VOORPRET


Ondanks alle drukte en afspraken is er gelukkig ook nog wat tijd voor voorpret. In de afgelopen dagen heb ik een aantal goede gesprekken gehad. (Ja ook met iemand van het verpleeghuis waar mijn vader verblijft en het zij vermeld, dit gesprek had een positief karakter; vader krijgt vanaf nu gewoon zijn koffie aangereikt.) Een heel ander gesprek had ik met de Goedheiligman en zijn assistenten. Ook dit jaar zullen wij het traditionele 5 decemberfeest weer volop gaan vieren. Meiske Nina en haar moeder zijn weer in het land en zullen zaterdag van de partij zijn om dit festijn mee te maken. Ik voelde me weer volop oma toen ik in de speelgoedwinkel in een lange rij stond om de cadeautjes voor haar en voor die andere grote kleine meid te kunnen afrekenen. Wat een feest....Thuisgekomen leek ik zelf wel even een kind. Ik had niets in laten pakken en ik vond het heerlijk om al mijn gevonden schatten even op tafel uit te stallen en een verdeling te maken. Dit voor haar en dat voor haar. Niet dat ze het van elkaar zullen zien, nee daarvoor zijn de verschillen te groot. Voor Nina is het een feest wat bij papa en Nederland hoort, voor Rixte is het HET kinderfeest. Maar toch, met grote zorgvuldigheid heb ik (samen met P) de cadeautjes uitgezocht. Dat was echt mijn feestje. Voor de papa's en de mama's zijn er ook wat pakjes. In de komende dagen zal ik toch wat tijd moeten vinden om alles van een papiertje te voorzien, maar dat gaat vast wel lukken.

hanscke Maandag 29 November 2010 - 10:45 pm | | Standaard

elf reacties

Sjoerd

Voorpret is toch het leukste wat er is…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 29-11-’10 23:39
Hanny

De Sint is bijzonder gul voor de dames en hun ouders!
Succes met inpakken en een heel gezellig Sintfeest gewenst!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 29-11-’10 23:51
Marjolijn

Leuk toch, succes met alle voorbereidingen.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-11-’10 02:40
Di Mario

Gelukkig voor je vader zeg. Het lijkt zo onbelangrijk koffie, maar het gaat om het hele verhaal erom heen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 30-11-’10 08:00
nans

Heerlijk is dat ja, die oogst even nog doornemen en dan lekker inpakken. En straks kijken naar de gezichten die het openmaken en zien dat het een goeie (meestal) keus is geweest…..Veel plezier dit weekend!

grtz

nans, (URL) - 30-11-’10 08:42
Wieneke

Ah, fijn om te lezen dat je pa in ieder geval dat nare overslaan bij de koffie niet meer hoeft mee te maken. Een goed en vooral rustig gesprek kan toch veel oplossen, daar blijf ik bij.
Een mooie oogst heb je daar ;-)

Wieneke, (E-mail ) (URL) - 30-11-’10 11:19
Bertie

Heerlijk, deze voorpret, ik zou het graag nog eens mee willen maken.
Goed dat je een gesprek hebt gehad over je vader. We kwamen vrij vaak in een verzorgings- en later in een verpleeghuis. Er werken heel lieve mensen maar de gewoonte was om alle verkeerde zaken af te doen met ‘geldgebrek’.

Bertie, (URL) - 30-11-’10 16:38
Thérèse

Ik ben een beetje achter hier. Maar ik ben nu bijgelezen. Wat hebben jullie je best gedaan. Het ziet er zo al feestelijk uit. Veel plezier gewenst zovast allemaal samen.

Thérèse, (URL) - 30-11-’10 20:59
Annemarie

Jij hebt gewoon de voorpret!
De kinderen de napret. :-)

Inpakken, mijn grootste vijand!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 30-11-’10 23:34
Monique

Jouw vader krijgt zijn kop koffie, jij geniet van alle 5-december voorbereidingen. Een positief logje Hanscke. :)

Monique, (E-mail ) (URL) - 01-12-’10 00:11
Renesmurf

Je pa krijgt weer zijn koffie, gelukkig maar!

En 5 december komt nu snel dichterbij, spannende en leuke tijden, en vast heel gezellig!

Renesmurf, (URL) - 01-12-’10 00:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.