KLEUTERVERHAAL

 
(klik)

Ijskoud beweer ik dat ik een rijk gevuld leven heb. O ja, ik zou kunnen zeggen druk druk druk, maar dat klinkt bijna negatief en zo ervaar ik het niet. Ik heb hooguit wel eens een beetje te weinig tijd om uit te rusten, want er gebeurt  op een dag zo veel. Neem nou gisteren. Ik zou met genoegen een heel verhaal over het bezoek aan onze kleindochter en haar moeder kunnen schrijven. Ik volsta met een foto en een korte anekdote. 

Als je vier bent en je mag zelf een ijsje bestellen dan ben je al heel groot. Dat wil je graag laten zien. Maar er zijn ook momenten dat je als kleuter geconfronteerd wordt met het feit dat je in vergelijking met anderen nog helemaal niet groot bent. Als je net naar de basisschool gaat en grote jongens plagen je en dreigen om jou je Uggs uit te trekken dan doe je later je beklag bij je moeder. En dan leg je uit dat het toch wel hele grote jongens waren! Het waren jongens die al niet eens meer tanden in hun mond hadden.....

Er zit nog zoveel in mijn hoofd, ik zou nog zo veel meer willen vertellen, maar helaas, de dag is al weer bijna voorbij. Ik had nog andere onderwerpen willen aansnijden, maar dat laat ik toch maar even rusten. Ik hoop nog heel veel tijd van leven te hebben om daar een andere keer op terug te komen.

hanscke Maandag 05 Oktober 2009 - 11:15 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Dat laatste hoop ik ook voor jou. Maar ook voor mij, zodat ik nog lang van je verhalen kan genieten. Het verhaal van vandaag hoeft niet groter te zijn. De foto vertelt al zoveel.
Wat goed gevonden van de grote kleine dame om grotere jongens te beschrijven.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 01:41
marjolijn

Deze foto, die zegt al heel veel.
Mooi hoor…!!

marjolijn, (URL) - 06-10-’09 05:44
Annemarie

Hoe groot en hoe oud ook.. Een mens zal zich af en toe klein blijven voelen!
En ik denk dat dat juist goed is.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 10:39
Me!

Groot zijn is een relatief begrip, je groot houden ook.

Me!, (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 12:32
Carola

prachtig plaatje!

Carola, - 06-10-’09 19:31
zakina

De korte samenvatting spreekt boekdelen, dus goed verwoord en die foto die is geweldig!! Over foto gesproken, mijn foto mag gebruikt worden, ben benieuwd wat voor verhaal er bij komt :-).

Sinds ik een kind heb kom ik ook tijd te kort. Er is zoveel te beleven met hem, hij vult mijn dagen maar verrijkt ze ook. Maar er moeten ook huishoudklusjes gebeuren en ik wil nog zoveel andere dingen ook doen en ja, dan is het druk druk druk. Dat klinkt idd negatief…

Al weet je nog zoveeeeeel log-onderwerpen, betekent iig dat je voorlopig nog niet uitgelogt bent. Gelukkig maar, want je schrijfstijl bevalt me goed, dus wil nog veel logjes van je mee maken.

zakina, (E-mail ) (URL) - 06-10-’09 21:58
sebbo

Wat een leuke foto en verhaal erom heen. maar…….. hoe groot je ook wordt, er blijven altijd barrière’s

sebbo, (URL) - 06-10-’09 23:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.