RECLAMEREN


Sommige woorden blijven je je leven lang bij. Ik hoor het mijn moeder nog zeggen tegen haar zus, mijn tante dus, als een  aankoop niet goed bleek te zijn.  Ze zei dan: dat hoef je niet te nemen hoor Lies, ik zou als ik jou was reclameren! Terwijl ik een beetje ontgoocheld naar mijn in taupe geschilderde keukenmuur kijk, waar na een beetje wrijven gewoon het wit van het glasvezelbehang tevoorschijn komt, is het net of ik die flarden van het gesprek tussen mijn moeder en tante Lies hoor, want tante Lies kon op haar beurt, als mijn moeder weer eens over een aankoop klaagde, net zo dwingend vragen: heb je al gereclameerd?

Ik zal dus mijn beklag bij het schildersbedrijf moeten gaan doen, want dit is niet hetgeen wat ik had verwacht. De muur achter het kooktoestel moet goed afwasbaar zijn, want natuurlijk spettert er wel eens het één en ander. Daarom had ik ook voor glasvezelbehang gekozen. Dat materiaal is sterk, heeft van zichzelf geen kleur, maar het kan in elke gewenste kleur geschilderd worden en het zou ideaal in onderhoud zijn. Deze muurbedekking wordt immers in heel veel gebouwen toegepast en  bij mijn weten kan het goed gereinigd worden waardoor het vrij duurzaam is. Bij mij dus niet. Als ik de vetspetters eraf wil boenen, lukt dit niet, wel veeg ik alle verf eraf waardoor de kleur verdwijnt.

Ik loop een paar dagen met een behoorlijk onbehaaglijk gevoel rond. Afdingen kan ik niet, onlangs in Instanbul nog geprobeerd, maar het gaat echt niet: ook aan reclameren heb ik een broertje dood, maar ik zal wel moeten. Ik begin eerst maar eens om wat meer achtergrondinformatie over het woord reclameren te krijgen. Het woord staat voor: eisen/klagen/navragen/terugeisen. Bij het puzzelen schijnt vaak de omschrijving 'beklag indienen' gebruikt te worden. Het is een beetje om de hete brei heen dansen, maar het geeft mij toch het nodige zetje om de telefoon te pakken.

De baas van het schildersbedrijf komt kijken en hij begrijpt het probleem. Hij had gekozen voor de matte saus, dat had volgens hem een wat huiselijker uitstraling, maar schrobvast zoals op de verpakking staat is dit produkt zeker niet. Zijn conclusie is, dat het  opnieuw geverfd zal moeten worden, maar dan met een ander materiaal. Het zal hersteld worden. In juni komt het bedrijf toch om de buitenkant van het huis onderhanden te nemen, de keuken zal dan in de planning meegenomen worden...... Als hij weg is blijf ik zitten met de vraag wie de kosten van het opnieuw verven van de keuken nu werkelijk gaat betalen. Wanneer er materiaalkosten opgevoerd gaan worden is dit zichtbaar en hiertegen kan ik bezwaar maken, maar het werkloon kan heel gemakkelijk in de werkuren van de het buitenschilderwerk weggezet worden. Echt helemaal gelukkig met de regeling ben ik niet, of denk ik nu te slecht? Reclameren, ik heb het gedaan, maar ik blijf het gewoon heel moeilijk vinden. Gelukkig is er zittend aan de keukentafel weinig ruimte om te blijven piekeren. De roze boom verzet mijn zinnen. Ik vind het nog steeds prima dat de verbouwing heeft plaats gevonden, want dit is voor het eerst dat ik vanuit ons huis uitzicht heb op dit betoverende plaatje.

hanscke Donderdag 22 April 2010 - 9:14 pm | | Standaard

acht reacties

Me!

Je wordt opgelicht waar je bij staat. Ik zou voor het buitenschilderwerk voor een fixed price gaan.

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-04-’10 21:24
Di Mario

Laat ze het anders specificeren en kijk of de uren een beetje overeenkomen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 22-04-’10 22:01
Nanos

Was het buitenschilderwerk niet al afgesproken voor een vaste prijs?
Had je er niet tenminste al een offerte voor?

Nanos, (E-mail ) (URL) - 23-04-’10 00:47
Marjolijn

Ja, dat is moeilijk zoiets, ik hoop dat uiteindelijk alles naar tevredenheid afgewerkt wordt.

Marjolijn, (URL) - 23-04-’10 05:57
Thérèse

Ik vind het ook altijd een beetje moeilijk, dat reclameren. Misschien vonden jouw moeder en tante Lies dat ook?
Maar ik zou toch nog maar even nader informeren; het is tenslotte hun schuld dat het niet goed gedaan is.
Niet piekeren in het weekend, hoor! Heb je niks an.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 23-04-’10 17:18
Xiwel

Onlangs is hier het buitenwerk geschilderd en merkte ik dat de schilder anders over een prijs denkt dan de aanvrager. De aanvrager wil duidelijkheid over de kosten en wat ie er voor krijgt. De schilder probeert bij het maken van een aanbieding zoveel mogelijk geld naar binnen te harken en levert dan waar ie tijd voor heeft. Als dat niet lukt, dan komt er een nieuwe harkpartij met meerwerkkosten.

Een schilder zal je niet oplichten als ie weet dat je later weer bij hem terug komt. En die kans zit er dik in.

In de prijs die je betaalt zitten dit soort kleine tegenslagen. Als het niet in de prijs zat, dan gaat de schilder moeilijk doen over eigen verantwoording of een verkeerde ondergrond en probeert zo extra geld binnen te halen.

Ik blijf het een vervelende manier gvan zaken doen. Als ik een winkel instap gooi ik ook niet een berg geld op de toonbank en wacht dan af welke boodschappen de winkelier in mijn tas stopt.

En over het koken. Ik bak roer en heb dus ook last van oliespetters. Dat zou ik nooit combineren met vezelbehang. Ik zou altijd voor enorm gladde tegels kiezen rojnd mijn gasstel. Ik vind het al nix dat ik voor een RVS gasstel heb gekozen. De volgende keer ga ik weer voor emaille.

Xiwel, (URL) - 24-04-’10 13:04
Elmar

Lastig is zoiets altijd, houdt de specificatie maar in de gaten van het buitenwerk, dan kan hij je niet ongemerkt iets extra’s rekenen!
groetjes en nog een fijne zondag!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 24-04-’10 22:11
Renesmurf

Hoe je het ook went of keert, je betaalt het toch wel, want ze maken winst. Je kan natuurlijk wel altijd proberen om iets van de prijs af te krijgen, want vragen staat vrij.

Renesmurf, (URL) - 25-04-’10 00:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.