BIJTIJDS


Zondagmorgen was het tijd om alles heel relaxed in slow motion te doen. Eindelijk een paar uurtjes voor mijzelf. Om het lekker comfortabel te hebben draai ik de verwarming in de slaapkamer ook maar even open zodat het wat temperatuur ook behaaglijk is zodat ik lekker kan rondtuttelen. De radio zorgt voor een aangenaam geluid op de achtergrond. Opeens, ik ben in de badkamer, hoor ik muziek, hoor ik een stem en het eerste wat ik denk is: dat is toch niet Neil Diamond? Ik loop naar de slaapkamer om het geluid iets harder te zetten. Onmiskenbaar, dat moet hem zijn. Geboeid blijf ik op de rand van het bed zitten luisteren. Ik vind het een prachtig nummer. Het timbre in zijn stem, wat mij altijd zo geboeid heeft is nog volop aanwezig. Ik denk opeens weer terug aan het concert wat ik in mei 2008 bezocht heb. Hans Schiffers kondigt de plaat af en vertelt dat dit een nummer is van de pas uitgekomen CD. Terwijl ik bezig ga om mij in de juiste kleding te steken om daadwerkelijk met de dag te gaan beginnen, weet ik het zeker, die CD wil ik hebben, al was het alleen maar om dat éne nummer. Eerst maar eens op de playlist kijken. De CD heeft als titel Dreams en het nummer wat gedraaid werd is Don't forget me. Het lijkt er even op dat de CD bij Bol.com nog niet verkrijgbaar is, maar na wat heen en weer gegoogle komt hij toch te voorschijn en ik doe mijzelf dit maar cadeau. Ik ben namelijk nog steeds niet bekend met de kunst van het al dan niet betaald muziek downloaden. Dit is na het verzenden van de bestelling iets veranderd. Spotify is nu op de computer geïnstalleerd en ik heb via de computer de CD kunnen beluisteren. Gisteren is de CD keurig bezorgd en ik ben er blij mee. Het is een aanwinst voor mijn Neil Diamond collectie.  Het is overigens heel frappant dat ik op 1 februari 2006 schrijf dat het voor bij is. Dat ik geen CD meer van hem koop omdat zijn stem te breekbaar was geworden. Ruim 2 jaar later ga ik wel naar een concert van hem. En nu koop ik dus wel een CD terwijl ik ook nu vind dat zijn stem aan mooiheid heeft ingeboet, uitgezonderd het laatste nummer. Het zal de hang naar wat het is geweest zijn om toch deze CD te willen hebben. En een beetje een goedmakertje omdat ik voor mijn gevoel twee keer te laat ben geweest. De eerste keer om tijdig fan van hem te worden, hij was er al heel lang voordat hij bij mij in de picture kwam; de tweede keer omdat we bijna, maar net niet te laat voor zijn optreden waren.

hanscke Woensdag 10 November 2010 - 11:29 pm | | Standaard

acht reacties

fialas

fijn voor je, zo’n ontspannen zondachmorgen, en dan die muziek…ik vind Neil diamond ook prachtig, maar luister op zondagmorgen ook eens naar Vroege Vogels op Radio 1, van 8 toto 1O uur.

fialas, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 01:03
Hanny

Een goede aankoop heb je gedaan. Fijne muziek om naar te luisteren en dan niet alleen op de zondagmorgen.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 01:41
Marjolijn

Goede keus, en veel luisterplezier.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 10:35
Sjoerd

Ik vind zijn muziek heel ontspannen werken. Ben echter niet een echte fan.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 19:25
Neneh

off topic: Nee, geen koorts en griep verschijnselen. Lees en huiver http://www.neneh.nl/archief/2010/11/als_.. want dan is het duidelijk.

Muziek, niets zo fijn als muziek

Neneh, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 20:47
Thérèse

Heerlijk hè om eens alles op je gemak te doen en wat een verrassing dan dat geliefde muziek opeens door je slaapkamer klinkt. Nog veel luisterplezier verder ermee!

Thérèse, (URL) - 11-11-’10 21:45
Di Mario

Heerlijk om jezelf een cadeautje te doen. IK ben nu thuis aan het klussen, dus als ik klaar ben, dan vind ik ook dat ik weer iets verdien ;-0

Love AS Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 11-11-’10 22:40
nans

hij heeft er prachtige nummers tussen, maar ik ken niet echt veel van hem…maar hij heeft een prachtige donkere stem….

geniet nog van de cd!

nans, (URL) - 13-11-’10 08:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.