KLEINSCHALIG


In de afgelopen week heb ik de reclame op radio 2 niet meer gehoord. Erica Terpstra die ons op haar eigen bekende maar o zo overdreven wijze oproept om in actie te komen voor het Liliane Fonds. En dat roept weerstand bij mij op. Ik heb het Liliane Fonds altijd een warm hart toegedragen. Juist de kleinschaligheid en daardoor de bescheidenheid sprak mij aan. Met een paar tientjes was het mogelijk om een juiste prothese bij een gehandicapt kind te realiseren, waardoor de kwaliteit van leven van het betreffende kind met sprongen vooruit ging. Hierdoor had ik, misschien wel een beetje naïef, het idee, dat er weinig geld aan de strijkstok bleef hangen. Dit jaar schijnt het Liliane Fonds 30 jaar te bestaan en gaat men dit heuglijke feit vieren door met een actie groots uit te pakken en hierbij het getal 100.000 in te zetten en dit aan te laten prijzen door die genoemde overdreven Erica Terpstra. Door die ooit zo geroemde kleinschaligheid los te laten en steeds maar die 100.000 in de picture te laten komen komt dit alles mij wat tegenstrijdig over. En Erica maar roepen: 100.000. Te overenthousiast zijn schrikt mij af. Dat realiseerde ik mij nogmaals toen ik deze tante ook al weer zo overdreven overenthousiast op de verkiezingsavond feest zag vieren bij de winnende partij. Het moge duidelijk zijn dat ik deze hele promotie geen handige zet vind. Helaas kan ik niet om mijn gevoel heen dat ik mij bekocht voel wat de integriteit van dit fonds aangaat. 
hanscke Vrijdag 11 Juni 2010 - 10:34 pm | | Actueel

negen reacties

Hanny

De reclame heb ik nog niet gezien, dus ik kan er niet over oordelen. Dat het Fonds Erica inzet, kan ik ergens nog wel begrijpen. Zij raakt toch vaak wel een gevoelige snaar bij veel mensen. Als dat geld oplevert voor de gehandicapte kinderen, is dat best goed, lijkt me.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-06-’10 22:42
Me!

iedereen doet zijn best, maar ik kan me je gedachten wel voorstellen. Voor mij zou het over en uit zijn…

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-06-’10 23:41
Marjolijn

De reclame heb ik niet gezien.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen, met al haar enthousiasme kan het soms wel wat over de top zijn.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 07:37
hanscke

@het is een radiospot.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 08:58
Annemarie

Ik kan me voorstellen dat je zoiets hebt , dat je geld toch niet goed terecht komt.
Zonde.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 22:27
Renesmurf

Ik mag dat mens ook niet, dat werkt afstotend.
Jammer dat goede doelen met rechtse mensen in zee kan, dat klopt voor geen meter!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 12-06-’10 22:51
Di Mario

Tja.. helaas kun je niet altijd zo’n organisatie zelf besturen.

love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 00:48
Thérèse

Ja, ik begrijp je, denk ik wel een beetje. Bij die grote getallen ga je al gauw denken: zou er wel iets bij het goede doel zelf terecht komen?

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 17:15
Elmar

Ik heb de reclame nog niet gezien, maar Erica’s enthousiasme ken ik wel natuurlijk. Blijkbaar denkt het Lilianefonds toch dat het meer kan doen door groter te worden, maar de strijkstok moet men dan wel in de gaten blijven houden daar heb je gelijk in!
groetjes en nog een fijne zondagavond!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 13-06-’10 17:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.