CRIBIER


Eindelijk heb ik even tijd om tot mijzelf te komen, iets te gaan doen wat ik leuk vind. Lezen wil even niet zo goed, omdat ik mij niet echt kan concentreren. Tuinieren vind ik leuk om te doen, maar dat heeft zijn grenzen. Ik moet mijzelf zo nu en dan een halt toe roepen, omdat ik anders in één dag te veel hooi op mijn vork neem, dus na een aantal uren moet ik daar mee stoppen. Borduren wil ook even niet, ik heb te weing zit in mijn gat, maar plaatjes op het beeldscherm kijken gaat heel goed. In de afgelopen jaren ben ik een heel klein beetje kunstminded geworden. In de laatste jaren gaan we zo heel af en toe naar een museum. Meestal betreft het een schilderijenexpositie en ik merk dat ik stukje bij beetje een heel klein beetje kennis opdoe. Naast het feit dat ik kan zeggen of ik iets mooi vind of niet en of het mij aanspreekt of niet kan ik nu soms wat vergelijkingen in stijlen maken  In Bretagne waren veel, heel veel exposities en P. en ik schiepen er soms genoegen in om zo'n expositie binnen te lopen. Zo bezochten we in Locronan een expositie van Edouard Cribier.  http://edouardcribier.canalblog.com/  Zijn schilderstijl deed mij denken aan Hundertwasser, de schilder die ik in Wenen heb leren kennen. Ik heb een flyer meegenomen met de vaste bedoeling om zijn stijl van schilderen met behulp van de computer eens te vergelijken met de stijl van Hundertwasser en ik moet zeggen dat ik dat in Locronan wel aardig goed heb ingeschat. Ik vind het heerlijk om naar te kijken, die min of meer naïeve manier van schilderen. ook de kleurstellingen hebben nog al wat overeenkomst. Ik heb een kostelijk half uurtje gehad om met de computer de verschillende werken van beide schilders naast elkaar te zien. Ik dacht er te laat aan, maar een volgende keer ga ik èn de laptop èn de pc naast elkaar gebuiken. Dan kan ik het werk echt naast elkaar zien. Een heerlijk tijdverdrijf om zo even rond te wandelen.
hanscke Vrijdag 06 Augustus 2010 - 10:53 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

De site van Edouard Cribier ben ik even doorgewandeld. Iets om nog een keer rustiger te doen, want zijn schilderijen vind ik erg leuk. Zijn stijl spreekt me wel aan. Op het schiereiland waar wij kwamen, vond je ook veel exposities. Altijd leuk om met name op wat mindere dagen rond te neuzen. En zoals jij nu aan het vergelijken bent, geloof ik graag dat het een heerlijk tijdverdrijf is. Veel plezier daarmee!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 00:08
Annemarie

Dat laatste is natuurlijk een goed idee. Als je er maar niet helemaal gek van wordt van 2 beeldschermen naast elkaar…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 01:25
Marjolijn

Ja, leuk op het WWW kun je heel veel mooie dingen vinden.
Fijn weekend meis.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 08:34
Me!

Ik ben daar heel rigoreus in. Ik vind iets mooi of ik vind iets niet mooi in de kunst. Een beetje mooi ken ik niet…

Me!, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 11:48
Wieneke

Leuk kleurig werk van Cribier. Word je vrolijk van. Ik zit even na te denken over dat ‘schiepen’. Het is toch ‘schepten’? ;-)

Wieneke, (URL) - 07-08-’10 13:35
hanscke

@Wieneke: de sterke vervoeging van scheppen wordt gebruikt bij iets creëren, iets maken; wij maakten genoegenen daarom heb ik voor de vorm schiepen gekozen. en misschien komt dat ook nog wel door mijn godsdienstige achtergrond vroeger. De bijbel begint nl met: God schiep hemel en aarde

hanscke, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 13:45
nans

Leuk dat je je er op deze manier in aan het verdiepen bent! en er valt nog heel wat in te ontdekken…. veel reisplezier in de kunstwereld!

grtz

nans, - 07-08-’10 18:18
Thérèse

Ja, leuk dat je geleidelijk met kunst in aanraking komt. En heel goed dat je je er ook in gaat verdiepen. Mensen denken het altijd zo wel zelf snel te weten, maar je erin verdiepen levert heel wat meer op.
Het gaat niet alleen om mooi of niet mooi; het gaat veel en veel dieper.
Succes en plezier erin!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 07-08-’10 20:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.