VLIEGWERK


'Dat moet kunnen' dacht ik in november, toen ik met J. plannen smeedde om een lang weekend weg te gaan. Met een beetje kunst en vliegwerk moest het mogelijk zijn om die éne les van de vrijdag naar elders in de week te verplaatsen. De overige taken op vrijdag zijn niet roostergebonden, dus die zou ik op andere dagen kunnen uitvoeren. Mijn collega's aan wie ik het voorlegde reageerden heel spontaan met 'lekker gaan, dat moet een keer kunnen'. Opgewekt werd de reis naar Istanbul geboekt, niet wetende dat ik heel wat extra energie kwijt zou zijn met de zorg voor mijn vader. Maar in die hele drukke tijd hield het  vooruitzicht van het reisje mij ook op de been. Het gaf me ook iets om naar uit te kijken waardoor ik mij zo af en toe kon opladen. Dan maar met iets meer kunst en vliegwerk zo was mijn gedachte. Het slechte weer van de afgelopen tijd maakte dat ik nog meer de noodazaak voelde om mijn kunst en vliegwerk naar een hogere versnelling te schakelen, want de dagelijkse rit naar school kostte de afgelopen weken bijna twee maal zoveel tijd. En toen als klap op de vuurpijl werd het lesrooster ook nog veranderd. Ineens ben ik op de vrijdag voor 5 lessen ingeroosterd in plaats van 1. Met nog meer kunst en vliegwerk, het is haast hoge schoolwerk geworden, ben ik er in geslaagd om deze lessen eenmalig te verplaatsen. De leerlingen mogen er zeker niet aan te kort komen. Gelukkig zijn er mogelijkheden op de woensdag, dus heb ik deze dag, mijn vrije dag, ingeleverd. Hoewel mijn collega's verzekeren dat ik het echt goed geregeld heb, knaagt het toch een heel klein beetje. Ergens vind ik dat ik onvoldoende rekening gehouden heb met het feit dat lesroosters kunnen veranderen. Maar als ik morgenvroeg (ja echt heeeel vroeg) in het vliegtuig zit, weet ik bijna wel zeker dat ik alleen nog maar ruimte wil maken voor al het moois wat ik vast ga zien en daar verheug ik mij zeer op.
hanscke Woensdag 03 Februari 2010 - 09:39 am | | Standaard

tien reacties

ton

Geniet van al het moois!

ton, (E-mail ) (URL) - 03-02-’10 11:43
Xiwel

Een goeie reis en ontspan smakelijk!

Zoals je begrepen hebt, heb ik moeite met een reis van te voren plannen en boeken. Dat geeft mij teveel stress. Ik stap op als het rustig is en rommel onderweg wel wat aan om er een mooie vakantie van te maken. Ik had projectenwerk en zag er niets in om halverweg zo’n project (duurde vaak een jaar) op reis te gaan. Dwz op reis blijf ik toch aan dat project denken. Dus zonde van m’n reis. Maar met die instelling kwam er vaak niets van een vakantie en kreeg ik al een nieuw project eer het vorige afgerond was. En ja, om mijzelf te ontspannen was het wel eens nodig om anderen teleur te stellen.

Xiwel, (URL) - 03-02-’10 12:26
Elmar

Heerlijk toch er even tussen uit?
Je hebt het verdient hoor Hanscke, dus lekker genieten daar in Turkije!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 03-02-’10 12:52
Me!

Dat nemen ze je in ieder geval niet meer af… Plezierige dage.

Me!, (E-mail ) (URL) - 03-02-’10 17:00
Marjolijn

Heerlijk, verdiend hoor, en maar lekker genieten..!!
Ga ik ook doen.

Marjolijn, (URL) - 03-02-’10 17:59
nans

bijna niet te doen, rekening houden met alles wat anders zou kunnen gaan lopen, toch? Dus vooral heerlijk genieten van je uitje!!!
Veel plezier samen!
grtz

nans, - 03-02-’10 20:56
Thérèse

Nou Hanscke, dan zou je bijna nooit wat kunnen afspreken. Nee hoor, heel veel ontspanning en geniet van die prachtige stad. Zonder last van je geweten. Stop dat maar even in een doosje en laat dat thuis.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 04-02-’10 13:51
ggk

Goede reis!

ggk, - 04-02-’10 21:16
zakina

Hoi Hanske, jij kan er niets aan doen dat het opeens veranderde en je hebt voor zover mogelijk je best gedaan het allemaal te regelen. Gewoon heerlijk gaan genieten. Istanbul schijnt prachtig te zijn, dus GENIET!!

Ik log tegenwoordig met een wachtwoord en kan hier geen mailadres van je vinden. Als je wilt kan je me mailen via zakina@punt.nl

zakina, (URL) - 06-02-’10 15:45
Renesmurf

Je hebt de mogelijkheden, en zelf zoveel mogelijk geregeld, dus weg met schuldgevoelens, geniet er maar lekker van!
Andere mensen doen dat ook.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 06-02-’10 18:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.