TUSSENDOORTJE


Besteed de tijd met lust en vlijt...... Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar heel druk mee bezig ben. Regelmatig een blogje schrijven en als het kan dan ook graag nog over onderwerpen met enige diepgang, helaas het schiet er de laatste tijd wat bij in. En ik vind het niet erg. Ik geniet van het leven. Ik vervul mijn taken en mijn rollen met veel plezier, of dit nu thuis, op school of elders is. Zo was het midden in de week na lange tijd weer eens omadag. Toen Rixte een baby was, en later die schattige peuter, kwam het vrij regelmatig voor dat het omadag was, dit gestimuleerd door mijn toenmalige collega's. Dit jaar kan ik zo'n omadag weer in de planning opnemen. Een dagje heen en weer naar Den Haag kost heus de nodige energie, maar het levert ook heel veel op, zoals voldoening en betrokkenheid. Natuurlijk is oma heel nieuwsgierig naar de basisschool, het gebouw, het schoolplein, de juf, de andere kinderen en de weg er naar toe die dagelijks afgelegd wordt. En als je dan ook nog eens een prachtige foto hebt gezien van een prima ballerina in dop, dan wil je dat ook met eigen ogen zien. Het was de lange rit zeker waard. Het was een heerlijk dagje. Op de foto staan de twee dametjes bij de balletzaal al reikhalzend naar binnen te kijken of deze al leeg is, zodat zij er in kunnen. Twee keer twee-en-een-half uur autorijden op één dag is best wel veel, maar op de heenweg heeft Neil Diamond mij met een dubbel CD vergezeld. Zo waren het toch hele genoeglijke uren waarin ik terug kon reizen naar vroeger dagen. Op de terugweg heb ik mij wat verdiept in de klassieke muziek. Ik ben daar niet zo in thuis en dat maakt zo'n rit naar huis dan toch weer boeiend. Kortom het was zo maar een dag tussendoor, maar wel een dag waarop ik heel intensief geleefd heb en die ik niet zo gauw vergeten zal.

 
(klik)
hanscke Vrijdag 06 November 2009 - 10:30 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Uit het leven gegrepen.
Lekker genieten van de details die er toe doen.
En het leuke is, dat is voor elk mens anders.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 06-11-’09 23:10
Me!

Op langere ritten neem ik meestal een luisterboek. Dat werkt zeer relaxed, wel oppassen dat je dan niet vooraan in de file rijdt.

Me!, (E-mail ) (URL) - 06-11-’09 23:45
Hanny

Zo’n ritje naar Den Haag doe je toch fluitend als je weet wie er naar je uitkijken. Een goed stukje muziek erbij laat de tijd voorbij vliegen. Als je er dan ook nog zonder files naar toe kunt rijden, is de rit zo voorbij.
Toch verbaas ik me er altijd over, dat voor veel mensen in het westen de rit westen-noorden zo veel langer is dan de weg noorden-westen.
Fijn weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-11-’09 00:14
Annemarie

Wat heerlijk om dan zo’n dag te hebben. Met goede muziek dan gaat de tijd zo voorbij. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-11-’09 00:21
marjolijn

Heerlijk toch zo’n oma dag!!
Lekker van genieten, net als van het weekend.

marjolijn, (URL) - 07-11-’09 06:19
zakina

Daar heb je zo’n lange rit wel voor over… wat heerlijk dat je zo kan genieten van die meiden en die foto is geweldig!!

zakina, (URL) - 07-11-’09 08:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.