DE LUS 5


 En het gaat maar door met zo veel moois zien en ervaren. De ene dag staan we op zo’n beetje het hoogste punt van Bretagne, op de Ménez Hom, waar we een pittige wandeltocht van ruim 15 kilometer maken. Het uitzicht is adembenemend. Het weer was die dag wel met ons. Toen we startten regende het een beetje, maar toen we op de top waren was het helder en blauw. Wel woei het behoorlijk.  Een volgende dag fietsten we een eind langs het kanaal van Nantes naar Brest. Dit kanaal loopt voor onze camping langs. In de afgelopen dagen zij we van de camping van Huelgoat verhuisd nar de camping in Chateaulin. We fietsten een heel eind stroomopwaarts. Het leek wel bijna een Hollandse aangelegenheid, een vrijwel vlak fietspad, naast een kanaal. Toen we na ruim 24 kilometer eindelijk bij een brug kwamen, deze overstaken om over de weg weer naar de camping te komen, bleek dit heel andere koek van Jaap. Hoewel we de terugweg maar twaalf kilometer was omdat we niet mee hoefden te meanderen met de bochten, was dit een zware klus. Ik ben toch wel een paar maal afgestapt om over te gaan op het fiets duwen in plaats van te fietsen.

Weer een andere dag waren we op het verste punt van Bretagne om langs de rotsen van Pointe du Van naar Pointe du Raz te lopen. Dit is wat mij thuis ook voor ogen stond. Bretagne niet alleen zien maar ook beleven en dat lukt volop.

hanscke Zondag 25 Juli 2010 - 11:34 am | | Standaard

zes reacties

Hanny

Ik beleef het met jullie mee! Het is zoiets als thuiskomen voor mij.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 25-07-’10 12:37
Me!

Heerlijke streek is dat toch. Voor mij hoeft de middelandse zee niet.

Me!, (E-mail ) (URL) - 25-07-’10 15:26
Annemarie

Oh die rotsen.. Op die laatste foto…
Wat heerlijk! :-)

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 26-07-’10 01:07
Marjolijn

Jij geniet, jullie genieten en ik geniet mee.
Wat is het mooi daar.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 26-07-’10 07:51
Michiel

Prachtig land toch dat Bretagne. En leuk dat Sjors ook nog mee kan in de aanhanger.

Vergeet ook de menhirs bij Carnac en andere plaatsen niet. Die moet je beslist gezien hebben.

En als je een camping wilt waar vrijwel geen Nederlanders komen, ga dan naar de municipal op de Pointe de Gàvre, vlak bij Lorient. Vanaf Port Louis over de D781 naar het oosten tot Plouhinec en dan om de inham heen en via de D151 naar Gàvres. Niet de camping aan de ingang van het dorp nemen, maar het dorp helemaal doorrijden tot aan waar de weg ophoudt. Daar is de camping met weinig Nederalnders.

Ik hoop dat het er allemaal nog is, het is wel meer dan 10 jaar geleden dat ik er voor het laatst was…

Vandaar is het niet ver naar Carnac an vele andere menhirvelden.

Michiel, (URL) - 26-07-’10 12:56
Carola

Prachtig mooi daar! Geniet er van zoveel je kan

Carola, (E-mail ) (URL) - 27-07-’10 12:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.