SCHAAP CADEAU


Het ene jaar vieren we wel Sinterklaas op school, het andere jaar weer niet, het is maar net waar de groep van wie ik mentor ben, of coach zoals het nu heet, voor kiest. Dit jaar paste het perfect in een onderwijsmodel. Het doel is samenwerken en de opdracht luidt: bedenk een activiteit die door een groep van vijf of zes personen in zijn geheel wordt uitgevoerd. Het gaat hierbij niet zozeer om de actviteit, maar om de onderlinge samenwerking in beeld te krijgen. Eén groepje had de keuze gemaakt om het Sinterklaasfeest met de gehele groep te gaan vieren. De hele organisatie was dus in handen van dit groepje. Er zijn heel traditioneel lootjes getrokken en vrijdagmiddag kon het feest gevierd worden. Het was uiteindelijk een heel tam gebeuren, maar toch was ik onder de indruk. De leerling die mij getrokken had, heeft uitzonderlijk veel werk verricht. Als surprise, dat was de opdracht van het organiserende groepje, naast een cadeautje moest er òf een surprise, òf een gedicht zijn, had ze een schaap voor mij gemaakt. Ooit had ik eens in de groep verteld dat ik schapen verzamelde. Och, je zegt wel eens wat als leerlingen je vragen eens iets van jezelf te vertellen..... Het moet haar uren gekost hebben en echt daar ben ik heel blij mee. Daar kan een heel duur cadeau niet tegenop, want wanneer iemand een dergelijke inspanning voor mij wil leveren, krijgt dit voor mij zeker een betekenis. Het is denk ik de mooiste surprise die ik ooit heb gekregen.

Het schaap is niet voor de eeuwigheid, maar het mag er zeker als aandenken een paar weken blijven staan. Deze samenwerkingsopdracht van het organiserende moet nog geëvalueerd worden en of het met een voldoende wordt beoordeeld moet mede blijken uit het bijgeleverde verslag, maar dat is van later zorg. Ik ga mij nu eerst bezighouden met dit feest te vieren met mijn eigen kleintjes.

hanscke Zaterdag 04 December 2010 - 1:00 pm | | School perikelen

negen reacties

Sjoerd

Voor op de kast is het idd een wat groot schaap, maar het ook om het idee.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 04-12-’10 18:11
Marjolijn

Leuk hoor, en straks kan hij ook best bij de kerstal staan.
Heb je er nog even langer plezier van.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 04-12-’10 18:37
Hanny

Fantastisch deze surprise! Het echte Sinterklaasgevoel. Niet zo maar een pakje, maar iets persoonlijks maken. Geweldig leuk gedaan van die leerling!

Hanny, (E-mail ) (URL) - 04-12-’10 18:54
nans

Mooi, attent en zo te zien inderdaad heel wat werk! Leuk!
Geniet nog verder van HET feest met je familie

grtz,

nans, (URL) - 04-12-’10 20:46
Renesmurf

Het is wel voor de eeuwigheid!

Want je vergeet het nimmer meer, en hebt het op foto en internet gezet!

wat mooi.

Renesmurf, (URL) - 04-12-’10 21:10
Di Mario

Shirel heeft ook een eigen schaap. Shoarma is zijn naam ;-)

Maar je hebt gelijk, zoveel werk wat ze speciaal voor jou hebben gedaan. Dat is meer waard dan welk cadeau dan ook.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 04-12-’10 21:22
Annemarie

Wat geweldig dat ze dat voor jou gemaakt heeft!
Lief. :-)
Fijn Sinterklaasfeest.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 04-12-’10 23:06
Thérèse

Goh Hanscke, wat lief van dat meisje en ook, dat ze het onthouden heeft. Het is een heel speciaal iets voor jou. Natuurlijk ben je daar erg blij mee.
Veel plezier vanavond!

Thérèse, (URL) - 05-12-’10 19:34
Morgaine

Oh wat super! Ja dat is met heel veel aandacht en liefde gemaakt, zo was ik ook altijd, de kern te vinden van een persoon en dan iets maken. Maar ik ben blij dat die tijden voorbij zijn, mag ook zo blijven ;-)

XXX

Morgaine, (URL) - 07-12-’10 09:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.