PLUMPUDDING


Deze week had ik twee zeer intensieve studiedagen en kwam ik er nauwelijks aan toe om iets voor mij zelf te doen. 's Avonds nog even wat lezen lukte niet meer, maar 's morgens en 's middags in de auto naar het boek 'Is er Hoop' van Renate Dorrestein luisteren, voorgelezen door de schrijfster, werkte heel ontspannend. Het was een heel aardig boek moet ik zeggen, niet helemaal realistisch, maar wel met een mooie spanningsboog. In het boek komt het maken van een plumpudding aan de orde. Alle ingrediënten worden genoemd en er wordt op de één of andere wijze ook verteld hoe een plumpudding gemaakt wordt. Het schijnt nogal tijdrovend te zijn. Ik had eigenlijk geen enkele voorstelling van een plumpudding en ik ben maar eens op zoek gegaan naar een afbeelding. Recepten zijn er genoeg te vinden, maar een plaatje of foto van zo'n pudding ben ik nog niet tegengekomen. Ik ga vast nooit zo'n pudding maken, want dat is veel te veel werk. Ik houd het wel bij het spreekwoord, het zakt als een plumpudding in elkaar. Daarmee maak ik even een uitstapje naar "onze", maar er is niets van mij bij, dieetgoeroe, zoals Sonja Bakker ook wel door de media wordt betiteld. Haar leven schijnt als een plumpudding in elkaar gezakt te zijn. Hoewel ik heel weinig van haar weet, ik heb me nooit tot een dieet van haar laten verleiden, verbaast het mij niets. Al die ophef over haar heb ik altijd gezien als gebakken lucht. Haar tijd is voorbij. Zij zwaait voorlopig niet meer haar scepter in menig huishouden. Maar dat zal de weg voor de plumpuddingen vast niet vrij maken. Deze hele dure pudding past ook helemaal niet bij de huidige crisis en daarbij komt, het is zo Engels, laten we het daar maar gewoon laten.
hanscke Vrijdag 25 September 2009 - 10:57 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Even naar ‘Google afbeeldingen’ en je vindt plumpuddingen te kust en te keur. Mij heeft deze pudding nooit getrokken om te maken. Zal het ook nooit doen, want caloriearm schijnt hij niet te zijn.
En ja wat moet ik zeggen van Sonja. Je kunt beter zeggen dat je een time-out neemt, dan te moeten zeggen dat je imperium in elkaar stort (kredietcrisis?).

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-09-’09 23:54
marjolijn

O ja, in vroeger jaren op zondag eten bij oma, altijd plumpudding…..
Daarna nooit meer….!!!
Fijn weekend meis.

marjolijn, (URL) - 26-09-’09 06:39
Mo

Ik laat die plumpudding maar voor wat het is en zo ook met Sonja Bakker. Zij is in het geheel behoorlijk afgeslankt…ze stopt met al haar werkzaamheden!

Mo, (E-mail ) (URL) - 26-09-’09 12:07
Me!

Tsja, die Sonja toch. Als een ster naar boven geschoten is ze vergeten dat je ook weer eens met beide benen op de grond komt… Dat doet me een beetje denken aan Marco B.

Me!, (E-mail ) (URL) - 26-09-’09 12:20
ReneSmurf

Wat er nog niet is op internet mag je dan zelf toevoegen!
Ik kon ooit niks vinden over bebogeen, maar zelfs daar is tegenwoordig informatie over te vinden!

ReneSmurf, (URL) - 26-09-’09 16:41
Annemarie

Sonja..
misschien wel goed dat ze er vandoor is..
Want ehmm, je kan toch ook normaal op je voeding letten en gelukkig zijn met je lijf ook al zitten daar een paar kilootjes teveel aan??
Achja…
Boeken luisteren.. Daar moet ik persoonlijk niet aandenken, heb toch liever dat ik zelf lees.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 26-09-’09 18:55
zakina

http://cdn-write.demandstudios.com/uploa.. zo ziet een plumpudding eruit. Enne ik heb met mijn obesitas lijf wel eens staan snuffelen in 1 van Sonja’s boeken, nou ik denk dat ik de ochtend nog niet eens door kom. Een ontbijtje van haar is al hongerlijden. Maar hoe ziet nu eigenlijk gebakken lucht eruit ;-) hahaha.

OT:

de afwas heb ik natuurlijk zelf mogen doen.

zakina, (URL) - 27-09-’09 09:02
Elmar

Geef mij maar een vruchten jelly! ;-)
Ik heb nooit gesonjabakkerd en elke dag is voor mij een sas dag!;-)
Maar wel sneu voor haar dat ze zich over de kop gewerkt heeft.
groetjes en nog een fijne zondag!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 27-09-’09 12:53
gala

ik heb geloof ik weer het één en ander gemist….

gala, (URL) - 27-09-’09 15:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.