TOERIST ZIJN


Na inspanning was het voor ons even tijd voor ontspanning. Vader kon gaan uitrusten en bezig gaan met acclimatiseren in het verpleeghuis, waar hij tijdelijk verblijft en waar hij kan gaan revalideren. Broederlief en schone zus zijn dit weekend onze kant opgekomen en hebben de honneurs even waargenomen. En ik? Ik heb genoten. Volendam en Marken, ik was er nog nooit geweest. In mijn beleving zou het veeeeel te toeristisch zijn, maar in de afgelopen jaren ben ik vele malen DE TOERIST in het buitenland geweest, dus waarom niet in eigen land?Ik heb heerlijk door de straten van Volendam geflaneerd. Niet alleen de straat met de winkeltjes, nee ook de kleine straatjes achteraf, waar bijna geen andere mensen komen. We werden daar door een winkelier opgewezen toen ik mijn Volendamse popje kocht. Daar hoort een achtergrondverhaal bij, maar dat schotel ik u een andere keer voor. Er stond een stevige, bries, maar na 14 kilometer fietsen kwamen we dan toch in Marken aan. Niet te vergelijken met Volendam. Doordat het een eilandje is geweest, heeft het een heel ander karakter.Natuurlijk ben ik even in het huisje van Sijtje Boes geweest, maar we zijn ook naar de vuurtoren gefietst. Het stadje Edam heeft zo ook haar eigen charme. Kortom ik was een weekendje weg in eigen land, maar in een omgeving die geheel nieuw voor mij was. Lekker uitgewaaid kan ik morgen weer tot de orde van de dag overgaan en de taken uitvoeren waarvan ik geacht wordt dat ik ze doe. Eén er van zal zijn een klacht tegen het taxibedrijf indienen. Met  een bos bloemen en een werkelijk ontroerende brief, gebracht door een directielid, is dit bedrijf niet klaar. Daarvoor is met ditzelfde taxibedrijf in het verleden ook al te veel mis gegaan. Het is nog geen jaar geleden dat vader ook al een bos bloemen kreeg, omdat wij klaagden dat ze een vreemde volgorde in het rijden van de route hadden waardoor ze hem de halve provincie doorreden. Maar goed, dat bewaar ik tot de dag van morgen.

hanscke Zondag 22 Augustus 2010 - 8:53 pm | | Standaard

negen reacties

Me!

Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Daar help een dagje uit ook niet mee. Het is natuurlijk een leuke afwisseling. Man wat zou ik pissed geweest zijn.

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-08-’10 21:39
Xiwel

Volendam vind ik niet zo mooi als Marken, Monnickendam en Edam. Ooit ben ik vlak over de grens in Greetsiel pardoes een Duitse versie van Volendam binnengefietst. Dat was eigenlijk nog veel erger met van die shantykoortjes langs de straat en mensen die met een anker op de foto gingen. Dus die mallotigheid is niet alleen in Nederland te vinden. :-)

Xiwel, (URL) - 22-08-’10 22:17
Di Mario

Leuk, toerist in eigen land, dat zouden meer mensen moeten doen. Succes met je klacht. En afhandeling natuurlijk.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 22-08-’10 22:30
Annemarie

Marken, dat moet ik dus echt nog een keer bezoeken!
Nu je het zegt inderdaad, weet ik me dat logje van je ook nog te herinneren.. Te triest voor woorden!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 22-08-’10 23:22
Hanny

Met Volendam heb ik niets. Veel te toeristisch. De achteraf straatjes zijn dan wel leuk, maar bij de haven vind ik het maar niets. Ik heb mijn hart verpand aan Marken. Ook wel toeristisch, maar veel authentieker.
Trouwens als je nog eens die kant opgaat, kan ik je Hoorn en Enkhuizen aanraden.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 22-08-’10 23:50
Renesmurf

Wat leuk, toerist in eigen land.
Ik ben ooit al eens in Volendam geweest, en vond het wel mooi.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 23-08-’10 00:30
Marjolijn

Heerlijk zo’n weekendje uitwaaien in eigen land.
Succes met alles wat je vandaag moet doen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 23-08-’10 05:44
Michiel

Je hebt het wel voor elkaar dat de busjes in het nieuws zijn geweest. Weliswaar met nadruk op moeilijke jongeren, maar ook het ouderen- en invalidentransport werd genoemd.

Michiel, (URL) - 23-08-’10 20:56
Vrouwke

Dit zijn dorpjes/stadjes die ik niet ken. Op de een of andere manier komt het er niet van om die kant op te reizen.
Misschien moeten we daar toch maar eens verandering in aanbrengen.

Een bosje bloemen als tegemoedkoming voor de overlast?
Dacht het niet…
Zoals ik de vorige keer ook al zei: Bijt je erin vast!

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 06:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.