodige excuses overhandigde.

hanscke Woensdag 18 Januari 2006 - 10:39 pm | | Standaard

zes reacties

brabo

hahaha! ja…gewoontedieren zijn we hè…kunnen al van slag zijn als een krant er niet is op tijd, hahaha! ken dat wel…

brabo, - 19-01-’06 12:48
Rose

Ai. Ik heb deze problemen regelmatig in de boekhandel. Mensen komen ‘s morgens vroeg het bed uit om de krant bij mij te komen halen, is-tie er niet!! Gelukkig is het na een telefoontje vaak wel opgelost…

Rose, (URL) - 19-01-’06 19:23
noordmiep

als ik uit mijn bed kom …muslie…koffie…krantje…mmmm moet er niet aan denken dat tie er nie is…:)

noordmiep, (URL) - 19-01-’06 20:33
corine

Volgens mijn durft zo’n joch niets anders dan liegen na een blik op jouw boze-krantloze-gezicht… ;-)

corine, (URL) - 19-01-’06 22:03
Neneh

oh…. ik vind het ook zoiets geks als de krant er niet is…

Neneh, (URL) - 20-01-’06 08:18
brabo

Ben je nou nóg aan ‘t bijlezen? ;-> Fijn weekend!!!

brabo, - 20-01-’06 12:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.