LEERRENDEMENT

Ik had hier een artikeltje geplaatst over de viering van nieuwjaarsfeesten in de verschillende culturen; uitgevoerd door leerlingen. Door een verkeerde handeling is het betreffende artikel verdwenen. Balen dus. Ik schets opnieuw in korte lijnen de inhoud van het artikel. Het Chinese Nieuwjaarsfeest waarbij de factor GELUK en het zich open stellen voor GELUK ontvangen een item was. Het Islamistisch Nieuwjaarsfeest wat sober van karakter is en waar de dag van de vlucht van Mohammed van Mekka naar Medina als dag en datum genomen is. Ook was er een korte beschrijving over het Hindoestaanse Nieuwjaarsfeest, het Divalifeest genaamd. Hierbij komt de overwinning van het goed op het kwaad, de overwinning van het licht op de duisternis en de reinheid van lichaam en geest sterk naar voren. En als laatste waren er enige woorden aan de Friese cultuur gewijd, waarin met name de tot carbidbusomgebouwde melkbus naar voren werd gehaald. Tot slot memoreerde ik, dat ik wel eens voor de grap zei, dat ik naar school ging om iets te leren en dat ik die dag veel geleerd had. Verder deed het mij veel plezier, te zien dat de foto's, genomen met de de telefoon van een aardige kwalieit waren en dat ik deze geheel zelfstandig bij dit artikel had kunnen plaatsen. Dit was ongeveer de strekking van het artikel. Ik wilde het artikel achteraf in de juiste categorie plaatsen en toen ging er wat mis. Weg artikel. Jammer. Daarvoor in de plaats dit surrogaat.
hanscke Zaterdag 04 Februari 2006 - 12:51 pm | | Standaard

acht reacties

Renesmurf

Het gedoe met dat carbid komt ook in Groningen voor, en dan met name ten zuiden en oosten van Winschoten, en dan nog een reep Oost-Nederland.
Winschoten doet daar niet aan mee, het is meer voor dorpen.
Wel leuk, al die culturen.

Renesmurf, (URL) - 04-02-’06 13:08
madammeke

Dank je, ik doe mijn best…

madammeke, (URL) - 04-02-’06 16:20
momoniek

Het ziet er ook heel gezellig uit. Zo wil ik ook wel lesgeven :)

momoniek, (URL) - 05-02-’06 14:13
Penguin

Rond Rotterdam in de tuindersgebieden schieten ze ook volop met Carbid. Ik heb het ook nog wel gedaan hoor :D Leuke fotootjes

Penguin, (URL) - 05-02-’06 17:59
Michiel

Ook hier in de provincie Utrecht werd in mijn jeugd flink met carbid “geëxperimenteerd”. Je kon het toen bij de smid kopen. Maar ja, dat is wel een halve eeuw geleden, ik zou niet weten waar ik nu vandaag de dag carbid zou moeten halen. De smidsen zijn net als de bruine cafès uit het dorp verdwenen. Nu zijn er DHZ zaken en eetcafès. Of zijn dat nu eetcafeën?

Ja, leuke plaatjes.

Michiel, (URL) - 05-02-’06 22:17
Rose

Zoiets heb ik ook eens gedaan… en dat is ZO leuk!!

Rose, (URL) - 06-02-’06 00:25
trieny

Wat een goed idee om dat zo te doen, nu mijn dochter op de middelbare school zit valt het mij op dat de kinderen tegenwoordig ook best wel betrokken zijn bij de wereld. Mooie foto’s ook trouwens.

trieny, (URL) - 06-02-’06 18:18
Merlijn

Bah! Nouja, de strekking is duidelijk, wel heel jammer van dat verhaal!

Merlijn, (URL) - 06-02-’06 23:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.