APPELIG


Appelig, zo voel ik mij al een aantal dagen. Ik kan niet echt aangeven waar het vandaan komt. Misschien in de afgelopen weken toch iets te veel hooi op mijn vork genomen? En eerlijk is eerlijk, het operationeel maken van deze site kost mij heel veel tijd en erg veel moeite. Ik weet dat Keulen en Aken ook niet in één dag gebouwd zijn, maar wat dit betreft een beetje ongeduldig en daarnaast nogal perfectionistisch ben ik wel. Alles moet weer zo gauw mogelijk in een staat zijn waar ik mij in kan vinden, maar tja, dat duurt gewoon even. En naast dat het besturingsmechanisme nieuw is, ben ik naar mij zelf toe ook wat veeleisender geworden. Ik ben nu zelfstandig en daarom ik wil nu ook zelf de site kunnen besturen, dus op den duur helemaal zonder hulp van P. Dat laatste lukt nog niet helemaal, maar ik doe wel mijn best om alles te gaan begrijpen.

Soms duurt het even voordat ik het licht zie, maar het komt wel. Daarin verschil ik met P. Ook hij weet niet alle in's en out's, maar hij heeft wel veel meer ervaring om op terug te vallen èn hij zoekt meer op zijn eigen manier. Ik ben veel meer iemand van heel goed kijken en dan, als ik er bijna helemaal zeker van ben dat het op die manier geen kwaad kan, maar eens iets proberen. Soms valt dat moment precies samen met het moment dat P. ook iets heeft uitgevonden. Onze leerstijlen verschillen nogal.

Binnenkort staan de lessen over de leerstijlen weer op het programma. Dit jaar kan ik middels deze ervaringen weer met hele nieuwe voorbeelden komen. Dat houdt het lesgeven levendig. Net zoals de bezoeken aan de leerlingen in het werkveld mij nieuwe inzichten geeft. Ik ben nog lang niet uitgedacht over het verschijnsel "zorgboerderijen". Ik zal daar eerst wat meer research over moeten doen om daar iets zinnigs over te kunnen schrijven, maar de appeligheid zit mij daarbij in de weg. Het zal wel tijdelijk zijn en weer overwaaien. Misschien ben ik toch meer een mens van de herfststormen dan van dit veel te laat op gang gekomen nazomerweer.

hanscke Donderdag 07 Oktober 2010 - 09:19 am | | Standaard

zeven reacties

Annemarie

Je hebt soms periodes waarin je het allemaal niet meer lijkt te vatten. Ze gaan gelukkig meestal vanzelf over!
Ik hou toch wel van dit nazomerweer hoor..
Ook al zijn die herfststormen ook heerlijk..

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 07-10-’10 12:03
Hanny

Het is nu de tijd om appelig te zijn. Veel appels worden nu geplukt. Zodra de pluk voorbij is, zul je je vast beter gaan voelen.
Ik zie dat je er weer een heks bij hebt geplaatst. De aankleding van je site vordert gestaag!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 07-10-’10 13:18
Di Mario

Misschien is het nog te vroeg voor een herfstdip. Persoonlijk heb ik er niet zoveel verstand van. Maar appels zijn dan wel weer gezond voor je.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 07-10-’10 21:47
Renesmurf

Zo blijf je je leven lang leren.

En het schijnt dat alles alleen maar makkelijker wordt.

Dat hopen we dan maar.

Renesmurf, (URL) - 07-10-’10 22:54
Marjolijn

Het is nu wel de beste tijd voor appels, net geplukt…
Ik vind het knap hoor, zo zelf de hele site optuigen.
En hij wordt alweer steeds meer Hanscke.
Fijne vrijdag, geniet van het zonnetje en op naar een heerlijk weekend.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 08-10-’10 08:41
Xiwel

Het veranderende weer en zoiets als even te lang doormodderen aan een website kunnen zeker tot flinke appeligheid of erger leiden. Toen ik nog werkte en vroeg op moest, had ik de regel dat ik na 10 uur ‘s avonds niet meer achter de PC dook. Vooral programmeren vreet geestelijke energie en vaak moet je dat de volgende dag bekopen met een waardeloos gevoel.

Als het om leren gaat, dan ben ik erg geschikt voor spullen als websites. Deels was het mijn vak, maar ik heb ook altijd dingen moeten doen waar nog geen lesstof voor beschikbaar was. Die lesstof was er hooguit van de fabrikanten en die verkochten vaak erg slechte cursussen voor een zeer hoge prijs.

Dus begon ik overal zelf aan. En ik schijn vaak in de goede hoek te beginnen en ben dan ook goed in het snel vinden van die goede invalshoek. Bij anderen wekt dat de indruk dat ik erg slim ben, maar die zien dat natuurlijk verkeerd. :-) Een minstens zo belangrijke eigenschap is realiseren dat je een verkeerde weg bent ingeslagen zodat je terug kan keren waar het nog wel goed ging. Veel mensen schijnen die eigenschap niet te bezitten. Zij blijven op de verkeerde plek zoeken en geven uiteindelijk op.

Het ziet er nog altijd goed uit, maar mijn afplakker heb ik al weer boven je bewegende heks gezet. Ik kan me erg slecht concentreren op texten als iets in de buurt de hele tijd beweegt. Ik heb dat al sinds mijn geboorte.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 08-10-’10 09:55
Madammeke

Ik heb je webadres bij mijn links staan. Heb je verhuizing gevolgd. Wat mijn conditie betreft: Ik loop en fiets, dat is niet het punt. Maar om mijn longfunctie te verbeteren moet er meer gebeuren. Daarom ga ik binnenkort beginnen bij een bewegingsconsulente. Je schreef kort geleden dat je je heksen lay-out miste en dat er zeker heksjes terug zouden komen. Inmiddels ben je ermee bezig. Ik kreeg toen zo’n zin in weer een hehsenweblog dat ik meteen begonnen ben.

Madammeke, (URL) - 10-10-’10 20:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.