LEKKERNIJEN


Het moet toch niet gekker worden. Straks gaat de reclamewereld, lees 'de commercie' nog bepalen welke culturele invloeden de moeite waard zijn om gestimuleerd te worden waardoor iets een bredere plaats in onze samenleving gaat krijgen. Vanmorgen hoorde ik dat in een radiouitzending vermeld werd, dat het einde van de ramadan nabij is en dat het suikerfeest voor de deur staat. Hierbij werd de verbazing uitgesproken, dat de reclamewereld nog niet inspeelt op dat naderende feest. Verkoopcijfers van zoetwaar, maar ook van kleding, vooral kinderkleding, wat vaak voor dit feest aangeschaft wordt, omdat dit met  vele familiebezoeken gepaard gaat, zouden door hierop toegespitste reclamecampagnes omhooggebracht kunnen worden. In eerste instantie dacht ik: alsjeblieft niet, dat overdreven gedoe met het kerstfeest is al meer dan genoeg. Toch kwam ik later op de dag een beetje in de knoop met mijzelf. Als ik zeg dat ik voorstander van een geïntegreerde samenleving ben, dan moet ik het normaal gaan vinden dat ook de commercie inspeelt op dit jaarlijkse feest en zich met haar reclames hierop richt, los van het feit dat ik al dat reclamegedoe eigenlijk maar niets vindt. Met kerst wordt iedereen toch ook ongevraagd maar opgezadeld met het aanpraten van een kerstgevoel? Maar dat de integratiegedachte nu juist uit de hoek van de commercie moet komen vind ik dan weer minder. Wat mij betreft hadden ze hierover hun mond wel mogen houden. We zullen zien of volgend jaar één of ander bureau toch iets in deze richting gaat ontwikkelen, want zo gaat dat, het ene jaar wordt het aangezwengeld als iets wat gemist wordt en een volgend jaar wordt het in de praktijk gebracht. Ik heb maar vast een voorschot genomen op de nieuwe ontwikkeling, want ik schat in dat dit heus gaat komen. Bretagne is heel bekend om haar vele zoetwaar en koeken. Behalve in Concarneau waren er in meerdere plaatsen dit soort winkeltjes te vinden, ouderwets aandoend ingericht met een uitstalling van heel veel verschillende soorten koek en ander zoetwaar. Ik heb daar in verschillende plaatsen een aantal foto's van genomen, waarvan er nu enkele geplaatst zijn.
 
(klik)   
hanscke Donderdag 09 September 2010 - 10:20 pm | | Actueel

negen reacties

ton

Van mij mag ieder zijn/haar feest hebben, zolang het een ander niet meer tot last is als de voor ieder bekende kerstversiering en -muziek in winkels en op straat.

ton, (E-mail ) (URL) - 09-09-’10 22:46
Di Mario

De meeste mensen die kerstvieren weten niet eens waarom ze het vieren.. Nee, het is niet vanwege de cadeaus en op tweede kerstdag ehhhh ik bedoel op tweede meubelboulevard dag nog een bosje blommen kopen voor oma. Helaas, de echte reden gaat daar aan voorbij. Voor kun is kerst mis.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 09-09-’10 23:09
Hanny

Het heeft me de afgelopen jaren hooglijk verbaasd dat de winkeliers nog geen grote reclamecampagnes hielden rond het Suikerfeest. Zij zijn er anders altijd als de kippen bij met hun reclame-uitingen rond de feestdagen. En daar heb ik een afschuwelijke hekel aan. Het is daarom te hopen dat dit feest wat dat betreft over het hoofd wordt gezien.
En praat me niet van koekjes en zoetigheden in Bretagne. Ik geloof dat ik nog steeds de gevolgen daarvan bestrijd.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 09-09-’10 23:27
Me!

Het is inderdaad een miskleun van de eerste orde. Maar wellicht dat de Moslim dit niet viert in hun eigen omgeving en de winkeliers aldaar wel daarop inspelen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 09-09-’10 23:41
Marjolijn

Van al die reclame hou ik niet, voor geen enkele feestdag.
Maar dat we de verschillende feesten mogen leren kennen is wel de moeite waard.
Hier heeft men een multicultureel feest georganiseerd in het stadspark als afsluiting van de ramadan, compleet met vuurwerk en al. De opkomst was erg groot, zo samen vieren is mooi..!!

Op naar een heel mooi na-zomer-weekend.
Veel plezier en geniet er volop van.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 10-09-’10 06:34
Vrouwke

Gisteren was er alweer een Sinterklaasreclame. Daar baal ik dan van als een stekker. Het duurt nog drie maanden voor het zover is!
Reclame rond het suikerfeest? Van mij mag het, ik zou niet weten waarom niet.

Vrouwke, (E-mail ) (URL) - 10-09-’10 11:55
Neneh

Het hoort er nu eenmaal bij en dan ligt het zo voor de hand dat de commercie erop inspringt. Straks hebben we een jaar lang feest…. zo hoort het toch :)

Ik snap je punt, maar toch gun ik ieder z’n feestje. Net als de kruidnootjes die zodra de R in de maand is in de schappen ligt. Iedereen valt erover, veel te vroeg en kinderen weten straks niet meer wanneer het Sinterklaasfeest is. Ik vind het zo’n onzin. Als je er van wilt genieten dat moet dat kunnen en als je er niets van wilt dan laat je het links liggen.

Neneh, (E-mail ) (URL) - 10-09-’10 18:42
Renesmurf

Ik heb daar nog niet echt over nagedacht.
Wel een interesant punt.

Reclamezooi hoef ik ook niet, maar je verwacht toch wel dat ze daar op inspelen, maar misschien hebben ze hun eigen winkeltjes wel.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 10-09-’10 22:44
Flyer

Ik reageer even op de beide logs tegelijk. PVV is nu eenmaal niet weg te vegen. Ik heb gewoon niet gestemd, maar neig toch op veel punten wel naar de PVV en geef dat ook rustig toe. Ik discrimineer totaal niet, maar de basis van de PVV is eigenlijk de gedachte van veel mensen, ook van de niet-PVV-ers die ik zag reageren op je stuk. Bijna zeker ben ik er van dat er ook onder de schrijvers wel degelijk mensen zijn die de PVV zouden willen stemmen of zelfs gestemd hebben. Ook hier durven ze daar niet voor uit te komen, maar dat is een andere discussie. Het enige wat mij tegen de borst stuit is het feit dat de PVV in sommige dingen over de schreef gaat, maar eigenlijk doen dat de andere partijen ook weer, alleen doen die het op andere fronten. Een klein voorbeeld is het rookbeleid, hiermee is de roker steeds meer gediscrimineerd en worden zij door de niet-rokers veelal voortaan gezien als zware criminelen. Is dat de weg om te bewandelen, nee, dat lijkt mij niet. Aan den lijve ondervind ik het zelf ook, want ik ben een roker en wordt op veel plaatsen geweerd. Maar goed, gelukkig interesseert het me niet genoeg om er depressief van te worden.

Nu heb je het over commercie, maar ik zie dat allang niet meer. Waarom zou ik me druk maken om een winkelier die graag wat meer wil verdienen. Als dat lukt door dit soort akties, ga je gang, beter kun je je druk maken om andere dingen in de wereld, denk ik dan. eenieder kan vrij aan al de commerciele dingen voorbij lopen zonder daar last van te hebben. Voor mij mag iedere winkel doen en laten wat zij willen met deze dingen. Nederland is een zorgstaat, maar slaat steeds meer door en over een tijdje is de democratie helemaal niet meer te vinden, het gaat meer communistisch lijken door al die wetjes en regeltjes.

Kortom; laat iedereen eerst maar eens zijn eigen leven op orde hebben, dan zal de rest heel wat makkelijker worden, dat is mijn visie. Ik klink misschien wat hard, maar dat valt wel mee hoor.

mijn flyertje voor jou.

Flyer, (URL) - 11-09-’10 11:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.