MONSCHAU


Een doorkijkje in Monschau. Het had nogal wat voeten in aarde of we weg zouden gaan. De nieuwe auto was geregeld, dat was klaar, maar ik was er niet klaar voor. Hollend van het één naar het ander…. Maar zoals het wel vaker gebeurt, met de moed der wanhoop beginnen om dan van lieverlee te zien dat zowel het één als het ander stukje bij beetje toch voor elkaar komt. Alleen op zaterdagmorgen nog wat kleren bij elkaar zoeken, dan konden we gaan.

Maar de nacht voor het vertrek was niet prettig. Het was er één van het ophalen van  hele oude koeien uit vele verschillende sloten, verwijzend naar diverse gebeurtenissen uit het verleden. Waarom ik nu alsmaar  bezig was met het stand by zijn bij een kerstspel van een paar jaar geleden, waar van ik niet echt de leiding had, omdat ik de regie overgedragen had aan iemand anders, weet ik niet. Wel liep ik steeds tegen het feit aan niet echt fijn behandeld te worden door een collega. Ik kon het één en ander maar niet rond krijgen in mijn gedachten.

Enigszins verdrietig en een beetje in de war stond ik op. Waar moest deze vakantie op uit gaan lopen??  Was het wel verstandig om te gaan?

Achteraf kan ik zeggen, driewerf ja!. Na een wat verreisde zaterdag, kwam er een prachtige zondag. Na een wandeling van iets meer dan een half uur kwamen we in Monschau aan. Daar begon het helaas te regenen, maar gelukkig niet lang. Het tij leek te keren.  Binnen een half uur was het droog en begon de zon te schijnen. 

De kleurenpracht die toen ontstond deed mijspoorslag alle muizenissen vergeten. Ik kreeg het veel te druk om al het moois om mij heen in mij op te nemen.

De volgende dagen kwam ik bijna ogen tekort om alle mooie herfstbeelden in mij op te nemen. De zon deed haar best om alle mooie kleuren nog eens wat beter onder de aandacht te brengen. Heerlijk om zo door het Eiffelland te kunnen lopen.    

Mijn muizenissen zijn weg en ik laat het wel uit mijn hoofd om te bedenken welke betekenissen ik daar aan zou moeten geven. 
Geen. Veel liever denk ik terug aan de fijne dagen die ik heb gehad. Dat geeft weer energie.

 

hanscke Donderdag 28 Oktober 2010 - 6:15 pm | | Standaard

acht reacties

Annemarie

Fijn dat je je hoofd zo leeg hebt kunnen maken!! :-)
Genieten.
Ben benieuwd naar je herfstplaatjes!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 28-10-’10 20:25
Hanny

Wat fijn dat je je hoofd leeg hebt gekregen van alle muizenissen. En wat fijn dat je daar de herfst hebt kunnen beleven. Want hier bij ons in de buurt is het echt niet zo’n superherfst wat kleuren betreft. Ook niet wat zon betreft, trouwens.
Geniet maar lang na van alle mooie beelden die je zag. En mocht er dan toch eens een muisje naar binnen sluipen, denk dan meteen aan het Eifelland!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 28-10-’10 20:40
Sjoerd

Collega’s heb je alleen tijdens werkuren. Tijdens het naar huis rijden ben ik die al vergeten…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 28-10-’10 21:08
Di Mario

Heerlijk een wind door je gedachte, dat doet mij ook altijd goed.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 28-10-’10 23:56
Marjolijn

Heerlijk zulke dagen, die laden de accu wel weer op.
fijn dat je zo genoten hebt.
Nu op naar een goed weekend, en lekker nagenieten.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 29-10-’10 05:56
Elmar

Soms is het goed en fijn om je zinnen te kunnen verzetten, je ziet de dingen daarna dan vaak heel anders!
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Elmar , (E-mail ) (URL) - 29-10-’10 16:47
Renesmurf

Je was er gewoon even aan toe.

En het voelt misschien gek, maar naarmate de tijd vordert komt de rust en het genieten!

Zo gaat dat.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 30-10-’10 01:14
Xiwel

Het gebjed ronnd Monschau is prachtig en voor veel Nederlanders redelijk djchtbij.
Toch moet je drukteproblemen niet oplossen met vluchtgedrag. Die problemen moet je ook de baas kunnen worden in je eigen omgeving, anders blijven ze terugkomen.

Xiwel, (URL) - 02-11-’10 11:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.