TIID VERGRIEME


Met nog wel een weekend voor de boeg heb ik eigenlijk toch het idee dat de vakantie al voorbij is. Ik heb niet echt genoten, maar ik heb het wel naar mijn zin gehad. Heerlijk de tiid vergrieme zoals men dat in het Fries zo mooi kan zeggen. De tijd verprutst zou de vertaling hier van moeten zijn, maar ik kies voor 'de tijd verdaan'. Of anders gezegd, tijd genomen. Niets speciaals gedaan, maar de dagen zich op hun eigen wijze laten ontvouwen. Na de onlustgevoelens geuit te hebben, leek het of er een nieuw stukje evenwicht in mijn bereik kwam. Het boek God's Gym van Leon de Winter kon mij niet zo boeien. Ik besloot om naar de biep te gaan om een paar andere boeken uit te zoeken. En daar kwam ik de flyer SCHRIJFTALENT GEZOCHT met als ondertitel Verhalen en gedichtenwedstrijd tegen. Mijn belangstelling was gewekt en thuisgekomen ben ik via het internet maar eens op onderzoek uit gegaan. En dan gaat er weer een wereld open. Het blijkt dan uiteindelijk om de tentoonstelling Wolkendeken in Museum Jan Cunen in Oss te gaan. Natuurlijk is dat voor mij veel te ver weg om daar daar echt te gaan kijken, maar via de elektronische snelweg ben ik toch hier en daar geweest om het werk van Paul de Geus te aanschouwen. Het één spreekt mij meer aan dan het ander, maar er zitten toch heus heel aardige dingen bij. En weer staat de kunst bij mij aan de deur te rammelen om daar eens wat meer aandacht aan te besteden. Ik ga dat ook zeker doen. In de eerste plaats ga ik op mijn weblog een nieuwe rubriek aanmaken met de titel kunst. Verder ligt het in mijn voornemen om dit weekend naar het museum in Groningen te gaan. De exposities die daar momenteel zijn lijken mij wel de moeite waard om daar eens te gaan kijken, zeker in zo'n regenachtig weekend wat ons kennelijk te wachten staat. Wat een bibliotheekbezoekje al niet te weeg kan brengen, of nog anders gezegd, een boek dat in eerste instantie door mij als saai beoordeeld werd. Ik had dat boek niet meegenomen om in te leveren, ik wilde het nog even proberen, maar ik wilde iets anders achter de hand hebben. Ik ben dus verder gegaan in God's Gym en mijn conclusie is uiteindelijk dat ik het een prachtig boek vind. En zo tijd nemend voor van alles en nog wat kan ik terugkijken op een prima weekje. Of ik daadwerkelijk mee ga doen aan die schrijfwedstrijd weet ik nog niet. Daar heb ik nog tot begin april de tijd voor. je weet maar nooit wat er in mijn hoofd gebeurt.
hanscke Vrijdag 26 Februari 2010 - 5:25 pm | | Standaard

acht reacties

Di Mario

We wachten gewoon jouw hoofdspinsels af.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 26-02-’10 21:31
Merlijn

eerst dacht ik, wat ??!! God’s Gym boeit niet? Gelukkig ben je van gedachte veranderd ….

Merlijn, (E-mail ) (URL) - 26-02-’10 22:19
Me!

Dat belooft voor jou een plezierig weekend te worden. Have fun…

Me!, (E-mail ) (URL) - 26-02-’10 22:20
Renesmurf

actie = interactie. Dat wil zeggen dat een balletje zo kan gaan rollen, al heb je nog niet echt een idee welke kant op.
Maar dat lezen we terzijnertijd dan wel weer.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 26-02-’10 23:15
Hanny

Als je vakantie hebt, kun je natuurlijk nooit je tiid vergrieme. Vakantietijd is de tijd om dat te doen wat je wilt doen. Wil je niets doen, dan is dat vakantie. Wil je veel doen, is dat ook vakantie. Gelukkig voor jou ben je naar jouw gevoel goed geëindigd, zodat je voldaan weer aan de slag kunt na het weekend. Geniet nog van je vrije (griem)dag!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 27-02-’10 00:09
Marjolijn

Vakantietijd is toch nooit verloren tijd, jij hebt de tijd besteed zoals je wilde.
Nog een fijn weekend en dan weer veel succes.

Marjolijn, (URL) - 27-02-’10 05:14
nans

Al lezend dacht ik: ga naar Groningen! en ja hoor…grin. DAt is van hier nogal een eind, al wil ik er wel een keer naar toe. Moet een bijzonder museum zijn. Veel plezier al vast!
Als het schrijven kriebelt, dan komt het er wel van, lijkt me, ben benieuwd of dat gaat gebeuren…
Bijzonder dat het boek je toch ineens wel gepakt heeft! Ik moet bekennen dat ik zelden een Nederlandse schrijver lees…dus van de Winter nog niet heb gelezen….
Fijn weekend! grtz

nans, - 27-02-’10 08:44
mikelodeon

Heerlijk te lezen dat je jezelf hebt toegestaan weer even wat losser te zijn en durft te vertrouwen op wat zich aandiend et voila ;-)

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 28-02-’10 11:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.