GEVELD

 


klik op de kleine foto

Het was mij zondag al verteld. Alle bomen die die prachtige bomenrij vormde, welke vanuit ver in de omtrekken te zien was, is niet meer. GEKAPT!!!!!! WEG!!!!!!!! Vanmorgen was dat ongeveer het eerste waaraan ik moest denken. Ik wist dat ik de moed bij elkaar moest rapen om de in mijn ogen aangebrachte schade te gaan bekijken. Gisteren had ik die moed nog niet maar voordat ik vanmorgen aan het werk ging, ben ik er heen gereden. Het weer zat mee. Het was mistig.  Die mist lag als het ware als een verband over de pijnlijke leegte...... Nooit zal ik meer van veraf het mooie schouwspel van deze bomenpartij kunnen zien, of door de bogen, die de takken vormden, kunnen lopen of fietsen. Het is denk ik niet zo heel raar dat er een liedje naar boven komt wat mijn moeder nog al eens zong: Niets is hier blijvend.....Ik heb gezocht naar een foto in zomertijd, maar deze kon ik (nog) niet vinden.  Ergens denk ik dat ik er vast één moet hebben, maar eigenlijk hoef ik die nu ook niet meer te zien. Het is toch voorbij. Ik zal me daar bij neer moeten leggen.

hanscke Dinsdag 16 November 2010 - 10:02 pm | | Standaard

dertien reacties

Sjoerd

Sms zijn de wonderen de wereld nog niet uit… Waarom zijn ze gekapt, wellicht worden ze vervangen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 16-11-’10 23:35
Di Mario

Zonde he.. juist zo’n straat, daar moeten gewoon bomen staan.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 16-11-’10 23:44
Hanny

Waren de bomen ziek dat ze gekapt moesten worden? Ik neem toch niet aan dat ze zomaar verwijderd zijn. Er zullen vast wel nieuwe komen. Dat duurt dan natuurlijk wel even voordat er weer bogen zijn.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 00:23
Morgaine

Tssssssssk, ze zijn er hier ook erg goed in, onder het mom van snel groeiend hout, heb je eindelijk een stukje bos en weg is het :(

XXX

Morgaine, (URL) - 17-11-’10 00:39
Nanos

Komen er geen nieuwe voor?

Hier is een jaar of wat geleden aan twee kanten van de weg ook zo’n rij gekapt om fietspaden langs de weg te leggen. Er zijn toen nieuwe bomen voor in de plaats gekomen, snelgroeiers. Ik had er een hard hoofd in, het was echt zonde. Maar nu ziet het er weer prima uit.

Nanos, (URL) - 17-11-’10 01:25
Marjolijn

Ja jammer.
Er was hier ook zo’n straat, maar nu met allemaal nieuwe jonge bomen gaat het weer helemaal goed komen.
fijne woensdag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 07:17
Wieneke

Oh, wat is dit erg! Als ik één ding haat aan het wonen in Friesland, dan is het dat ze hier zo gemakkelijk bomen omkappen. Als je in andere provincies ziet hoe ze proberen om bomen te redden met kunst en vliegwerk, hier is het meteen: hoppekee, zagen maar. Particulieren krijgen ook veel te snel een vergunning. Het maakt me altijd verdrietig, want ik heb iets met bomen. Vooral met beuken.

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 11:27
nans

er wordt toch wel herplant mag ik hopen???

Maar ik ken het van de streek waar mijn ouders wonen en ik ben opgegroeid…Een rij forse bomen, ineens weg. Later staan er dan van die kleine iele boompjes voor in de plaats. Inmiddels zijn die ook al weer aardig groot….
Maar de kaalslag na het kappen? Au!

grtz en sterkte met het verlies…

nans, (URL) - 17-11-’10 12:55
ton

Ik lees altijd die gemeenteberichten over de aangevraagde ne verleend kapvergunningen. Dan sta ik in elk geval niet voor grote verrassingen en kan ik proberen na te gaan waarom.

ton, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 13:23
Willemvk

Dat viel mij maandag ook op toen ik er langs reed. Waar zijn de bomen? Er zijn nu alleen nog maar wat triest stronken te zien.

Willemvk, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 23:07
Renesmurf

Eeuwig zonde.

Dat doen ze zo vaak he.

En altijd met rare smoesjes als gevaarlijk en ziekte.

Het zal allemaal wel.

Renesmurf, (URL) - 18-11-’10 01:37
Thérèse

Bijna exact hetzelfde is hier ooit gebeurd. Het was ook zo’n mooie laan naar het dorp toe. STOM, STOM!

Thérèse, (URL) - 18-11-’10 02:11
Neneh

Hier komt vast iets nieuws, kan niet anders. Deze straat kan niet zonder bomen. Soms is het nodig, ze halen bomen weg die gevoelig zijn voor bepaalde invloeden en planten nieuwe. Maar ja, het is en blijft voorlopig even schrikken als je er langs rijdt.

Neneh, (E-mail ) (URL) - 18-11-’10 11:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.