BELLE VAN ZUYLEN


                                                              silhouet

De stad Utrecht zal een nieuw gebouw krijgen met een toren van maar liefst 262 meter. Vijf miljoen mensen zullen dan  dagelijks de toren van 50 kilometer afstand kunnen zien. De toren zal de Belle van Zuylen gaan heten. De naam klinkt mij niet helemaal onbekend in de oren, maar ik kon toch op geen enkele wijze reproduceren wie Belle van Zuylen dan wel is, was of is geweest. Ik ben op zoek gegaan naar informatie en natuurlijk ligt het startpunt dan bij google.

Belle van Zuylen wordt  beschreven als een ondernemende vrouw, een vrouw waar wij als vrouwen zeker trots op kunnen zijn. Ze is in 1740 geboren als Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken. 's Zomers woonde ze op kasteel Zuylen, gelegen aan de Vecht, 's winters woonde ze in Utrecht aan de Kromme Nieuwegracht op nummer 5. Ze trouwde op eenendertigjarige leeftijd met Carles-Emmanuél de Charriere de Penthaz.

Ze schijnt heel goed met haar pen over weg te hebben gekund. Anders gezegd ze moet goed  hebben kunnen schrijven. Ik ga dat zeker verder uitzoeken. Naar zo'n vrouw wordt straks de hoogste toren genoemd. Heel mooi, ik ben als vrouw dik tevreden met die vernoeming, want als ik de foto in de krant mag geloven, wordt het een heel mooi gebouw. Voor meer informatie over Belle klik http://www.charriere.nl/

hanscke Zaterdag 28 Januari 2006 - 6:39 pm | | Standaard

vier reacties

Michiel

Een toren van 262 meter hoog? Dat is meer dan twee en een half maal zo hoog als de Domtoren! Die zal dus het beeld van de stad volledig overheersen. Ik denk niet dat ik met zo’n monstrum gassocieerd zou willen zijn. Ook al ben ik dan geen vrouw…

Michiel, (URL) - 28-01-’06 21:34
hanscke

@Michiel, het is toch echt waar. Architecten vergelijken het gebouw nu al met de piramide van Cheops, Eiffeltoren en Empire Stat Building. Om als vrouw daarmee vergeleken tw worden is niet nix!

hanscke, - 28-01-’06 21:39
Hansje

‘t Is alleen nog even afwachten of de gemeente Utrecht ermee akkoord gaat.

Hansje, (URL) - 28-01-’06 22:13
momoniek

Jeeh, dat wist ik allemaal niet. Cool!!!

momoniek, (URL) - 29-01-’06 12:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.