VERRE KUSTEN


Weer terug van een heel andere einder. Southport ligt aan zee, aan de westkust van Engeland. Het was erg leuk om te zien dat die westkust veel gelijkenissen vertoont met onze waddenzee. Een eindeloze vlakte......Southport had als attractie een hele lange pier "zeeinwaarts" gebouwd. Het is echt een flaneerpier waar het, als het mooi weer is  goed toeven is. En het was goed weer! Toen ik dinsdagmiddag rond het middaguur, na een autorit van drie uur, en vliegreis van 5 kwartier, een busreis van een half uur naar Liverpool en een treinreis van een uur in Southport aankwam was het er koud. Rond 1 uur, toen ik ingechecked had en Southport zou gaan bekijken, brak de zon door en werd het aangenaam van temperatuur. Mijn leerlingen hadden mij via smsberichtjes laten weten met hun gasten op trip te zijn. Zij zouden om 5 uur weer terug zijn in Southport. Tegen de avond ben ik naar hen toegewandeld, ik mocht met hen en de gasten van het vakantiehuis meeëten. Het werd mij al vrij snel duidelijk dat de drie dames  uitstekend werk verrichten. Zowel de staf, de verpleegkundigen en verzorgenden, als de vakantiegasten waren erg over hen te spreken. De dag hierna waren ze vrij. We hebben fietsen gehuurd en we hebben genoten. We zijn een eindje naar het zuiden gefietst, naar Formby. Daar zijn, heel Nederands aandoend, duinen en daar komt de zee wel bij het strand. Al fietsend, pratend en kijkend hebben de drie dames mij al hun verhalen toevertrouwd. De sfeer was goed en heel ontspannen. Ze leren veel en hebben het naar hun zin. Het zijn kanjers van meiden! 's Avonds hebben we in een heel gezellig Mexicaans restaurantje heerlijk met elkaar gegeten. Zij vonden het fijn dat ik er was en ik heb van mijn dienstreisje genoten. Mooier kan het werk eigenlijk niet zijn. Alhoewel werken? Dit kwam vrij dicht bij een vakantiegevoel hebben. Nog even, dan is het echt vakantie en dan ga ik nog veel meer verschillende kusten zien. De vakantiereis gaat naar Bretagne.

 
(klik)

hanscke Zaterdag 03 Juli 2010 - 3:51 pm | | School perikelen

acht reacties

Hanny

Geweldig zo’n voorproefje op de vakantie. En eerlijk gezegd ben ik nu al wat jaloers op je dat je naar Bretagne gaat. Ik ruik het al en ik zie het voor me. Maar ik heb niets te klagen, want mijn vakantie was ook geweldig in Noorwegen.
Sterkte met de laatste loodjes op school!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 03-07-’10 17:43
Me!

Plezier maken hoort ook bij het leven. En als werken plezierig is, gaat het goed toch…

Me!, (E-mail ) (URL) - 03-07-’10 19:05
Di Mario

Heerlijk zo door het zand banjeren naar het water van de zee.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 03-07-’10 21:34
nans

DAT is nou eens een leuk stagebezoek!!! geweldig.
Leuk om dat zo allemaal eens bezig te zien daar lijkt me!

Nog even de laatste loodjes dus? en dan straks genieten!
grtz

nans, - 03-07-’10 21:51
Annemarie

Klinkt inderdaad prima! :-)
Fijn dat je zo je werk met vrije tijd kan combineren.
Mmm, bretagne! Tof zeg. Waar?

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 03-07-’10 22:33
Marjolijn

Dat zijn de leuke dingen van het werk, af en toe een uitstapje mogen maken.
Fijn dat het goed gegaan is.
En nu op naar een fijne vakantie..!!
:-)

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-07-’10 06:45
Renesmurf

En zo redelijk dichtbij allemaal he, even proeven aan de vakantie! En dat is altijd leuk, met het vooruitzicht dat de echte vakantie er nog aan zit te komen!

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 04-07-’10 15:52
Elmar

Geen straf lijkt me zo’n stagebezoek! :-)
Nu op richting de vakantie!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 05-07-’10 16:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.