ONSMAKELIJK


Televisie kijken doe ik heel weinig. Boer zoekt vrouw, de Mol, een goede detective en sommige series zoals vroeger "Oud Geld"en nu Penoza wil ik dan nog wel eens volgen, of wat sport zoals de grote tennistoernooien en  het wielrennen en dan met name de voorjaarsklassiekers en de Tour de France, maar veel meer zie ik ook niet. O ja, nu ik bijna dagelijks bij mijn vader op bezoek ga, (het gaat overigens heel goed met hem, het been mag nu tot 50% belast gaan worden), zie ik nog wel eens iets van de wereld draait door. Om niet helemaal wereldvreemd te worden, bedacht ik vorige week dat ik maar eens een keertje naar een uitzending van Paul de Leeuw moest kijken. Ik vond het op diverse punten een hele onsmakelijke vertoning. Letterlijk en figuurlijk. Om het begin van het suikerfeest te accentueren werd zijn medepresentator onder de poedersuiker gezet. Ik vind dat gesmeer met eten wel zo banaal en infantiel, maar dat was nog niets bij de figuurlijke onsmakelijkheid. Het was geloof ik de bedoeling dat er een verkiezing van look-a-likes van Yoran van der Sloot zou komen. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zoiets te verzinnen. Is dit onsmakelijke vermaak nu echt typerend voor deze tijd? het lijkt er wel op.  Vanavond werd ik opnieuw geprikkeld toen ik iets las waarvan ik onmiddellijk dacht dat ik dat ook een onsmakelijk idee vind. Welke waarde heeft het om de auto, waarmee Karst T.. in Apeldoorn zo'n grote ravage aanrichtte, als voorwerp in een tentoonstelling op te nemen? Ik hoef dat ding niet te zien. Geen interesse. Laten we als Nederlander maar trots zijn op de meer traditionelere dingen, zoals de ijscokar en de oliebollen- of poffertjeskraam. Misschien wel oubollig, maar zeker zo smaakvol.
hanscke Donderdag 16 September 2010 - 9:18 pm | | Actueel

negen reacties

Michiel

Ik heb heel lang geleden ooit eens één keer naar Paul de Leeuw gekeken. Daarna nooit meer.

Need I say more?

Michiel, (URL) - 16-09-’10 21:47
Di Mario

Mijn idee. Daarom kijk ik eigenlijk sport en journaal op tv. Ik vind het genoeg. Ik kan mezelf wel vermaken op andere manieren.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 16-09-’10 21:47
Renesmurf

Ik heb er op zich geen bewaar tegen, humor moet altijd en overal over kunnen. Hoe luguberder hoe mooier. Dat zal een kwestie van smaak zijn.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 16-09-’10 22:34
Me!

Ik heb wel zo’n p… hekel aan meneer de Leeuw. Daar gaan me meteen de haren van overeind staan.

Me!, (E-mail ) (URL) - 16-09-’10 22:47
Marjolijn

Nee Paul hoeft voor mij ook niet.
Fijne vrijdag en op naar een heel fijn weekend.

Geniet er maar volop van.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-09-’10 06:28
Wieneke

Oh, Hanscke, wat ben ik het met jou eens!!! Ik word zo akelig van al die platte en vooral smakeloze lol. Dat heeft bij mij niks met ouder worden te maken, want ik vond het al zo vreselijk toen ik nog een tiener was.
Maar wij betalen kijkgeld voor wel heel erg veel rotzooi.

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 17-09-’10 09:29
ton

Ik ben vooral een actualiteitenkijker, dus al die “oh, kijk mij eens leuk en vernieuwend zijn”-programma’s slaan bij mij niet aan. Sport overigens ook niet, maar als het belangrijk is om dat op een publieke zender te brengen, doe dat dan op één specifiek kanaal en val mij niet lastig met programmaverschuivingen e.d.
@Wieneke: wij betalen al jaren geen kijkgeld, het gaat gewoon uit de belastingpot.

ton, (E-mail ) (URL) - 17-09-’10 10:06
madammeke

Gelukkig is een deel van Nederland het met je eens. Het zoveelste, door Paul de Leeuw geproduceerde programma is van de buis gehaald. Te weinig kijkcijfers en dat geeft me weer hoop ;) Naar hem zelf kijk ik niet meer. Ik krijg een vieze smaak in mijn mond bij zoveel grofheid en irriteer me alleen maar. Fijn dat het beter gaat met je vader.

madammeke, - 18-09-’10 07:47
Flyer

Geef mij maar gewoon af en toe een goede film. Voor de rest zie ik weinig tv. Wat mij opvalt in de wereld van televisie is het feit, dat her steeds meer herhaalt of kopieert van andere zenders. Wat mij betreft, laat mij dan maar oud lijken, mag de televisie wel vernieuwend worden, maar dan wel met smaak. Hier valt inderdaad wel over te twisten, maar ik kan echt niet genieten van de vele rommel tegenwoordig. Als voorbeeld is P de Leeuw, maar zo zijn er nog veel meer.

mijn flyer voor jou.

Flyer, - 18-09-’10 13:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.