EVEN PRUTTELEN


Na alles van het weekend weer opgeruimd te hebben, een ferme wandeling met een oud collega/nu vriendin gemaakt te hebben, vader een bezoekje gebracht te hebben en de klacht tegen het taxibedrijf geschreven te hebben, voelde ik het gisteravond al aankomen, 'even' niets meer willen. 'Even' niet naar de tennisbaan toffelen, 'even' niet dit en 'even' niet dat. Gewoon 'even' rust nemen om 'even' tot mezelf te komen. Om 'even' allerlei gedachten door mij heen te laten gaan. Om 'even' blij te zijn met het boek wat ik zo maar 'even' op de markt in Volendam, toen we 'even' een weekendje er tussenuit waren,  tegenkwam, waardoor het net leek alsof het er 'even' voor mij was neergelegd. Het boek HEKS van Susan Smit. Natuurlijk loop ik wat achter de feiten aan. Het boek dateert uit het jaar 2001, maar voor deze editie schreef Suzan in 2008 een nieuw voorwoord. Ergens, maar dom genoeg heb ik het nooit genoteerd, stond dit boek in mijn gedachten op een lijst van nog te lezen boeken.  En opeens loop je er dan tegenaan. Dan krijg ik altijd iets van kriebels, van hé, kennelijk is het nu de juiste tijd om het te gaan lezen. Tijd om tijd te nemen om het één en ander te overdenken. Tijd om te overdenken wat ik van deze omstandigheden zou kunnen leren. Bijvoorbeeld betrokken zijn, maar daarnaast toch ook kunnen relativeren om maar eens wat te noemen. Kortom, ik neem 'even' tijd voor mijzelf en ik ga lekker even? in mij zelf zitten pruttelen.
 
(klik)   
hanscke Dinsdag 24 Augustus 2010 - 12:54 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

Ik zie je al zitten op het oliestel. Lekker zachtjes aan pruttelen tot alles gaar is. Succes ermee!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 14:04
Marjolijn

Lekker pruttelen hoor, doe ik ook.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 16:58
ton

In jezelf pruttelen is heerlijk om het hoofd even zichzelf te laten ordenen.

ton, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 17:58
Annemarie

Even tijd voor jezelf nemen is soms heerlijk en totaal nodig..
Dus neem maar lekker even de tijd voor jezelf en doe even je eigen ding.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 19:49
Me!

Je af en toe even af sluiten van de buitenwereld is een fijne methode om alles weer even op een rij te krijgen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 21:01
Thérèse

Dat is soms héél erg nodig. Je hebt groot gelijk. Anders ren je jezelf voorbij en merkt dat pas als het te laat is. Ik heb ook je vorig logje gelezen. Ik ben ook bezig toerist in eigen land te zijn en dat bevalt mij heel erg goed.
Het beste met hou!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 21:14
nans

geniet zo even van je boek! (heb het niet gelezen, benieuwd naar je bevindingen!) En zo ga ik denk ik vrijdag even tijd nemen voor mezelf en eens ‘even’ een middag/avondje sauna doen…heb er al helemaal zin in….
Grtz!

nans, - 24-08-’10 21:50
Di Mario

Goed van je dat je even tijd voor jezelf neemt.
Geniet ervan.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 24-08-’10 23:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.