DE LUS 4


Al vakantie vierend kom ik ogen en oren tekort. Er is zo veel te zien! Fietsend, lopend, maar ook op een camping. Neem nu een overbuurman. Hij komt alleen, maar met zoveel speelgoed.
Een auto, een aanhangwagentje met daarop een motor, een tentje om in te slapen, een tentje om van alles en nog wat maar niet nader te omschrijven spullen in onder te brengen en een zeil waaronder een tafel, 2 stokken waarop de schoenen worden geprikt en een visstoeltje een plek hebben gekregen. En voor dat dit alles naar de zin stond. Er is een hele avond mee omgetoverd. Toen de volgende morgen met heel veel precisie er nog eens 2 visstoeltjes  bij werden gezet, kregen P. en ik een beetje last van de slappe lach. Die zijn voor de gaande en komende man grinnikten we samen. Prompt bleven er twee mensen staan om even een praatje te maken. Dat was volgens ons de gaande en komende man. We gierden het samen uit. Het aanhangwagentje is in de latere dagen nog een keer verplaatst, de auto heeft nog een andere plek gekregen, maar buurman was overdag ook veel weg. Opeens op een morgen was er meer geluid dan anders. Overbuurman zat niet alleen aan zijn tafeltje…., nee dit keer waren de stoeltjes echt bezet. Er zaten twee dames, jonge meisjes, een dochter en haar vriendin?  bij hem aan tafel te ontbijten. De stoeltjes waren dus wel terdege gepland neergezet. Naast dit camping plezier zie ik ook heel veel andere moois. Quimper is een prachtige stad.
En als er dan ook nog een festival plaatsvindt is het helemaal genieten geblazen. Er waren wel meer dan tien Bretonse doedelzakorkesten die her en der in de stad optraden. En dan is er zo maar weer een dagje kust en natuur. We hadden een fietstochtje in de buurt van de roze rotsen gepland en dat was redelijk te doen, want eerlijk is eerlijk, fietsen in Bretagne valt niet altijd mee. 

hanscke Woensdag 21 Juli 2010 - 9:04 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Zwijmel, zwijmel. De laatste foto lijkt wel gemaakt op Quiberon aan de Côte Sauvage. Prachtig die bloeiende hei op de rotsen. De festivals in Bretagne zijn beroemd en er is altijd wel wat moois te zien en te horen. Op de Bretonse huisjes ben ik een beetje verliefd. Schitterend om al die witte muren tegen de blauwe zee en hemel te zien. Nog heel veel plezier daar in het verre zuidwesten!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-07-’10 21:39
Me!

Ik vind Bretagne een een van de prachtigste districten in Frankrijk…

Me!, (E-mail ) (URL) - 21-07-’10 22:01
Annemarie

Dat tafereeltje wat je schets ken ik maar al te goed van de camping. Dat gebeurd redelijk vaak.. Maar wel heel verbazingwekkend om naar te kijken in elk geval!!!

Wat is het daar toch mooi. Geweldig.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 21-07-’10 22:04
Marjolijn

Heerlijk die camping taferelen, dat is toch genieten.
En ook de rest wat je nog allemaal tegenkomt.
Veel plezier en geniet volop.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 22-07-’10 06:00
Xiwel

Ooit een keer in Kemper in het centrum overnacht. Je vind daar iets van 2-taligheid, maar ik heb er niemand Keltisch horen praten.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 22-07-’10 10:42
ton

Kamperen in Bretagne, dat is lang geleden… Het maakt wel weer wat wakker. Piriac sur mer. Plouharnel. Kleine kinderen. Mijn oudste zoon, toen een jaar of vijf/zes, die vroeg wanneer we naar de kerk gingen. Want alleen tijdens vakanties liepen we een kerk in dus als je daar nog niet was geweest, was het nog niet echt vakantie…

ton, (E-mail ) (URL) - 22-07-’10 12:05
nans

Heerlijk is dat toch…meelezen met iemands vakantie!
Geniet er nog lekker van…

grtz

nans, - 22-07-’10 19:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.