KLUWEN


Was het maar waar, had ik maar tijd om te breien, maar dat is beslist niet het geval. Mijn leven lijkt wel een kluwen met verschillende eindjes. En ik ben druk bezig om de verschillende draden niet met elkaar in de knoop te laten komen. De draad die de verbinding naar mijn werk is wikkelt wel soepeltjes af, behalve als ik op stagebezoek moet. De navigator in de auto is stuk, dus maak ik nogal wat omwegen. Daar komt nu een einde aan, want ik heb maer een nieuw tom tom aangeschaft. Kost wel weer enige studie, maar het zal op den duur wel rendement opleveren. Rechtstreeks naar een adres rijden kost minder tijd. 
Omdat we in een winkel waren met wel heel veel digitale tv's op een rij, bedacht ik dat het wel fijn zou zijn als wij onze bejaarde tv ook eens gingen vervangen. Ik hoor het me nog zeggen: laten we dat nu maar doen, straks moet de auto weer naar de garage voor een keuring en je zult zien dat er dan weer allerlei onverwachte kosten om de hoek komen kijken, waardoor wij ons weer laten weerhouden om onszelf eens een plezier te doen. Het platte scherm  zal ons zeker veel kijkgenot geven, zeker als we weten hoe alle knopjes werken en wat de mogelijkheden van het ding zijn, maar veel tijd om dat uit te proberen hadden we niet, want.....
nog geen drie uren later, P. ging even voor mij tanken omdat ik de volgende dag naar de grote kleine meid zou, stortte de auto volledig in. Een reparatie van bijna 3000 euro zie ik niet meer zitten bij deze miskoop van de eeuw. Wat was ik trots toen ik 7 jaar geleden voor het eerst in de fonkelnieuwe auto stapte en wat heb ik in die 7 jaar een hekel aandat ding gekregen. 187.000 km is nog echt niet veel voor een diesel, maar deze Ford Mondeo is niet meer levensvatbaar. Volgens mij is het een maandagmorgenauto geweest. Wat heeft dat ding vele bijzondere en dure reparaties moeten hebben. Ik heb verscheidene malen gehoord: Vreemd, dat komt eigenlijk biijna nooit voor.....Zelfs de fabriek heeft op aandringen van de dealer nog een keer een korting op een flinke rekening gegeven. Maar nu is het gebeurd. Ik wil niet meer.
Ik moet dus op zoek naar een andere nieuwe? auto. Buiten het feit dat hier veel geld mee gemoeid is, vind ik het ook zeer vervelend dat ik al weer aan iets nieuws  moet gaan wennen. Nog niet eens bekomen van de nieuwe website, moet ik dus wennen aan de nieuwe telefoon, de tom tom, de tv, en nu ook nog aan een andere auto. Gelukkig ben ik er gisteren met enig kunst en vliegwerk in de vorm van een leenauto nog wel in geslaagd om naar mijn grote kleine meid in Den Haag te gaan. Daar heb ik leuke dingen gezien, maar de tijd is op, ik kan daar nu niets meer over vertellen. Dat komt een andere keer.

Hoera het artikel is weer terug. Dit dank zij Sjoerd.! Het vervangende artikel laat ik vervallen behalve de verwerkte reacties.

Een reactie van Di mario was dat hij me 7 jaar geleden ook wel had kunnen vertellen, als hij mij toen al gekend had, maar dat was nog niet het geval, dat dit niet zo'n goede auto was. Thérèse vond de vele veranderingen, website, telefoon, televisie, tomtom, en nu ook nog de auto ook wel wat veel, Marjolein vond het goed dat ik toch van de grote kleine meid had genoten... René vond ook iets en nog enkele anderen, maar dat weet ik niet meer weer te geven.

hanscke Zondag 17 Oktober 2010 - 7:46 pm | | Standaard

Eén reactie

Sjoerd

Auto’s kunnen echte ondingen zijn. Zo heb ik na anderhalf jaar mijn mooie nieuwe Kia Carens van alle ellende weggedaan en ingeruild voor een tweede hands BMW 320i

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 20:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.