O.KOORTS


De meisjes zijn op de school waar ik les geef veruit in de meerderheid. Per jaargang lopen er heus wel een paar verdwaalde jongens rond die graag in de zorg wil werken, in de instellingen zijn ze meer dan welkom, maar ze zijn en blijven ver in de minderheid. Ik was dan ook erg benieuwd of er ook iets geregeld zou worden voor dit eerste Nederlandse optreden in het kader van dit wereldkampioenschap. Halverwege de morgen zag ik de conciërge druk in de weer met een televisietoestel. In een petit overleg werd besloten in welk lokaal het apparaat geplaatst zou worden. Hier en daar zag ik een leerlinge in het oranje. Dat deed bij mij een belletje rinkelen dat ik een leerlinge moest bellen die vanwege het spelen bij het damesvoetbal ernstig geblesseerd is geraakt. Ze heeft iets met de knieschijf en kruisbanden en zit dientengevolge met één been vanf de heup tot de enkel in het gips. Hoe kon ik denken dat er op school niets gedaan zou worden? Ik weet toch al heel lang dat er verschillende meiden van mijn opleiding helemaal voetbalgek zijn. En zo raakte ik ook een heel klein beetje besmet met de voetbalkoorts. Toen ik naar huis reed, ondertussen de wedstrijd via radio 1 volgend, was het opvallend rustig onderweg. Een paar van de weinige auto's die ik zag, waren met vlaggetjes uitgedost. Het aantal vlaggen aan de vlaggenmasten was wel fors toegenoemen en dit deed de oranjekoorts nog wat verder stijgen. Ik rekende uit dat ik met een beetje mazzel op tijd thuis zou zijn zodat ik de tweede helft kon zien. Gelukkig was het vreselijke geluid wat gereduceerd waardoor het voor mij ook iets aantrekkelijker was om te blijven kijken. Na afloop van de wedstrijd heb ik vanuit het oud papier een speelschema opgediept en dit met magneten op de koelkastdeur geplaatst. Het zal wel even duren voordat ik weer koorstvrij ben, maar ach, ik ben niet de enige die door dit virus aangetast is. Alleen, ik ben niet totaal geveld, ik wring mij niet in allerlei bochten. Slechts als ik de tijd er voor heb, zal ik mij aan dit virus overgeven. 
hanscke Maandag 14 Juni 2010 - 10:38 pm | | Actueel

negen reacties

Hanny

Zolang het alleen maar het O-virus is, vind ik het prima. Maar aan het V-virus geef ik me niet over. Ik heb geen zin in vierkante ogen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 00:09
me!

Mij heeft het nog niet te pakken en ik geloof ook niet dat dat gaat gebeuren.

me!, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 07:18
Xiwel

Tijdens de wedstrijd heb ik even boodschappen gedaan, lekker rustig. Maar ik was zeker niet alleen in de supermarkt. Op een bepaald moment erg veel lawaai van de mensen die boven de winkel wonen. Een zwaar omgekochte AZ-Deen had een eigen doelpunt gemaakt. Voor de rest vind ik de versierselen op straat wel aardig. En dat alleen omdat ooit een stadhouder een naam kocht uit Zuid-Frankrijk. Nog een paar wachten en dan heeft de vrouw van Koning WimLex I de kleur aangepast richting beige en gaan we dat in de straten hangen. :-)

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 09:18
ton

Ik heb in mijn 62-jarig bestaan nog nooit een voetbalwedstrijd volledig gezien en dat houd ik graag zo. Terwijl lief gisteren zat te kijken, heb ik mijn auto van alle vakantieresten ontdaan en in de tweede helft ook die van Doekla gestofzuigd.

ton, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 11:47
Marjolijn

Dit O en V virus mag ik wel, alle andere virussen graag buiten blijven.
Ik vermaak me wel.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 17:54
Thérèse

Nou, ik blijf er vrij nuchter onder. Het doet mij voorlopig echt niet veel. BOvendien houd ik al niet zo van voetbal.
Maar geeft niet, hoor. Kijk rustig en met plezier, als je vrij bent.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 21:24
Renesmurf

Die beestjes zijn wel wat afleidend.
Ik weet dat ze zaterdag en daarna op donderdag moeten.

En daarna begint het pas echt. (maar niet echt voor mij)

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 21:48
Annemarie

En terecht! Ik mis helaas het virus… Maar goed! Ik maak het zelf wel.. Ook ik krijg een vlag aan ons balkon, juhu. Morgen even ophangen! Hihihi.

Overmorgen verschijnen er weer bloemen foto’s op de log. :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 15-06-’10 23:12
gala

hahahaha….ja dat is nog eens een uitvinding: een virus dat je zelf kunt controleren ;))

gala, (URL) - 16-06-’10 18:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.