PLAATS


Gisteravond had ik al het idee, om een heel gewoon, alledaags, doorsnee blogje te schrijven. Gewoon om een indruk van het dagelijkse leven van anno 2010 weer te geven, een tijd waarin mensen gemiddeld veel ouder worden dan de mensen die vroeger in de kleding van de foto's rondliepen. Behalve het wachten tot er ergens een plaats is waar mijn vader verder verzorgd kan worden en kan gaan revalideren, gebeurt er om mij heen eigenlijk weinig wat mij echt boeit. Het leven gaat zo zijn gangetje en ik probeer mij er mee te verstaan. Ik kan gelukkig meedelen dat mijn vader zowel lichamelijk als geestelijk weer redelijk tot goed aan het herstellen is. Lopen is uit den boze, want hij mag zeker zes weken niet op het been staan. Ook is hij weer uit het verwarde dal opgeklommen en kan weer redelijk tot normaal een gesprek voeren. Zo gaat dat met deze vorm van dementie, veroorzaakt door infarcten. Het kan nu weer een hele tijd goed gaan totdat een volgend infarct zich aandient. En opeens gaat vanmiddag mijn mobieltje en iemand vertelt mij dat er ergens plaats is voor mijn vader en nog wel in het stadje, op schootsafstand van ons dorp. Morgen zal de verhuizing plaats vinden. Ik hoop dat hij het daar een beetje naar zijn zin krijgt. Het betekent voor mij, dat er waarschijnlijk iets meer rust in mijn leven gaat komen. Ik kan hem in de komende tijd heel regelmatig bezoeken, maar het is, omdat ik dan niet meer hoef te reizen, niet iedere keer meer zo'n aanslag op mijn tijd.  Aankomend weekend zal hij genoeg bezoek van de rest van de familie krijgen en dat betekent dat P. en ik er nog fijn een paar dagen op uit kunnen trekken. Het zal wel Noord-Holland worden. Ik was nog nooit bij de Zaanse Schans geweest, maar zoals u hebt kunnen lezen, inmiddels dus wel, maar ik heb ook nog nooit Volendam en Marken bezocht en dat staat hoog op mijn verlanglijstje. In het buitenland vind ik het altijd mooi om die oude klederdrachten te zien. Museé Bigouden in Pont l'Abbé is het enige museum wat ik dit jaar in de vakantie van binnen heb gezien en dat was voornamelijk om die klederdracht. Dat boeit mij, net zoals als oude interieuren. Het helpt mij om een voorstelling te kunnen maken van het dagelijkse leven toen ik nog niet bestond. 
 
(klik)   
hanscke Dinsdag 17 Augustus 2010 - 9:42 pm | | Standaard

acht reacties

Annemarie

Gefeliciteerd met het nieuws van je vader! Dat zal een heel stuk schelen inderdaad. :-) Echt fijn!
Ik denk dat je dan op Volendam je lol op kunt. Ik was er een jaar geleden ook nog nooit geweest, maar echt een aanrader. Al zal Hanny dan waarschijnlijk zeggen dat ze Marken mooier vindt.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 17-08-’10 22:18
Hanny

Fijn dat er een plekje voor je vader is. Hopelijk voelt hij zich daar snel thuis.
Klederdrachten hebben mij altijd geboeid.
Ik wens je veel plezier in Noord Hollan!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-08-’10 22:31
Di Mario

Heerlijk zeg dat je vader zo dichtbij kan komen wonen. Nu nog een mooi onderkomen ervan maken en je vader voelt zich er zeker thuis.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-08-’10 23:03
Me!

Goh, dat is alleen maar positief nieuws. Wat zul jij je even gelukkig voelen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-08-’10 23:08
Marjolijn

Goed nieuws allemaal. Fijn dat het beter gaat met je vader.
Geniet nog volop van de komende dagen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 18-08-’10 05:17
ton

Pak je ontspanning maar even. Het is je gegund.

ton, (E-mail ) (URL) - 18-08-’10 12:00
nans

Mooi dat er zich een woonoplossing voordoet die voor jullie ook prettig is! Het leven is ook wel eens makkelijk blijkbaar!

Prachtige klederdacht op je foto’s!

De streek waarin ik geboren ben had klederdracht die helemaal zwart was. Beetje sobertjes eigenlijk , voor een katholieke streek…

grtz en geniet van de tochten!

nans, - 18-08-’10 13:54
Wieneke

Nou, dat is geweldig. Vader straks een beetje in de buurt en ook goed aan het herstellen. Groot gelijk om er nog even tussenuit te gaan. Je krijgt het zo nog druk, denk ik.
Veel plezier.

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 18-08-’10 14:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.