THUIS EN UIT


De weersvoorspelling was, dat het behoorlijk zou gaan sneeuwen. Bij het opstaan zie ik geen sneeuw, maar voel ik de onrust al. Wat te doen? Wel gaan of niet gaan. Afgaand op de buienradar kan ik eigenlijk niet anders doen, dan het besluit nemen om niet naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest te gaan. Na telefonisch overleg met Jannet wordt het dagje uit afgeblazen. In de vaste overtuiging een juiste beslissing genomen te hebben ga ik verder met de dag en neem ik andere zaken ter hand. Uur na uur verstrijkt, zonder dat er ook maar één sneeuwvlok valt. Hoewel ik ook heel graag thuis ben, merk ik dat het mij toch in hoge mate irriteert, dat het weer wat voorspeld was niet komt. Ik was toch wel erg graag een dagje uitgegaan. Het frustreert mij zodanig, dat ik Jannet dit 's avonds, als er nog steeds geen sneeuw valt, via de mail laat weten. De volgende morgen vroeg lees ik haar antwoord. Ze stelt voor om, als het kan, alsnog te gaan. En zo gaan we, met een dag vertraging, dus op stap. En het is zeker de moeite waard. Terwijl het buiten heel guur en koud is, is het goed toeven in het tropisch paradijs. Naast de tropische tuin waar duizenden orchideeën op natuurlijke wijze groeien op boomstammen, ademt de Maleisische tuin haar eigen sfeer en heeft de Taiwaneese tuin haar eigen kenmerkende invloeden uit Oosterse culturen. In de vlindertuin kom ik ogen te kort. Tussen rotsformaties fladderen vele vlinders vrolijk rond. Het is leuk om ze van dichtbij te bekijken èn te fotograveren. Alleen is het wel heel moeilijk om de blauwe binnenkant van de vleugels van deze vlinders, de Morpho vlinder geheten, te nemen. Met veel belangstelling sta ik bij de poppenkasten te kijken. Hier kruipen de vlinders uit de poppen en als je er de tijd voor neemt zie je, dat er beweging in de poppen zit. De rondwandeling eindigt bij de kwekerij, waar duizenden orchideeën als kweek staan. Het uitgestelde dagje uit is ook echt een dagje uit geworden. En als aandenken staat er nu in mijn huis natuurlijk een prachtig kerststukje met orchideeën te pronken. Na een leuk dagje weg te zijn geweest, met ook deze dag in het noorden op geen enkele wijze enige overlast van sneeuw of gladheid gehad te hebben, is het fijn om lekker weer thuis te zijn om van een mooi dagje uit te kunnen nagenieten. 

hanscke Donderdag 23 December 2010 - 8:52 pm | | Standaard

acht reacties

Di Mario

Het is echt mooi daar, ik heb al eens vele foto’s mogen bewonderen van andere mensen maar ben er nog steeds nooit geweest.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 23:14
Sjoerd

Ik kom er regelmatig, minstens eens per jaar, en geniet er iedere keer weer van ondanks dat het een aardig eindje rijden is.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 23-12-’10 23:47
Marjolijn

Dat is een leuke tip, die ik ga onthouden.
Fijn dat je zo genoten hebt.
Mooie kerst en geniet er van.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 24-12-’10 08:39
nans

wauw wat een zee van kleur… mooimooi!

goeie beslissing geweest dus! benieuwd wanneer het nu wel gaat sneeuwen bij jullie….

grtz en fijne kerstdagen!

nans, (URL) - 24-12-’10 10:01
Morgaine

Ja dat ondervind ik dus ook, dan blijf je thuis omdat men voorspelt en dan…. nothing! Maar het is ook weleens andersom natuurlijk, het blijft schoon en droog en dan…

Ik denk dat je ook hier altijd gewoon je hart moet blijven volgen en gewoon die dingen moet doen die je wilt doen, het over je heen laten komen. Heel vroeger kenden we immers geen voorspellingen en deden we het ook met onze intuïtie….

Ik denk dankzij al deze wijzen van media dat wij teveel beïnvloed worden door en daarom onze intuïtie ook wat kwijt raken.

Echt prachtige foto’s en ik ben blij dat jullie het toch gewaagd hebben!

XXX

Morgaine, (E-mail ) (URL) - 24-12-’10 10:56
Vrouwke (Henriëtte)

Al vaak heb ik gehoord over de orchideënhoeve in Luttelgeest maar het is er nog nooit van gekomen om er ook daadwerkelijk een keer naar toe te gaan. Daar is geen reden voor. Het verdwijnt op natuurlijke wijze naar luikje 13 in de hersenen, en dan zijn er zoveel andere dingen die zich wel naar de voorgrond dringen, dat Luttelgeest erbij over schiet.
Maar… nu heb ik komende week vrij. Ik hoef niet op het werk te komen omdat er geen werk is. Kwalijk voorteken voor 2011, maar zoals zo vaak, het heeft ook zo zijn voordelen.
Dus wie weet… ‘t zou zomaar kunnen…

Hanscke, van harte mooie kerstdagen toegewenst, samen met P. en allen die je lief zijn.

Hartelijk groeten, ook van Dikkertje,
Vrouwke (Henriëtte)

Vrouwke (Henriëtte), (URL) - 24-12-’10 12:54
Thérèse

Wat fijn dat je zo de ‘schade’ in hebt kunnen halen. En ook geweldig dat je zo genoten hebt.
Fijne Feestdagen, Hanscke!!

Thérèse, (URL) - 24-12-’10 19:37
Renesmurf

Dat lijkt me reuze leuk daar, en gelukkig maar dat je alsnog gegaan bent.

Ik snap dat het vervelend is als het weer niet komt dat voorspeld is.

Het is beter dan andersom natuurlijk, dat er onverwachts een boel sneeuw komt.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 24-12-’10 23:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.