NOT ME!


Nadat ze de deur gesloten had, opende ze haar tas, pakte ze een sigaret en stak deze zo snel mogelijk aan. Ze inhaleerde diep. Heerlijk. Het feit dat ze dit deed op een plaats die eigenlijk niet geoorloofd was, maakte, dat ze alleen nog maar meer genoot van die sigaret. Stiekum roken in het damestoilet. Het summum van genot. Lekker even alleen en niet het verplichte nummertje tussen allerlei andere verslaafden die dan zo nodig een babbeltje moesten maken.

Dit en nog allerlei andere gedachtes gingen door mij heen, toen ik gisteren aan het eind van de avond hoorde hoe de voorzitter van de bridgeclub, na een korte inleiding zich richtte tot een anonieme rookster. Al geruime tijd maakte een vrouwelijk lid, daar ging de voorzitter althans van uit, gebruik van het damestoilet om daar een sigaret te roken. Hij vroeg of ze in verband met de voorschriften van de brandweer daarmee wilde stoppen. Wanneer er in dit etablissement ooit brand uit zou breken, zou de eigenaar geen aanspraak op de verzekering kunnen doen, daar er gerookt zou zijn op plekken die niet geoorloofd zijn. Dit wanneer er ook maar een spoortje van as of een peukje in het toilet gevonden zou worden, ook al was er brand geweest in een heel ander gedeelte van het gebouw. 

Toen we even later naar buiten liepen gonsde het om mij heen. Ben jij die rookster? vroegen de dames aan elkaar, of, en daaraan deden de mannen ook mee, weet jij wie dat zou kunnen zijn ? Sommigen gaven als antwoord, ik heb enig vermoeden.....Toen P. en ik naar huis reden stelden wij elkaar die vraag ook. Het eerste wat ik zei was, it was not me!, maar vreemd genoeg betrof ons vermoeden wel dezelfde persoon. Wat zou zo'n mens nu bezielen, zo vraag ik mij af, want er is wis en waarachtig een heuse rokersruimte aanwezig. Zou ik echt goed zitten met mijn inlevingsverhaal van het begin? Toch niet te geloven.

hanscke Woensdag 28 Oktober 2009 - 10:39 pm | | Standaard

elf reacties

nanos

Het zou best eens zo kunnen zijn.
Bij ons roken ze buiten, maar daar is tegenwoordig wel terrasverwarming(!).

nanos, (URL) - 28-10-’09 23:51
Hanny

Hopelijk pakt de persoon in kwestie het verzoek goed op en stopt ze met roken op het toilet.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 00:16
marjolijn

Misschien is er nog een extra kick nodig….

marjolijn, (URL) - 29-10-’09 05:51
fialas

misschien heb je het goed, ik heb iemand gekend die stiekem zoenen in het bezemhok het toppunt van genot vond.

fialas, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 09:31
mikelodeon

misschien deed ze het om een ander luchtje te maskeren…

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 10:41
Me!

Volgens mij is ze nu geschrokken…

Me!, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 12:22
Willemvk

Ja, ja, ‘inlevingsverhaal’ ;) :D

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 21:53
Renesmurf

Ik denk dat het iemand is die makkelijker poept met een sigaretje aan. Anders zou ik het ook niet weten.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 29-10-’09 23:15
Thérèse

Hahaha, die reactie van ReneSmurf!!!! Nou, je had het wel mooi beschreven! Ik dacht even dat je ook maar eens aan een (dames)roman begon….ik ben wel benieuwd of de boevin zich nog meldt.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 30-10-’09 21:30
nans

Vies hoor, zo’n rooklucht op de wc…brrr. Stiekem opnieuw gaan roken, niemand mag het weten en daarom ook maar niet buiten???? Hopelijk houdt het wel op, zo binnen….
grtzzz

nans, - 30-10-’09 21:38
Merlijn

Poepen met een sigaretje is gevaarlijk ReneSmurf! Al die explosieve gassen. Nee, er zijn mensen die roken na de daad, en doen dat weer het liefst ergens semi openbaar (op een toilet dus), misschien toch een dame samen met een man het toilet zien verlaten ? Summum van genot …

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 01-11-’09 13:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.