SAAIE EX-BRUID???


Vorig jaar had ik er ook al iets van vernomen, maar toen werd ik zo in beslag genomen door andere leuke en minder leuke gebeurtenissen, waardoor ik niet in de gelegenheid was om er aandacht aan te besteden. Waarschijnlijk heeft er toen wekenlang een artikeltje bij de computer gelegen, wat uiteindelijk bij het oud papier terecht is gekomen, omdat het geen actualiteitswaarde meer had. Dit gebeurt  wel meer, dat onderwerpen, waarover ik zou willen schrijven, wegens tijdgebrek, of omdat er steeds maar weer andere ook boeiende zaken de aandacht opeisen, gewoon niet aan bod komen en zo van lieverlee in de vergetelheid raken. Dat gold ook voor het fenomeen 'Trash the dress'. Vorig jaar april waren er in navolging van Amerika, ex-bruiden uitgenodigd om nog een keer hun trouwjurk aan te trekken, om zich dan vervolgens in allerlei vreemde situaties waarbij de jurk ook vuil mag worden, te laten fotograveren. Hoe dwaas wil je zijn???? Dit jaar heeft dit vreemde festijn op de mooie datum 09-09-09 plaats gevonden. De fotografe wilde op deze dag graag 99 ex-bruiden hebben. Of dit aantal ook gehaald is weet ik niet. Op haar website staat bij de uitnodiging te lezen dat je als ex-bruid nogmaals de trouwjurk aantrekt om er dan mee te doen wat je op de trouwdag niet kon of niet durfde, zoals in trouwjurk de zee in, de jurk op het strand besmeuren met modder of met taart en cola..... Dit laatste staat niet op de site, maar stond wel bij ons in de krant. Dat maakt het natuurlijk nog wel iets extremer, maar naar mijn idee niet leuker, want wat is er nu eigenlijk zo leuk aan om een jurk, die eerst waarschijnlijk met heel veel zorg is uitgezocht, in tweede instantie moedwillig te vernielen? De humor ontgaat mij, ik schaar het maar onder de vele zogenaamde "Paul de Leeuwgrappen". Die humor versta ik meestal ook niet. Misschien ben ik daar wel te saai voor.
hanscke Zaterdag 12 September 2009 - 11:38 am | | Actueel

tien reacties

ton

Misschien was het de bedoeling voor ex-bruiden met een ex-huwelijk?

ton, (E-mail ) (URL) - 12-09-’09 12:12
marjolijn

De 99 zijn ruim gehaald, het waren er zeker 150, die op deze “happening” zijn afgekomen.

marjolijn, (URL) - 12-09-’09 16:27
Me!

Ach, wat moet je anders met die jurk…

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-09-’09 17:01
Carola

Ach, waarschijnlijk is het leuker dan hem de de rest van je leven ongebruikt in de kast te laten hangen?!Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Er mee in een boom klimmen en jezelf als bosnimf laten fotograferen of zo, of inderdaad in het water. Kunnen best mooie foto’s worden!!

Carola, (URL) - 12-09-’09 18:52
ReneSmurf

Ik weet alleen van de bruiden in de zee, en dat zag er wel leuk uit!
Insmeren en zo is me niks van bekend, en dat is dan een minpunt.

ReneSmurf, (URL) - 13-09-’09 00:11
f r e d

nog nooit een trouwjurk aangehad; wel verwijderd…..

f r e d, (URL) - 13-09-’09 09:48
Elmar

Ik kan er de humor wel van inzien zeker als het om reeds gescheiden bruiden gaat kan ik me voorstellen dat er dames zijn die dit doen. Bovendien kunnen de jurken na afloop naar de stomerij gebracht worden, dan komt het vast wel weer goed!
groetjes en nog een fijne zondag!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 13-09-’09 12:40
Merlijn

Ik sluit mij aan bij de opmerking van Ton. Trouwens waarom zou je die jurk zo lang bewaren? Ga je er nog een 2e keer in trouwen ? Nee toch ?

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 13-09-’09 13:21
Wieneke

Nou, zo’n mooie jurk vernielen…daar zie ik ook de humor niet van in. Maar bedenk wel, dat je er op de dag zelf heel erg voorzichtig mee moet zijn. Bepaalde dingen kun je dan niet doen. Bijvoorbeeld met zo’n jurk aan op een paard rijden of in de branding lopen of in een boom klimmen of zo. Veel te veel risico, ‘s avonds moet je er ook nog mooi uit zien. Maar stel nu, dat je tóch wat gekke of aparte foto’s wilt hebben… dan kan ik me er wel wat bij voorstellen.

Wieneke, - 13-09-’09 17:24
zakina

Nee ook met mijn situatie zou ik de jurk nooit daar voor gebruiken. Hij hangt doelloos en pijnlijk op zolder, maar ach wie weet draag ik hem in mijn kist ofzo

zakina, (URL) - 16-09-’09 20:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.