TAFELZWEMBAD


Kerst wordt bij ons niet echt uitbundig gevierd. In ieder geval niet met grote cadeaus of een indrukwekkend kerstdiner. Ook het ter kerke gaan past daar al jaren niet meer bij. Soms denk ik wel eens dat ik nooit geslaagd ben voor het groot landelijk kerstexamen. Dit ondanks mijn verwoede pogingen om er wel "iets" van te maken door het instellen van kleine tradities, veelal voortkomend uit mijn eigen jeugd. Bijvoorbeeld op eerste kerstdag het aantrekken van "nieuwe" of de "beste" kleding. Ook het kopen van enkele luxe tijdschriften of een boek voor de één of de ander komt daar uit voort. De laatste jaren heb ik dit omgebogen naar het geven van een klein cadeautje aan de komende bezoekers. Voor dochterlief is dat vaak een geurtje en voor het grote kleintje is dit vaak een hebbedingetje.Dit jaar was mijn keuze gevallen op een kindertijdschriftje en een playmobielpoppetje. Gezien het vele speelgoed wat deze dame al heeft, wilde ik het wat klein houden. Dat is geen enkel probleem voor Rixte. Heerlijk als je zo spelen kunt. Met grote cadeaus, maar ook met hele kleine.

Na de Bobo van voor naar achteren gelezen te hebben krijgt het playmobielpoppetje haar volle aandacht. Het is een meisje, een nieuwe uitgave van anno deze tijd. Het meisje heeft een badpakje aan en een zwemband en badslippers als accessoires. Op een bepaald moment zie ik haar vinger naar haar glas met water gaan. Ik hoor haar als het ware denken: Zit er nog water genoeg in? Zou ik kunnen proberen om het poppetje met zwemband in het glas te laten zwemmen? Ik overzie de situatie en maak een inschatting dat mijn voorstel niet zoveel schade aan kan richten. Ik vraag haar of ze een schaaltje water wil hebben wat dan een zwembad kan zijn. Met grote ogen kijkt ze me aan. Ze begint enthousiast ja te knikken en ik krijg daarbij een stralende lach als beloning. Werkelijk; een moment om in te lijsten. Meer dan een half uur heeft ze "zwembadje" gespeeld.

Dit spel verzin je niet, dat ontstaat. De kunst is dan om het te laten gaan zoals het loopt om er op dat moment volop van te kunnen genieten. Hoewel, op dat moment, ik heb er nog steeds napret over. Iedere keer denk ik, tsja, naast tafelvoetbal en tafeltennis heb je dus ook het spel tafelzwembad, en  onwillekeurig verschijnt er dan steeds even een glimlach rond mijn mond. In ieder geval kan ik weer een heel jaar lang met veel plezier aan deze kerstmiddag terugdenken.

hanscke Maandag 27 December 2010 - 8:28 pm | | Familie

elf reacties

nans

prachtig !!!

nans, (URL) - 27-12-’10 21:12
Sjoerd

En het laatste, daar doe je het voor…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 27-12-’10 23:07
Di Mario

Een gat in de markt… ;-)

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 27-12-’10 23:39
Annemarie

Vaak zijn het juist de kleinste cadeautjes die het meeste plezier doen! :-)

Heerlijk hoor.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 28-12-’10 00:01
Renesmurf

Wow, zo creeer je een mooie herinnering!

Das altijd het leukste he, als het nieuw is en het nog allemaal ontdekt moet worden!

Hier is de oude playmobiel ook nog altijd populair onder de nichtjes, terwijl ze meer dan genoeg ander speelgoed hebben.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 28-12-’10 01:09
Morgaine

Nu zit ik hier ook te glimlachen, zo ging het hier ook met de Zeemeermin Barbie’s etc, en ook al het andere spul van Duplo wat in water hoorde, zee honden etc van de dierentuin, prachtig mooi! En altijd blijvend denk ik ook ;-)

Wat betreft het vieren van kerst, bij ons wordt het terug keer naar het licht gevierd, ja zo gaat dat dan, en samen zijn is meer belangrijk dan wat dan ook, kado’s hebben we gelaten deze kerst.

XXX

Morgaine, (URL) - 28-12-’10 06:53
Marjolijn

En daar gaat het toch om, een mooie herinnering..!!
Op naar nog vele mooie volgende.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 28-12-’10 10:02
Bertie

Breng het maar niet op de markt.
Dan komt er een glijbaantje bij en een springplank, grasveldje… terwijl dit als fantasietje juist zo leuk is!

Bertie, (URL) - 29-12-’10 11:24
Annojo

Haha, je moet maar op het idee komen. :)

Annojo, (URL) - 29-12-’10 13:20
Rob Alberts

Genieten van spelen en genietend kijken naar spelen maakt iedereen vrolijk!
Vriendelijke nieuwjaarsgroet uit Amsterdam-ZuidOost

Rob Alberts, (URL) - 30-12-’10 10:14
Thérèse

Mooi als je fantasie hebt en dat heeft je kleindochter. Ik vind het ook een lief gebaarvan je iets kleins te kopen. En zo zie je maar wat een lol je er opeens zelf aan beleeft. Het zij he van harte gegund. Heel leuk, ook met die fotootjes erbij.

Thérèse, (URL) - 30-12-’10 17:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.