SPELEN


'Wikken en wegen, zo gaat dat als de auto plotseling vervangen moet worden. Ik liet de twee auto's beurtelings in mijn gedacht de revue passeren. De Dacia Duster oogt sportief en de Ford Focus lijkt meer de degelijke kant op te gaan. Wij namen het besluit om de volgende morgen gewoon de voorgenomen proefrit met de Dacia te gaan maken. Dit hebben we gedaan en onze bevindingen waren niet positief. Het zou dan wel heel veel inleveren gaan worden wat het rijcomfort ibetreft. Tijdens de proefrit hebben we het besluit genomen dit spel niet tot het eind toe uit te spelen. Gewoon de sleutel inleveren, bedanken voor de proefrit en weer afreizen naar "onze" Fordgarage. Na nog wat heen en weer gepraat te hebben over extra garantie, die ook daadwerekelijk op papier verleend is, is de knoop doorgehakt en zijn we tot de koop van de Ford Focus C-MAX 1,8 overgegaan. En toen werd ik voor het eerst een beetje blij.  Het is tenslotte wel een hele mooie degelijke auto, die ook geschikt is om onze caravan te trekken. Woensdag aanstaande staat hij klaar om opgehaald te worden. Ik ben blij dat de onderhandelingen weer achter de rug zijn. Dat spel spelen is niets voor mij, daar houd ik dus absoluut niet van. Geef mij maar het echte spel van de grote kleine meid. Daar kan ik echt van genieten. Ze was bezig de barbiepoppen te fotograveren. Opeens hield ze op. "Nee, zo kan dat niet," mompelde ze in zichzelf, "dat is niet eerlijk!" Ik had de echte barbie de schoentjes aangetrokken, maar de andere popjes hebben geen schoentjes. De schoentjes moesten dus weer uit, maar de fijne motoriek van een vijfjarige is nog niet van dien aard, dat ze zelf die strakke schoentjes aan en uit kan doen. Daar werd ik dan weer voor gevraagd. In haar ontwikkeling laat ze wel zien, dat ze heel voorzichtig bezig gaat met het hanteren van abstracte begrippen zoals eerlijk en niet eerlijk. En dat allemaal in spelvorm. En kijk, van dat spel kan ik dan wel weer heel erg genieten. Maar houd me ten goede, ik ben nu heus ook wel een beetje blij met de nieuwe auto.

hanscke Maandag 18 Oktober 2010 - 8:33 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Gefeliciteerd dat de knoop is doorgehakt. Mijn zus heeft ook een C-MAX en is er zeer tevreden over.
Onderhandelingen over een auto laat ik graag over aan mijn echtgenoot. Ik ga dan wel een eindje wandelen.
Jouw grote kleine meid is heel slim en heeft oog voor verhoudingen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 21:21
Sjoerd

En volgens mij is dat helemaal geen slechte keuze. Ik wens je in ieder geval heel veel schadevrije en onderhoudsarme jaren toe.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 21:23
nans

Is weer heerlijk dat het allemaal rond is. Ook niet mijn favoriete tak van sport, al heb ik maar 1 keer een foute auto gekocht. De rest is allemaal goed uitgepakt…
Prachtige ervaringen weer met je groter wordende kleine meid! Leuk! en ook mooi nagenieten dus….

grtzzz

nans, (URL) - 18-10-’10 21:30
Di Mario

Kijk dat heb je dan weer achter de rug, dan hou je mooi tijd over om te spelen met de kleine grote meid. Dat is inderdaad veel leuker.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 18-10-’10 22:32
Marjolijn

fijn dat is weer klaar.
Veel rijplezier met de nieuwe auto.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 19-10-’10 05:04
ton

Ach, als iedereen Citroën ging rijden, zou ik het ook niet meer leuk vinden. Veel plezier met jullie nieuwe aankoop!

ton, (E-mail ) (URL) - 19-10-’10 12:47
Elmar

Mijn ouder hebben ook altijd naar volle tevredenheid Ford gereden en ik tot onze huidige Opel ook, dus ik kan me voorstellen dat je voor een Ford kiest.
Leuk die Barbies, ik heb er als kind ook eindeloos mee gespeeld.
Geweldig ook om op deze manier getuige te kunnen zijn van de ontwikkeling van je grote kleine meid!
groetjes,
Elmar

Elmar , (E-mail ) (URL) - 19-10-’10 16:05
Annemarie

Fijn dat je in elk geval een andere auto hebt. :-) Dat is toch wel erg fijn gevoel!
Een spel van een kind is zo leuk om naar te kunnen kijken.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 19-10-’10 19:22
Thérèse

Och wat moeilijk altijd een ‘nieuwe’ auto kopen. Nee, ik hou ook veel meer van leuk spelen. Wat gezellig dat je er zo van kunt genieten en nog veel plezier met de grote kleine meid.

Thérèse, (URL) - 19-10-’10 20:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.