VOORWAARTS


Ik weet eigenlijk niet zo precies waarover ik op dit moment zou moeten schrijven. Er gebeurt zo veel. Nog steeds binnen mijn eigen kleine wereldje, maar ook daarbuiten. Moet ik mij druk gaan maken over de nieuwe missie naar Afghanistan? Ik heb het gevoel dat het daar al te laat voor is. Dat is een gelopen race. Het besluit is gevallen, er zal gegaan worden, ook al ben ik er vierkant op tegen!. Naar mijnn mening wordt niet gevraagd, maar ik heb er wel één. Een zinloze onderneming, die de vrede in dat land heus niet zal bevorderen. En wat valt Groen Links mij hierin tegen.

Dan is er heel ook nog heel wat luchtigers. Geen wereldnieuws maar gewoon het songfestival. Laat ik nu het laatste jaar steeds meer gecharmeerd zijn geraakt van die drie jongetjes, de 3J's. Ik vind ze leuk, helder en verfrissend en ze kunnen nog muziek maken ook. Ik houd wel van die muziek, als lekker tussendoortje. De stem van jongetje Jan Dulles spreekt mij wel aan. Helder en zuiver. Ik kan ook wel instemmen met het nummer wat gekozen voor het eurovisiesongfestival. Jawel. Of ze er mee gaan winnen is een heel ander verhaal, maar dat zien we dan tezijnertijd wel.

En dan is er ook nog Egypte. Daar wil ik niet aan voorbij gaan. Het maakt mij wat angstig. Wat gaat daar gebeuren en wat heeft die omwenteling voor een gevolgen voor de rest van de wereld. Kunnen we daar blij mee zijn of juist niet. En wie zijn die we? Alleen de westerse wereld? Of heeft dit verregaande gevolgen in het verloop van de wereldgeschiedenis? Egypte is uiteindelijk een land vanwaar uit de oudheid heel veel geschiedenis is ontstaan Ik ben zeker voor meer democratisering, maar heeft dit gebeuren open lange duur ook echt dat effect of gaan er andere krachten ontstaan?

En zo schrijdt het leven voort, in al zijn ontwikkelingen. We kunnen alleen maar voorwaarts. Een weg terug is er niet, hooguit een omzien op wat er geweest is.

hanscke Dinsdag 01 Februari 2011 - 10:27 am | | Actueel

acht reacties

Hanny

Een politieke beslissing kun je als eenling niet tegen houden.
De 3J’s hebben gelijk als ze zingen: Je vecht nooit alleen. Kijk naar de volksmassa die in opstand is gekomen in Tunesië en Egypte.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 01-02-’11 11:29
Sjoerd

Jammer vind ik dat we miet leren van onze fouten. We trappen er iedere keer weer in.

Sjoerd, (URL) - 01-02-’11 13:12
ton

De 3J’s heb ik niet gezien of gehoord. Egypte en mijn teleurstelling aangaande het standpunt van GL wel. Natuurlijk kun je als alleenstaande eenling geen politieke beslissing tegenhouden. Als grote groep eenlingen wellicht wel (kijk naar Egypte met het ongeleide verzet).

ton, (E-mail ) (URL) - 01-02-’11 14:32
Thérèse

Tja, ik vind het gebeuren in Tunesië en nu in Egypte ook eng. Ik weet ook niet welke kant dat opgaat. Afwachten is het enige.

Thérèse, (URL) - 02-02-’11 01:40
Marjolijn

Ik hoop dat het niet uit de hand loopt daar in Egypte en Tunesie.
En Afghanistan, ja dat zal wel weer doorgaan….jammer, heel jammer.
De 3J’s, ik ben benieuwd, ze zingen idd goed, ik hoop dat ze goed scoren.
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 02-02-’11 09:40
Laurent

Ja, Egypte gaat gevolgen hebben, dat is zeker. Maar welke?

Laurent, (URL) - 02-02-’11 11:43
Renesmurf

Het valt mij ook tegen van GroenLinks, hoewel het wel in hun verkiezingsprogamma stond.

3J`s vind ik kutmuziek, heeft niks met muziek te maken.

En Egypte, we zullen zien…

Het is dieptragisch dat er nog zoveel van zulke regimes zijn.

Renesmurf, (URL) - 02-02-’11 21:47
ggk

mooie foto!
Veel wereldnieuws om je over op te winden!

ggk, (E-mail ) (URL) - 05-02-’11 11:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.