WEEUWSNITJE


Waar waren we ook al weer mee bezig? O ja, het kabinet was gevallen. Daar wilde ik op mijn weblog aandacht aan besteden, maar eerst was het tijd voor Weeuwsnitje. Dochterlief had mij al ingepraat dat de kleine prinses even helemaal in de ban van sneeuwwitje was. Ze was dan ook nog niet zo lang binnen toen de vraag aan haar moeder was of ze Sneeuwwitje mocht worden. Naast Tinkywinky, poes en beer hadden deze attributen ook een plekje in de weekendtas gevonden. Van mijn andere prinsesje had ik ook al begrepen dat Sneeuwwitje heel erg hoog scoort in de belevingswereld van een kleuter. Het waarom ontging mij toen, maar in eerste instantie ook nu. Zelf vond ik het vroeger maar een eng sprookje. Ik zie nog de illustratie in het boek. Een heel mooi meisje wat maar een beetje stil in een glazen kistje ligt met allemaal huilende dwergen er om heen.....Maar nu, na goed naar het spel van deze kleuter geluisterd te hebben weet ik waarom kleuters zich graag identificeren met Sneeuwwitje. Ze is immers de mooiste van het land? Ik heb dus weer heel wat bijgeleerd. Maar genoeg over de sprookjeswereld, terug naar de harde werkelijkheid. Dit keer heb ik de val van het kabinet aan zien komen. Woensdag had ik  voor mijzelf de conclusie al getrokken dat dit stond te gebeuren. Mede hierdoor voel ik voor het eerst weer eens een vlammetje aanwakkeren wat duidt op enige interesse in de politiek. Na mijn politieke geëngageerdheid in mijn jonge jaren, ik was toen midden twintig en ik enthousiast de idealen aanhing van de toenmalige PPR met partijleider Bas De Gaay Fortman, heb ik vele jaren aan de zijlijn gestaan, soms niet eens toekijkend. Ik kan mij nu helemaal vinden in de opstelling van Wouter Bos en ik waardeer het ten zeerste dat hij niet overstag is gegaan. De komende tijd zal het vanuit politiek oogpunt een hele spannende maar ook een boeiende tijd gaan worden. Ik denk dat dit de eerste geschiedenis van deze nieuwe eeuw zal gaan worden. Ik ga in ieder geval de komende ontwikkelingen met grote interesse volgen. 

hanscke Zondag 21 Februari 2010 - 9:13 pm | | Standaard

negen reacties

Michiel

Dan staan we nu, na dertig jaar opposiie, eens aan dezelfde kant van de politieke arena. Ook ik vind dat Wouter Bos punten verdient door zijn rug recht te houden over wat van begin af aan een heilloze onderneming was.

Ik hoop dat dat vertaald wordt in electorale winst.

Michiel, (URL) - 21-02-’10 22:08
Me!

Ik ben ook heel benieuwd of de PvdA zich nu wel kan profileren als echte arbeiderspartij anders gaat mijn stem weer naar Femke.

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-02-’10 22:12
Hanny

Ik heb de politiek afgezworen. Ik kan niet goed tegen het gedraai en alle mooie beloftes. Maakt niet uit of die van links, of rechts, of uit het midden komen. Uiteraard ga ik wel stemmen als dat weer kan. Maar verder geloof ik het wel. Verkeerd waarschijnlijk. Maar ik word echt niet goed van het politieke gekonkel.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-02-’10 22:45
Di Mario

Ik ben wel benieuwd wat het nieuwe kabinet gaat worden.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-02-’10 23:13
Renesmurf

Ik heb geen verstand van kleuters, ik ken een kleuter, en hoe die denken is me een raadsel.
En hoe politiek werkt krijg ik ook maar geen hoogte van.
Val dan meteen over de leugens van Irak.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-02-’10 00:31
Marjolijn

Ja, weer veel gebeurd in politiek Nederland, volg het ook met belangstelling en ben benieuwd wat het nu gaat worden.

Marjolijn, (URL) - 22-02-’10 06:00
nans

aaahhh, is het daarom, dan ben je de mooiste van het land!
ja, dat had ik best ook een dagje willen zijn..langer hoeft niet…
Die verkiezingen worden worden spannend, ik ben heel benieuwd wat er uit komt!
grtzzz

nans, - 22-02-’10 20:08
Elmar

Bos hield zijn rug recht en dat valt te prijzen, maar het kabinet had niet hoeven vallen als hij de eenheid van regeringsbeleid niet had doorbroken, en de vraag over het standpunt van de PvdA inzake Uruzgan had doorgespeeld naar Mariëtte Hamer. Dan was de boel niet op de spitsgedreven en had de PvdA toch ongetwijfeld zijn zin gekregen.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 24-02-’10 15:32
Thérèse

Ik vond Sneeuwwitje ook als kind al zo mooi, met haren als ebbenhout en bloedrode lippen..en nog iets, even vergeten.
Nee, ik begrijp dat helemaal. Trouwens mijn eigen kleindochter kan zgn. in een appel bijten en ontzettend goed doodvallen.

En over de politiek: ik weet het niet; ik heb zo mijn twijfels, naar vele kanten toe. Volgens mij willen ze allemaal niet de mooiste maar de eerste in het land zijn.

Maar ik heb de waarheid niet in pacht noch in bezit.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 24-02-’10 19:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.