IN HET VERSCHIET


 
(klik)
Mijn levenspad loopt dag na dag verder, de toekomst tegemoet. Ik zie, ik kijk ik voel en ik weet dat ik tegelijkertijd aan heel veel dingen voorbij ga. Het ene moment zie ik meer om mij heen dan op een ander moment. Soms is het goed om gewoon even door te stappen. Daarnaast kan het ook zinvol zijn om even stil te staan, weer oog te krijgen voor een detail. Na wekenlang vooral doorgebracht te hebben met druk zijn met mijn dagelijkse bezigheden, lijkt het of de tijd weer is gekomen om naar diepere lagen van mijn gedachten te gaan. Waar dat toe leidt is (nog) niet bekend. De toekomst zal uitwijzen of er zo nu en dan een denkbeeld of gedachte op de voorgrond treedt die zich duidelijk onderscheidt van een gewone alledaagse doorsnee gedachte.

 
(klik)
hanscke Woensdag 25 November 2009 - 9:54 pm | | Standaard

zes reacties

Hanny

Deze tijd van het jaar met de lange donkere avonden geeft de mensen rust en daardoor de gelegenheid om te filosoferen. ‘s Zomers gaat het steeds hurry up en is daarvoor weinig tijd. Misschien daarom dat ik van de winter houd.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-11-’09 22:42
Me!

Ik ben ook een echt wintermens. Ik geloof dat we ons met z’n allen gewoon te druk maken.

Me!, (E-mail ) (URL) - 26-11-’09 12:06
marjolijn

Ja, soms moet je even stilstaan om te kijken of alles goed gaat en je weer verder kunt.

marjolijn, (URL) - 26-11-’09 16:28
zakina

Het voordeel van de winter, vind ik het weer even stil staan. In de zomer is het hier heen en daarheen (ook leuk) en in de winter weer even wat thuis blijven en nadenken etc. Je kan het mooier verwoorden dan ik iig :-)

zakina, (URL) - 26-11-’09 19:47
therese

Hangt het echt met De Winter samen? Ik vind dat juist een drukke tijd soms dan met Kerst en Sint en zo. Veel verplichtingen en minder tijd om te filosoferen. Misschien verschilt dat van mens tot mens?

therese, - 26-11-’09 21:28
Renesmurf

De decembermaand komt er weer aan, een nadenkmaand.
En dan is het ook zo weer januari en loert het voorjaar alweer op de verre horizon.

Renesmurf, (URL) - 26-11-’09 22:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.