BRIEVEN


Hadden we tot voor kort gedacht, dat de brief zo heel langzamerhand wel zou gaan verdwijnen, blijkt opeens dat EEN BRIEF helemaal hot kan zijn. Mijn moeder placht vroeger nog wel eens te zeggen, ik weet niet meer in welk verband dat was, 'wie schrijft die blijft', maar dat gaat anno 2010 dus niet meer op. Klink is vertrokken en naar mijn mening is dat ook de enige juiste beslissing. Briefjes schijven aan anderen die dan weer niet voor iedereen bedoeld zijn komt mij nogal amateuristisch over. Ik kan mij nauwelijks voorstellen, dat zoiets gebeurt door mensen die capabel zouden moeten zijn om ons land te besturen. Politiek wordt voor mij op deze manier steeds ongeloofwaardiger, maar desondanks blijf ik wel geïnteresseerd. Er kan zonder meer vastgesteld worden dat er heel wat gaande is in ons land en er valt mijns inziens geen zinnig woord te zeggen over hoe het op de lange duur gaat uitpakken. Over een aantal jaren zal, achteraf, dat wat er nu gaande is, makkelijk te verklaren zijn, maar het is in het nu maar moeilijk te verwoorden. Het is ongrijpbaar en dat beangstigt mij. Wanneer ik om mij heen kijk, kan ik niet anders concluderen dan dat we met zijn allen ook niet eerlijk en rechtuit durven te zijn. Nu de PVV zo groot is geworden, één op de vijf kiezers zou zijn stem aan deze partij gegeven hebben, kan het niet anders zijn dan dat er ook mensen in mijn directe omgeving op deze partij gestemd hebben, maar ik moet nog de eerste tegenkomen die hier voor uit durft te komen. Als ik in de lunchpauze met meer dan twintig collega's samen ben probeer ik wel eens een inschatting te maken, wie er een PVVstemmer zou kunnen zijn,maar echte aanwijzingen zijn er niet te vinden. In mijn familie en kennissenkring zijn er geen PVVstemmers te vinden. Op veel plaatsen waar ik kom, hangt er een zogenaamde sfeer dat op de PVV stemmen  not done is. Het krijgt daardoor iets stiekems, terwijl een groot aantal mensen toch zijn of haar stem aan deze partij geeft. Ook die brief van Klink roept bij mij iets op van niet eerlijk zijn. Wat mij betreft mag de politiek wel een voorbeeld nemen aan de eerlijkheid van een aantal boeren. Zij geven ruiterlijk toe het moeilijk te vinden om een juiste levenspartner te vinden. Zij hopen op hun oproep veel reacties te krijgen. Kijk dat is helder en transparant. Zij hopen brieven te krijgen waardoor zij constructief met hun toekomst aan de gang kunnen gaan. Misschien is het idee van Mark Rutte ook zo gek nog niet om zelf een brief te schrijven en daarmee de boer op te gaan om te zien met wie er uiteindelijk samengewerkt kan gaan worden. Misschien gaat voor Rutte de eerder genoemde zegswijze 'wie schrijft die blijft' wel op.

up date: Voor alle duidelijkheid, zelf ben ik geen PVVstemmer, maar dit bedoel ik nu exact, dat ik de behoefte voel om heel duidelijk te stellen dat ik niet op die partij stem!!

hanscke Maandag 06 September 2010 - 9:02 pm | | Actueel

elf reacties

Di Mario

Mijn stem krijgt ie niet.. dat wil ik je wel zeggen. Ondanks dat ie als een van de weinige pro Israel is.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 06-09-’10 22:14
Me!

Ik denk dat je nog wel eens raar op zou kijken als die stemmers van de ene op de andere dag blauw haar zouden krijgen…

Me!, (E-mail ) (URL) - 06-09-’10 22:37
Hanny

Ik wens Rutte alle sterkte om zelf te schrijven. Maar ik heb mijn twijfels of het hem lukt daarmee iets werkbaars te verkrijgen. Met zo’n stembusuitslag is dat haast niet te doen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-09-’10 00:37
Marjolijn

Ja Den Haag is weer volop in beweging.
Ik ben benieuwd welke kant het opgaat.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 07-09-’10 06:25
Vrouwke

Voor een groot deel ben ik het oneens met je log. Gelukkig mag dat in dit land. Met elkaar van gedachten wisselen zonder dat het gevang, of erger nog de kerker of de strop dreigt.
Ik houd van mensen die voor hun principes door het vuur gaan. Misschien had Klink niet uit de school moeten klappen, maar ik ben wél blij dat hij het gedaan heeft. Daarmee heeft hij bij mij zeker aan respect gewonnen.
Voor wat betreft het stemmen op de PVV. Dat zal ik nooit doen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Maar ik ken wel mensen die dat wel doen, die zitten ook bij ons op de verjaarsvisite, ze wonen in de straat, zijn familie, vriend, noem maar op. Soms kost het me moeite om ze er niet op aan te kijken. Ik begrijp ze gewoonweg niet.
Xenofobie, homohaat, het "ik eerst"-principe. Ik kan en wil er niet in meegaan. Dus… mag ik Wildersstemmers niet uitsluiten, anders zou ik precies hetzelfde doen als zij. Een (grote) groep uitsluiten van deelnemen aan mijn deel van de maatschappij.
Het is en blijft een (duivels) dilemma…

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 07-09-’10 06:40
hanscke

@Vrouwke, zie mijn update

hanscke, (E-mail ) (URL) - 07-09-’10 08:59
Michiel

Ik vind het zeer moedig wat Klink gedaan heeft. Als je in gewetensnood komt, en dat was met Klink duidelijk het geval, dan vereist het moed om tegen de partijlijn in te gaan als je weet dat je daarmee bijna zeker een in een vergevorderd stadium verkerende kabinetsformatie om zeep helpt.

Ik vind het jammer dat Klink de kamer verlaat. Weer een politicus met een geweten minder, daar zijn er toch al zo weinig van…

Michiel, (URL) - 07-09-’10 11:40
Renesmurf

Ik ken best een boel mensen die daar op stemmen, en allemaal om andere redenen. Wilders verteld wat ze graag horen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 07-09-’10 17:59
Thérèse

Wat ik toch niet goed begrijp is, waarom die mensen die op hem, Wilders. gestemd hebben (ik niet) er niet voor uit durven komen. Zij stemmen op iemand die zegt wat ze graag horen én mee eens zijn dus, maar waarom ze als 1/5 van de stemmers, wat toch echt niet niks is, dat dan niet durven toegeven, dat begrijp ik niet.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 08-09-’10 10:21
Elmar

Nu de Klink in de CDA deur is veranderd in een Knop(s) komt een gedoogaccoord met de PVV weer in beeld, ik ben geen PVV stemmer maar ben wel nieuwsgierig naar wat het ons gaat brengen.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 09-09-’10 18:23
Vrouwke

Het blijft een vreemd fenomeen. Je ziet het nu ook hier weer. Niemand stemt op de PVV, iets wat mij persoonlijk wel aanspreekt, maar waar zijn die stemmers dan wel?

@Hanscke, ik heb geen moment gedacht dat jij wel PVV zou stemmen hoor, juist niet! Het niet met je eens zijn zat hem meer in wat je over Klink schreef. :-)

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 10-09-’10 11:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.