ECHT


Ik denk dat ik er niet zo ver naast zit als ik zeg dat dit het rampscenario voor velen is. Dat je het idee hebt door de ander respectvol behandeld te worden, maar dat achteraf blijkt dat die ander je volstrekt niet serieus heeft genomen. Aardig doen in je bijzijn, maar zodra je uit het gezichtsveld bent, zich of verkneukelen of de verborgen ergernis breedschalig naar voren brengen. Pijnlijk voor degene die het overkomt, maar nog veel pijnlijker voor degene die op deze wijze handelt en dat dit dan bekend wordt. 

Eerlijk gezegd smul ik wel een beetje van het gebeuren met "die" Gordon Brown. Zo vaak kijk ik geen journaal, maar mede omdat mijn vader op bezoek was en hij wel graag het nieuws op tv ziet, was ik getuige van deze breed uitgemeten uitglijder. Ik vraag mij, overigens bij meerdere personen, wel eens af welk mens er nu echt schuil gaat achter dat door en door politieke gedreven of anderszins getinte nette leven. Toch zal ik nu niet alle politici of andere hoogwaardigheidsbekleders over één kam gaan scheren.

In het verleden heb ik heus wel eens de gedachte gehad, dat het voor al die prinsen na afloop van het koninginnegebeuren één dolle pret was. Stiekem verdacht ik ze er wel eens van dat zij zich achteraf over ons, "het gewone volk" zouden verkneuteren. over hoe groot "onze" inzet is om het aloude beeld van het traditionele aanbod van aubade tot volksspelen levendig te houden. Gelukkig heeft men hen nog niet echt op grote uitglijders kunnen betrappen. Natuurlijk zullen zij zo hun eigen gedachten hebben over ons folkloristische volksfeest waarin zij een centrale plaats in innemen.

Maar ik ben blij dat "wij", na gisteren, "onze" koninginnedag weer terug hebben. Op geheel traditionele wijze. En wat mij betreft mogen de prinsen en de prinsessen achteraf best hun plezier met elkaar delen. Tijdens de festiviteiten op zo'n dag laten zij zich van een kant zien waarin de inzet om er iets van te maken voorop staat. En die inzet spreekt mij wel aan. Die inzet lijkt ieder jaar weer behoorlijk van echtheid gespeend te zijn.

En wat Gordon Brown betreft, ik denk niet dat hij er ooit nog in zal slagen om op de één of ander manier "echt" over te komen in een gesprek met zomaar mensen in het land

hanscke Zaterdag 01 Mei 2010 - 4:05 pm | | Actueel

negen reacties

Me!

Ik heb helemaal niets op met het koningshuis, ze doen maar.

Me!, (E-mail ) (URL) - 01-05-’10 21:03
Di Mario

Koninginnedag is van ons en de familie is er een onderdeel van. Zo is het en zo moet het blijven.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 01-05-’10 22:04
Renesmurf

mwa, voor zoveel miljoenen wil iedereen wel leuk doen.
En anders nog maar een miljoentje er bij, en daarna kunnen ze weer verder hun vlieguren opmaken en dergelijke, het werkvolk betaalt wel.

Renesmurf, (URL) - 01-05-’10 23:03
Marjolijn

Ja, hoor koninginnendag blijft leuk, ook al zitten er evengoed wel van dit soort “Engelse slippertjes” in de archieven.
Het blijft een bijzondere dag, met feest en plezier voor heel veel mensen.
Fijne zondag.

Marjolijn, (URL) - 02-05-’10 06:16
Michiel

Ik vind koninginnedag met al die vlooienmarkten en andere activiteiten altijd een leuke dag. Maar het mag van mij ook wel zonder Koningin. We kunnen best een ander excuus verzinnen om een feestje te bouwen dan die volstrekt niet meer van deze tijd zijnde, geldverslinde poppenkast die we de monarchie noemen.

Als er behoefte is aan een Nationale Eerste Stenenlegger En Bruggenopener, dan wil ik dat wel doen. Voor de helft van het salaris van de Koningin. En dan zal ik er netjes belasting van betalen, eveanls mijn privé vliegreisjes en andere kosten die een normale burger ook niet op zijn werkgever kan afschuiven. En de rest van mijn familie hoeft ook niet op kosten van de belastingbetaler onderhouden en beveiligd te worden.

Het feestje mag blijven, maar laten we dat koningshuis alsjeblieft afschaffen, het is echt niet meer van deze tijd.

Michiel, (URL) - 02-05-’10 11:40
mikelodeon

Ik heb met verbazing gekeken naar de uitglijder van Brown, hij heeft zich in elk geval flink in zijn kaarten laten kijken. Ons koningshuis mag wat mij betreft opzouten alleen koninginnedag mag dan wel blijven als leuke herinnering aan deze dure kostgangers.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 02-05-’10 12:19
Annemarie

Ik heb het hele verhaal met Brown gemist…

Wij hebben in elk geval onze Koninginnedag terug! Hoera daarvoor. :-)
Daar heeft onze Majesteit toch maar mooi voor gezorgd.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 02-05-’10 21:56
Xiwel

Ik heb geleerd om met iedereen respectvol om te gaan, ook al vind ik hem of haar vreselijk. Voor politici geldt dat helemaal. Die mogen niet in het openbaar zeggen dat iemand verselijk zit te zeiken over nix. Dat deed Brown dan ook niet, maar toen zijn microfoon later in een privégesprek oppikte dat ie het een zeur vond en dit in de media kwam was de wereld te klein. Van wat ik er van gezien heb was het idd een vreselijk mens. Daar had Brown gelijk in. Het is verder niet correct dat een privégesprek uitgezonden wordt zonder toestemming van de bertrokkene. En dat Brown later door het stof ging vond ik zwak, maar zoiets ben je zo ongeveer verplicht als politicus. Het zal hem zeker een berg stemmen kosten. Verder is bekend dat ie arrogant is, maar hij is zeker capabel. Tony Blair deed het als premier goed omdat Gordon Brown de zaken financieel goed regelde in zijn kabinetten. Brown had dus gewoon vakminister moeten blijven, voor de meer publieke politiek is hij vanwege zijn uitstraling behoorlijk ongeschikt. En dan heb je maar zoiets kleins nodig om flink onderuit te gaan.

Xiwel, (URL) - 03-05-’10 13:35
Thérèse

Blijf jij maar lekker genieten van Koninginnedag, hoor Hanscke.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 03-05-’10 21:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.