WINST


Gisteren schreef ik:

Vandaag heb ik gewonnen. Om met Elizabeth Gilbert van het boek(ben ik in de auto als luisterboek aan het afluisteren): Eten Bidden Beminnen te spreken, de bullebak Depressie lette even niet  op. Vanmorgen  had ik zelf het stuur weer even  in handen. Ook al was het nog bijna donker en werd er slecht weer voorspeld, het was nog droog en ik nam de beslissing om na het ontbijt niet terug te gaan naar bed maar om gewoon een uurtje naar de tennisbaan te gaan om een balletje te slaan.

Mijn tenniskleding lag al klaar in de badkamer toen bullebak Depressie er zich mee ging bemoeien. Zou je dat nu wel doen, kruip er toch nog even in, misschien is er wel niemand, dan sta je daar voor niets, je kunt ook lekker gaan lezen, of schrijven…. (waar het overigens al tijden niet van komt)  en met nog veel meer argumenten probeerde Depressie mij te bewegen, mijn hoofd maar weer in de schoot te leggen en verder te gaan met mijn gedrag van terugtrekken.

Dit keer had ik de slaap uit en genoeg pit in mijn lijf. “Ga opzij” brulde ik tegen bullebak Depressie, “laat me er door!” Zoveel weerstand had  de bullebak niet verwacht en er bleef hem niets anders over dan mij mijn  gang te laten gaan. Ik ben heerlijk een uurtje buiten geweest. Echt lekker getennist heb ik dan wel niet, maar op de terugweg naar huis heb ik wel mijn feestje van de overwinning op de bullebak gevierd.

hanscke Vrijdag 12 November 2010 - 09:15 am | | Standaard

negen reacties

Hanny

Niets voelt heerlijker dan barre omstandigheden te trotseren. De voldoening daarna is geweldig. Niet alleen een overwinning op de bullebak doet je plezier, maar veel meer de onverwinning op jezelf.
Een heel fijn weekend!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 12:23
Bertie

Ziezo, die heb je effe flink afgebluft.
Petje!

Bertie, (URL) - 12-11-’10 15:58
Renesmurf

En gelijk heb je.

Anders kan je er nog wel eens spijt van krijgen.

Er zijn vaak meer redenen om iets niet te doen, dan om het wel te doen.

Renesmurf, (URL) - 12-11-’10 21:53
Di Mario

Wat doet mijn buurvrouw bij jou in de buurt ;-)

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 22:45
Thérèse

Wat geweldig knap van je Hanscke! Ik weet hoe moeilijk die dingen soms zijn.

Thérèse, (URL) - 13-11-’10 00:07
Morgaine

Wauw, Hanscke, wat heb je dit ontzetten mooi neer gezet, want al lees je positief bij mij, dat is mijn manier om Bullebak Depressie het hoofd te bieden, maar gelukkig heb ik gisteren ook mijn Lief even live gesproken aan de telefoon en ben ik nu zelfs weer aan het schilderen en klaarwakker, ook niet goed, moet morgen weer vroeg op ;-)

Kortom, ik snap je van A tot Z want ook voor mij is dit een gevecht weer sinds een paar weken… mijn Lief zei al, valt me op dat het telkens in deze tijd komt opzetten…

XXX

Morgaine, (URL) - 13-11-’10 00:17
Marjolijn

Knap werk, om Bullebak zo in de hoek te zetten..!!
Fijn weekend meis, geniet er van.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 13-11-’10 07:10
nans

goed hoor! je kan je met recht trots voelen op jezelf!
en bullebak heeft het nakijken…

nans, (URL) - 13-11-’10 08:25
Monique

Mooi geschreven Hanscke! Het is weer herfst he? Tel de overwinningen meid en merk straks dat je het bigtime gewonnen hebt.

Monique, (E-mail ) (URL) - 14-11-’10 12:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.