BEDELEN


Lang, (veel te lang) heb ik getwijfeld, of ik ook zelf, (dochterlief en kleindochters heb ik er wel één gegeven) wel of niet een pandora-armband zou willen hebben. Dat is zo'n armband met allerlei bedeltjes. En maar twijfelen; ik had immers mijn oude bedeltjesarmband van vroeger nog....Zo af en toe droeg ik die armband dapper, maar echt happy was ik daar niet mee. Met mijn laatstse verjaardag ben ik een nieuw decennium binnengetreden, en opeens leek mij dat een goede reden  om dit met mijzelf te vieren door zo'n armband en een paar bedeltjes te kopen. P. vond hem ook mooi en een paar dagen later kreeg ik van hem ook nog twee van die bedels. En dan begint, hoe vreemd het ook mag klinken, opeens mijn hebberigheid de kop op te steken. Vijf bedels, of charms zoals ze in hedentijdse taal genoemd worden, is leuk, maar zes, of zeven of tien....wauw dat is om van te smullen. Dus verzin ik een list om niet telkens tot hoogtijdagen te hoeven wachten om er weer eens één bij te krijgen of er één van mijzelf te mogen aanschaffen. Ik stel mijzelf ten doel om mijzelf aan te leren niet meer dagelijks een paar glazen wijn te nuttigen. Ooit ben ik ook van het roken afgekomen door mijzelf te belonen. En zo ben ik per 1 januari van dit jaar alcohovrije dagen gaan sparen. Wanneer het aantal van tien absoluut alcoholvrije dagen is bereikt, mag er een bedel aangeschaft worden. En dat was vandaag het geval. Tussen alle drukte door heb ik ook even tijd gemaakt om een bezoek aan de juwelier te brengen. En blij dat ik er van word...Helemaal omdat het er twee konden worden. Omdat ik de drie girls al verscheidene bedels cadeau heb gedaan is de spaarkaart vol. Het is een zoete vreugde om zelf daarmee zomaar een extra bedel aan mijn armband te kunnen schuiven. Ik ben (even) uitgebedeld en voorlopig helemaal tevreden.

hanscke Zaterdag 29 Januari 2011 - 11:14 pm | | Standaard

tien reacties

Hanny

Pandora is heel verslavend, weet ik uit ervaring. Niet ikzelf, maar dochterlief. Zij kan inmiddels bijna haar arm niet meer optillen door het gewicht van de armbanden. ;-)
Houd de alcoholvrije dagen erin, dan ben je snel aan je tweede armband toe.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 30-01-’11 00:48
Di Mario

Hier in huis ben ik er nog van verschoond gebleven gelukkig. Maar je weet maar nooit in de toekomst.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 30-01-’11 01:15
Renesmurf

aha, ik ben meer, wat ik leuk vind dat koop ik.

Maar jezelf belonen is op zich wel een slim idee.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 30-01-’11 01:36
Marjolijn

Helemaal geweldig, geniet er volop van meis.
Fijne zondag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 30-01-’11 07:42
Sjoerd

Wauw, dan heb ik nog heel veel tegoed dit jaar als ik het aantal alcoholvrije dagen gebruik om mezelf te belonen… Ik vind het een prima stok achter de deur op deze wijze.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 30-01-’11 09:07
Zakina

Leuke manier om jezelf te belonen :) en zo krijg je vanzelf een prachtig sieraad om je pols :).

Leuk dat je me weer gevonden hebt, heb al eens bij je gereageerd, maar kan je me een mailjte sturen? zakina@punt.nl dan vertel ik je in dat mailtje wel waarom. Of voeg me toe op Twitter… zag dat je Annespike op Twitter hebt?

Zakina, (URL) - 30-01-’11 21:16
Zakina

oh er zit een streep door mijn reactie :-(

Zakina, (URL) - 30-01-’11 21:17
Thérèse

Aha, daar had je het laatst over. Heel toevallig denk ik er ook over én ik heb ook nog een bedelarmband van vroeger. Maar ik twijfel nog steeds….
Geweldig dat je er zo blij mee bent. En als je er ook wat voor moet doen/laten, is het extra leuk.
Dat er nog vele bij moge komen!!!

Thérèse, (URL) - 31-01-’11 00:06
Elmar

Leuk zo’n armband, hier is hij gelukkig nog niet ontdekt, al moet ik me wel inhouden! Goed idee om jezelf te belonen! Met alcohol vrije dagen zou ik echter weinig opschieten, want ik lust het spul niet. ;-)
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 31-01-’11 15:05
Neneh

Erg leuk! Pandora. Ik heb inmiddels 3 armbanden, zoveel cadeautjes waren er al gegeven. Maar ik heb ze helemaal niet meer om momenteel. Heel bijzonder, maar zilver doet even weinig goeds met mijn lijf. Hoe bizar kan het zijn…

Neneh, (E-mail ) (URL) - 11-05-’11 13:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.