HET SPEL


Het spel stond op de wagen. Er moest gewoon een andere auto komen, dus het spel moest hoe dan ook gespeeld gaan worden. De garage liet ons weten een aantrekkelijk aanbod voor ons te hebben, maar daar was ik niet zo van overtuigd. Ik zat na al die negatieve ervaringen echt niet te wachten op een drie jaar oude Mondeo. Opeens viel mij in dat Dacia een goedkope auto is en daar ik, als ik naar mijn werk ga, regelmatig langs die garage kom, ben ik daar donderdagmiddag maar begonnen met het vergaren van info. In eerste instantie was ik erg gecharmeerd van de Duster, alleen de prijs viel me niet mee. Als de auto ook de caravan zou moeten kunnen trekken, dan liep de prijs toch aardig naar de 20.000. euro. Plus dat ik dan wel een auto zou hebben met verschillende toeters en bellen, deels lederen bekleding, spoiilers etc. waar ik niet op zat te wachten. Echt goedkoop was het daardoor niet meer. O ja, er kon wel een andere versie besteld worden, maar die levertijd kon tot drie maanden oplopen....

Op vrijdagmiddag maar plichtmatig naar onze "eigen" Ford dealer om daar het 'aantrekkelijke' bod te gaan bekijken. Bij de eerste oogopslag wist ik het al. Die auto wilde ik dus absoluut niet hebben. Onze eigen auto was al groot, maar deze zilvermetallic uitvoering oogde mij nog vele malen groter en daarbij heel protserig. En bovendien, gezien de ervaring met onze eigen auto, na drie jaar waren de problemen begonnen en deze auto was drie jaar oud. Ook al was deze auto honderd maal van de garagedirecteur zelf geweest, ik wilde dat ding in elk geval niet.

Tsja, wat nu. De verkoper zat wel wat met ons in de maag. Het feit lag er dat de Ford Mondeo van ons echt een mislukkeling met heel veel kosten was geweest. Eigenlijk had ik mijn zinnen al een beetje op de Dacia Duster gezet. Dan hadden we in ieder geval een nieuwe auto. Uit beleefdheid dwaalde ik wat door de showroom. Mijn oog viel op een bijna nieuwe Focus C-MAX. Een 1,8, bouwjaar 2010 en nog heel weinig gereden. Het oogde mooi, het zat goed, en het leek verbazend veel op de auto die ik deze dagen als leenauto mocht gebruiken, waardoor ik wist dat het ook confortabel reed. 

Terug naar de onderhandelingstafel. Een poosje later vertrokken wij met de boodschap: we willen er nog eens over nadenken.

hanscke Zondag 17 Oktober 2010 - 8:01 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Niets is spannender dan na te denken over een aanbieding voor een andere auto. Heel veel succes. Dat jullie een juiste beslissing mogen nemen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-10-’10 21:05
Di Mario

Ik ben benieuwd wat het nou gaat worden… Gelukkig hou je ons op de hoogte.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-10-’10 21:43
Annemarie

Spannend… Ik ben heel benieuwd!
Neemt in elk geval een hoop onzekerheid weg als jullie een beslissing kunnen maken.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 17-10-’10 21:55
Renesmurf

Altijd lastig, altijd moeilijk.

Je moet net even tegen iets aanlopen waarvan je zegt, ja, dat is hem!
Even doorzoeken nog maar, en vergeet internet niet.

Renesmurf, (URL) - 17-10-’10 23:52
Marjolijn

Altijd spannend om een goede auto te zoeken en dan ook nog te vinden.
Maar wel leuk, vind ik dan.
Succes..!!
Fijne maandag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 07:46
Michiel

Rustig nadenken is goed, zo een beslissing moet je niet overhaast nemen. Ik raad je met klem aan bij het nadenken ook de mogelijkheden van deze site: http://www.caravantrekker.nl/index.php te betrekken. Daar kun je een trekkrachtberekening laten maken die je een goede indicatie geeft hoe de auto die je in gedachten hebt zich gedraagt met je caravan er achter. Ik heb dat verleden jaar ook gedaan toen mijn oude Volvo aan vervanging toe was. Daarbij viel mijn eerste keus, een Seat, direct af omdat de prestaties als caravantrekker beneden de maat waren. Het is uiteindelijk een Renault Megane geworden. Dat er al een trekhaak op zat, plus het gunstige trekkracht rapport van caravantrekker.nl gaven daarbij de doorslag.

Michiel, (URL) - 18-10-’10 16:07
Sjoerd

Ik vind dat altijd een heel spannende tijd, op zoek naar een nieuwe auto. Mijn vriend rijd rond in een Dacia Logan, Een hele mooie auto, op diesel, maar na twee jaar toch wel heel basic en lawaaierig geworden.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 20:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.