DE LUS 1

De tijd heeft niet stil gestaan. De mooie jonge blommetjes zijn al lang elders weer bezig groter te groeien en ook ik ga gewoon door met het leven zoals het komt en het gaat, of dat nu hier is of daar. En over bloemen gesproken, bijna elk plaatsje in Bretagne heeft veel kleur door de prachtige bloemenversieringen, maar de hortensia’s hebben toch wel de overhand. We zijn neergestreken op een camping op de grens van Zuid-Finistère, Noord-Finistère, Morbihan en Côtes D’Armor van waaruit de noordkust, de westkust en de zuidkust goed te bereiken is. Op de één of andere manier trekt het mij om deze vakantie veel en vaak over het water naar de einder te kunnen kijken. Onderstaande foto is gemaakt na een bezoek a Concarneau, wat overigens een heel verrassend stadje is. Niet een kasteel, waarbij bij het passeren van de poort een kassa staat waar entreegeld betaald moet worden…. Door toch eerst maar de vele mensen achterna te lopen en niet eerst het stadje aan de andere kant van de weg te zoeken, zoals eerst het plan was, was de verrassing des te groter, in het hart van het stadje te komen in plaats van bij een fort. Ooit had ik eens zo’n zelfde verrassing en wel in Carcassonne. Na heerlijk in dit stadje rondgeslenterd te hebben, kwam de kust aan de beurt. Het vloed zien worden is zo’n mooi spektakel. Voor de derde keer in een paar weken tijd was ik dus al weer bij een kust, niet bij het wad, niet in Engeland, maar dit keer in Bretagne.

hanscke Donderdag 15 Juli 2010 - 10:24 am | | Standaard

acht reacties

Di Mario

De kust blijft altijd mooi, ik vind vloeg mooi, maar eb ook.

Love As Always
Di mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 15-07-’10 10:58
me!

Heel veel van die kustplaatsjes zijn heel mooi en dat wordt alleen door de inwoners gezien. Het gros trekt meteen naar het strand.

me!, (E-mail ) (URL) - 15-07-’10 12:20
Hanny

Een beetje jaloers ben ik wel. Jarenlang zijn wij op vakantie geweest in die buurten en het waren mooie vakanties. Ik ruik de zee en voel de wind. Ik dwaal weer door alle mooie stadjes en dorpjes. Maar bovenal geniet ik van de witte muren met blauwe kozijnen en daarvoor al die hortensia’s in zoveel verschillende kleuren. Een heel fijne vakantie verder met hopelijk veel van dit soort leuke ontdekkingen zoals je in Concarneau deed.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 15-07-’10 12:52
Elmar

De kust en de zee blijft mij ook altijd trekken!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 15-07-’10 14:52
nans

Heerlijk is dat toch dat water, rustgevend het aanrollen van de golven, het tij….
Geniet er van!
grtz

nans, - 15-07-’10 19:08
Annemarie

Bretagne is zo mooi…
Daar wil ik zeker weten ergens in de aankomende jaren nog een keer naartoe! Gewoon om oude herinneringen op te halen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 16-07-’10 00:03
Marjolijn

Strand, zee en kusten trekken altijd.
Heerlijk om daar vakantie te vieren.
Lekker genieten meis..!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 16-07-’10 06:12
mikelodeon

heerlijk om te lezen jouw vakantieblogjes! Sterkte en beterschap voor je vader

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 03-08-’10 08:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.