WOLLEN TRUIEN


Ik kijk op de klok, bijna half drie. Eigenlijk is het al een beetje te laat om nog naar de stad te gaan, maar ik zou toch wel graag een groter assortiment kleurpotloden willen hebben dan dat ik nu voorhanden heb. Bovendien, er is dikke kans dat het nog verscheidene dagen, misschien wel enkele weken zo koud = -4 blijft. Een lekkere warme trui erbij zou niet verkeerd zijn. Met plezier denk ik terug aan de vorige koopzondag, toen ik naast de geslaagde inkopen voor het sinterklaasfeest, ook zomaar tegen zo'n mooie en lekkere warme trui was aangelopen. Wie weet zou ik vanmiddag nog wel een keer kunnen scoren. .... 

P. en ik trekken er op uit. De parkeergarage vlakbij de binnenstad is vol, waardoor we een aardig eindje moeten lopen. Tijdens onze wandeling door de binnenstad geef ik mijn ogen goed de kost. Bij elke etalage werp ik een blik naar binnen om te zien of er ook een ligt, hangt of anderszins is uitgestald, maar nee, overal etalagepoppen met flinterdunne bloesjes met daarover een dun truitje of een andere frutsel, maar niet iets waarvan de warmte als het ware afstraalt. Hier en daar doe ik en passant ook nog even een graai in de rekken die buiten uitgestald staan, maar ik voel het direct, wol is een zeer schaars artikel; het is vaak allemaal van katoen. Wel zie ik zie overal koude gezichten om mij heen.....

De kleurpotloodmissie slaagt niet echt. De hobbyzaak doet niet mee met de koopzondag en de hele grote boekhandel heeft wel heel veel boeken, maar geen kleurpotloden; niet in een doosje en geen losse. Op naar V en D. Daar vind ik dan nog een plastic pakje met 20 stuks. Dat is dan in ieder geval iets. En nu ik hier toch ben, op naar de kledingafdeling. Tsja, daar hangt nog een zelfde trui die ik een paar weken eerder gescoord heb, maar verder is er niets van mijn gading. P. en ik houden het al snel voor gezien. We gaan naar huis, het is te koud om buiten te slenteren.

Op de terugweg vertel ik dat ik al dagen op het internet aan het zoeken ben naar een trui, maar dat dit ook weinig kans van slagen heeft. Of het materiaal, vaak katoen, staat me niet aan, of mijn maat is er niet (meer). Kennelijk is dit, ondanks de kou, niet het jaar van de truien, behalve die hele lange, en dan zijn het meestal  nog vesten ook, tot op of over de knie. En daar heb ik er al een paar van, maar ik zou zo graag een gewone leuke trui biij een bepaalde rok willen hebben. Kennelijk is dat dit jaar iets te veel gevraagd. Het mode-uniform schrijft wat anders voor. Hoezo keuze vrijheid?  

Ik kan er natuurlijk één gaan breien, maar tsja, wolwinkels zijn tegenwoordig ook erg schaars. En ondertussen zie ik in mijn herinnering de éne warme trui na de andere warme trui aan mij voorbij trekken. Alleen, ik heb ze niet meer. Ik verlang niet zo heel vaak terug naar de "goede oude tijd", maar ik zou er niets op tegen hebben als de warme wollen wintertrui als retro weer terugkomt. Lekker warm en behaaglijk!!

hanscke Dinsdag 21 December 2010 - 8:30 pm | | Standaard

tien reacties

ria

Als je een beetje kunt breien gewoon doen! Ik heb er nu al vier gebreid, ook een feestelijke, maar die anderen lekker met wol. Je kunt tegenwoordig ook wol online bestellen hoor.
http://www.wolenbreiboetiek.nl/ Hier koop ik mijn wol, maar je kunt het daar ook bestellen. Ik heb er al zoveel plezier van gehad, wil je ook wel helpen hoor.

ria, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 00:01
Annemarie

Kan me het wel voorstellen inderdaad…
Ik draag dan zelf maar sweaters, is alleen niet echt om uit te gaan natuurlijk! Of voor de mooiigheid…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 00:04
Nanos

Ik heb ook niets lekkers kunnen scoren dit jaar.

Nanos, (URL) - 22-12-’10 00:44
Di Mario

En kriebelig ;-)
Maar inderdaad een wollen trui… mmmm, waar heb ik die voor het laatst gezien? Ik zou het niet zo meer weten.

Love AS always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 08:30
Marjolijn

Tja , soms heb je geluk en soms pech.
Niet naar zoeken, kom je vast een keer de goede tegen.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 08:32
Morgaine

Ze zijn er wel, dan worden ze ook meteen erg duur, maar dat is zelf breien dan ook, vergis je niet, omdat wol schaars is en blijft nu nog, het is uit? Is de wol vaak onbetaalbaar, zo heeft mijn moeder enige jaren terug een trui voor kleinkind nog gebreid en die trui was duurden dan er eentje gekocht te hebben qua wol :S

Ik hoop dat je toch nog een lekkere en mooie trui zult vinden, ik heb hetzelfde probleem en dan nog een maatje meer ook :(

XXX

Morgaine, (URL) - 22-12-’10 09:04
Sjoerd

Ik heb helemaal niets met truien. Die zijn me gewoon te warm…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 16:49
Renesmurf

Ik ben heel erg tegen koopzondagen.
Ik vind dat mensen op andere dagen maar moeten kopen, en niet op de zondag, de winkels mogen van mij best eens dicht.

En aanbiedingen en alles moeten ze dan zeker niet doen.

Ik zit overigens goed in de warme truien, en die draag ik elke winter, lekker warm.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 22-12-’10 18:46
nans

als je er 1 vindt , nooit meer weggooien die wollen trui, komt altijd van pas…

Succes met de zoekactie!

grtz

nans, (URL) - 23-12-’10 20:04
Rob Alberts

Ja, de moderne mode is vooral weinig en dunnetjes. Alle vrouwelijke vormen moeten getoond worden.
Vreemd genoeg moeten er dan wel weer dikke en te warme jassen overheen. En die jassen gaan eigenlijk nooit meer uit.

Welke vereniging houdt ook al weer warme truien dagen ???

Warme en verwarmende groet uit Amsterdam-ZuidOost

Rob Alberts, (URL) - 28-12-’10 17:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.