DE DAG VAN


De eerste dag is al weer voorbij. Nee dan bedoel ik niet Nieuwjaarsdag maar de Dag Van. Drie januari staat als de Dag van de zwarte beschaving te boek. Tien januari is het de Dag van de medicatieoverdracht en elf januari is het de Dag van de Verkoper. Zo is er in iedere maand een aantal malen de Dag van. Behalve in juli, dan is er alleen op de eerste een Dag van, namelijk  Keti-koti: Dag van vrijheden en in augustus is er nog niks. Van oudsher ken ik eigenlijk alleen maar moederdag, de tweede zondag in mei, vaderdag, de derde zondag in juni en dierendag op 4 oktober. Toen ik eind zestigerjaren als eerste jaars leerling psychiatrisch verpleegkundige begon, kreeg ik voor het eerst te maken met een Dag Van. Ik werd toen geconfronteerd met het feit dat al ver in het verleden van toen 12 mei als Dag van de Verpleging was uitgeroepen. Dit betekende onder andere aandacht in de media voor het beroep van verpleegkundige en iets lekkers bij de koffie. Tegenwoordig kent 12 mei al twee thema's. Het schijnt nu ook de de Dag van de Nederlandse jazz te zijn. Op 5 juni schijnt het zelfs drie keer de Dag van te zijn. Het is dan de Dag van de bouw, de Dag van de muziek en de Dag van de Kriek. Wat dit laatste inhoudt kan ik u niet vertellen. Dit jaar telt in totaal 55 keer een Dag van, de dubbeldagen van èn vaderdag, moederdag en dierendag nog niet eens meegeteld. Met het stijgen van het aantal van de Dag van daalt in mijn de optiek de waarde hiervan. 55 keer per jaar een Dag van is gewoon te veel. Ik heb eigenlijk maar één gedachte hierover, stoppen met die onzin.
hanscke Maandag 04 Januari 2010 - 8:29 pm | | Standaard

tien reacties

Di Mario

Vaderdag heb ik nooit gekend. Voordeel als je door één ouder wordt opgevoedt. Maar.. vanaf dit jaar zal ik er waarschijnlijk aan moeten geloven als mijn Prinsesje het wordt opgedrongen. Ik hou helemaal niet van de dag van. Het is elke dag de dag van.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 04-01-’10 21:37
Me!

Beginnen met het afschaffen van Valentijnsdag, moederdag, vaderdag en ga zo maar door. Daar zit alleen een stukje commercie achter.

Me!, (E-mail ) (URL) - 04-01-’10 22:01
Hanny

Meestal zijn de Dagen van enorm commercieel. En daarom heb ik er een hekel aan. Ze gaan dan ook meestal langs mij heen zonder dat ik in de gaten heb dat het een Dag van is.
PS Kriek is een bepaalde biersoort, gemaakt van o.a. krieken = een zure kersen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-01-’10 23:16
Elmar

Ik ben het helemaal met je eens Hanscke afschaffen al die dagen van, elke dag hoort de dag te zijn van…
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 04-01-’10 23:35
Renesmurf

Ik heb ook wel eens gehoord van driekoningen, en ijsheiligen, en allerheiligen, en zo staat er nog wel meer op de kalender.
Voor mij is maandag gewoon altijd een werkdag, behalve dan met pasen en pinksteren.

Renesmurf, (URL) - 05-01-’10 00:07
Annemarie

Als we nou gewoon 1x per dag een dag van iedereen maken.
Iedereen gelukkig toch? :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 05-01-’10 00:14
Mikelodeon

Het is een manier van vragen van aandacht voor iets maar ik ben het volledig met je eens, zo schiet het z’n doel voorbij en raak je alleen maar geïrriteerd

Mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 05-01-’10 13:58
marjolijn

Ja hoor, al dat commerciële gedoe gewoon afschaffen, maar of dat nog wil lukken…?

marjolijn, (URL) - 05-01-’10 19:12
Thérèse

Toen je begon te schrijven hier, dacht ik: o jee, nee hè…?
Gelukkig vind jij het ook een beetje té! We moeten gewoon eens ergens aan proberen te DOEN i.p.v. allerlei idiote dagen te benoemen.
Groetjes Hanscke!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 06-01-’10 20:26
nans

goh, nooit geweten dat we zoveel dagen van… hadden.. De meeste merk ik dus niet eens op….
Moederdag is bijna altijd rondom de verjaardag van mijn moeder, dus ik vrees dat ze er op moederdag een beetje bekaaid vanaf komt….Net zoiets als geboren zijn rond kerstmis…
Laten we vader en moederdag houden en de rest afschaffen???
grtzzz

nans, - 07-01-’10 14:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.