OEHOE


Zelf zou ik er nooit opgekomen zijn om een uil als huisdier te houden. Ook niet na het lezen, nou ja lezen, na een aantal Harry Potter boeken als luisterboek gehoord te hebben. Ik had wel geprobeerd mij een voorstelling te maken hoe zo'n uil dan met boodschappen op pad gestuurd werd, maar ik zag Hedwig meer als een veredelde postduif. Harry mag dan wel gehecht zijn aan Hedwig, maar naar mijn idee is er niet echt sprake van een heel innige en diepe relatie. Zelf heb ik wel eens aan een papegaai gedacht, maar ellke keer als ik er heel diep over nadenk, vind ik, dat zo'n vogel maar een heel beperkt leven kan hebben, dus is het nooit een serieus verlangen geworden. Maar toch fascineert het mij op de één of andere manier. Toen ik het berichtje in de krant las, moest ik dan ook onmiddellijk denken aan mijn deelname aan het valkenieren, vorig jaar aan het begin van het schooljaar. Ik was diep onder de indruk van de uilen. Maar om nu zo'n vogel als huisdier te gaan houden in navolging van Harry Potter lijkt mij een vreemde fascinatie. Toch schijnt dit in India het geval te zijn, zo las ik vandaag in dat berichtje. Veel ouders in de middenklasse op het platteland van India schijnen hun kind een uil cadeau te doen. Het aantal wilde uilen in India holt hiermee achteruit. De Indiase minister wil een beschermingsprogramma voor de dieren opzetten. Dat lijkt mij een goed plan. Die uilen zullen net als papegaaien in die krappe kooien vast geen prettig leven hebben.

hanscke Woensdag 03 November 2010 - 11:33 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Dieren in gevangenschap vind ik afschuwelijk. En zeker vogels. Die moeten zich vrij door het luchtruim kunnen bewegen. Ik zal daarom nooit en te nimmer overwegen om wat voor vogel dan ook als huisdier te houden.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 00:46
Marjolijn

Nee, vogels horen in de vrije lucht niet in gevangenschap.
fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 07:01
Sjoerd

Als ze gekweekt worden vind ik het niet zo erg. maar als ze uit het wild worden gehaald vind ik het schandalig…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 13:18
Thérèse

Als je die uil zo kan houden, dat hij/zij in en uit kan vliegen. zou het misschien kunnen…maar of dat in ons kleine landje nog kan? Ik denk het niet. Wel vind ik het geweldige vogels, heel bijzonder en mooi om te zien.

Thérèse, (URL) - 04-11-’10 20:46
Di Mario

Ik heb een vogel gehad, zijn kooi stond altijd open, hij ging er eigenlijk alleen in als hij ging slapen of als ik niet thuis was. Verder volgde hij me door het hele huis heen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 22:19
Renesmurf

Ik weet het niet, ik heb geen verstand van uilen.

Ik heb wel kippen, en volgens mij hebben die het wel aardig naar de zin.

En dat kunnen ze hun kinderen ook wel kado doen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 23:50
Annemarie

Ik snap het echt niet.. Maar goed, zo zijn er wel meer bekende dingen met beesten die voorkomen in een bekende film. Kijk maar naar de Lassie honden..

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-11-’10 23:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.