HERGEBRUIK


Vertederd kijk ik iedere keer naar het kleine boeketje chrysanten op de tafel in de zithoek. Dit is wel een heel mooi voorbeeld van hergebruik. Eén jaar, twee jaar, ik weet het niet eens precies heb ik eens een bos witte chrysanten gekregen. Misschien wel van zoonlief, maar dat weet ik niet echt zeker. Het zou wel heel mooi zijn als het zo was, heel symbolisch, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Op een dag stond mijn lieve Ilse, ze komt één keer in de veertien dagen om het huis schoon en netjes te houden, met de uitgebloeide chrysanten in de hand voor mijn neus. Aan het uiteinde van de stelen hadden zich wortels gevormd. Ze vond dat deze uitgebloeide bloemen in de tuin een kans moesten krijgen. Om haar een plezier te doen heb ik ze gepoot. Vorig najaar waren het lange slungelige takken geworden, maar omdat dit pas in het laatst van de herfst gebeurde stoorde het mij niet zo. Dit voorjaar heb ik ze gewoon weer kort afgesneden. Gedurende de zomer heb ik ze wel zien groeien, maar tussen de zonnehoeden vielen ze niet op en kon ik ze wel gedogen. Afgelopen weekend hebben we heel veel blad opgeruimd en opeens zag ik dat die lange slungelige staken nu wel enige bloemen hadden. Ik ben naar binnen gegaan en heb een schaar gehaald om zodoende een aantal takken te kunnen knippen. En zie nu eens wat een lief boeketje. Helemaal voor niets. Van een hele dure bos zou ik op dit moment niet meer kunnen genieten dan van dit. 
 
(klik)
hanscke Woensdag 11 November 2009 - 3:44 pm | | Standaard

zeven reacties

marjolijn

Mooi….ja, dat gaat heel goed met chrysanten hé.
Nu heb je een klein vaasje, maar met goed snoeien heb je volgend jaar al een grote vaas nodig.
succes hé..!!

marjolijn, (URL) - 11-11-’09 16:12
Annemarie

Wat schattig zeg!! :-)
Die hebben hun plaatsje zeer zeker verdiend daar bij jou in de tuin. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 17:17
Hanny

Een mooier hergebruik bestaat niet. Hartstikke leuk dat de chrysanten wortel geschoten hebben en dat je nu de bloemen ervan kunt plukken. Wees er zuinig op!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 18:13
Me!

Nog een paar jaar en ze kunnen in de verkoop.

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 19:27
Renesmurf

Het ziet er vrolijk uit zo!
Ik heb zelf maar 1 plant, en die ziet er niet uit, maar ik kreeg hem, en hij mag blijven tot die dood is.

Renesmurf, (URL) - 12-11-’09 22:53
Elmar

Wat leuk zeg!
Ik durf te wedden dat je ze met liefde blijft gedogen in je tuin! ;-)
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 13-11-’09 16:20
mikelodeon

Ja, door dit soort kleine dingetjes kan ik erg geraakt worden.Mooi!

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 14-11-’09 11:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.