VERJAARDAGSVISITE


Tussen alle bedrijven door ga ik, net als zovelen, ook zo nu en dan op verjaardagsvisite. Omdat het niet al te vaak voorkomt, vind ik het wel leuk. De verjaardagen in de familie worden nauwelijks nog gevierd en daar ben ik op zich niet rouwig om. Dergelijke visites kregen de neiging om wel heel erg voorspelbaar te worden en dan wordt zo'n traditie meer een verplicht nummer dan een gezellig avondje. Een verjaardagsvisite bij vrienden of kennissen wil nog wel eens heel verrassend uitpakken. Hier staat vooraf niet altijd vast in welk bont gezelschap je terechtkomt en dat maakt het juist verfrissend. De laatste keer was het gezelschap niet groot, maar het gaf mij de volgende dag genoeg stof tot nadenken. Kennissen/vrienden (ik wil even niet ingaan op het verschil hierin, dat stel ik nu even buiten de orde) hebben overeenkomsten, maar er zijn ook heel wat verschillen waar te nemen. Zo houdt het ene paar ervan om vaak en veel verre reizen te maken. Wij, P. en ik, houden er wel van om op vakantie te gaan, maar het liefst met eigen caravan binnen Europa. Dat hebben we dan weer gemeen met een ander stel. Maar met hen verschillen we weer op andere terreienen. Zij houden erg van antiek, vooral oude klokken en ook van rommelmarkten. Daar hiouden wij dan weer niet van, terwijl het stel van de verre reizen zich de charme van rommelmarkten dan wel weer kan laten smaken.....Ook houden die beide stellen weer veel van koren en klassieke muziek, terwijl P. en ik meestal de zender op radio 2 hebben afgestemd. Bridgen en tennissen doen we dan weer gezamenlijk met het stel van de oude klokken. En zo af en toe ontmoeten we dan weer een heel ander stel bij een restaurant, omdat zij net als wij ook erg van lekker eten houden... Met iedereen kunnen we het lekker pratende houden, vaak over politiek, terwijl onderling ook daar erg verschillend overgedacht kan worden. U begrijpt het zeker al, de overeenkomsten is wat ons bindt, het zijn de verschillen die de contacten boeiend maken, ook op een verjaardagsvisite.

hanscke Woensdag 16 Februari 2011 - 11:22 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

De familie zie ik liever niet op verjaardagsfeestjes, maar ‘gewoon’. Met vrienden/kennissen een verjaardagsfeestje is leuker. En inderdaad zijn er verschillende interesses en voorkeuren. Dat maken deze feestjes zo leuk.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 17-02-’11 00:53
Sjoerd

Mijn familie zie ik helemaal niet meer. Daar hadden we geen overeenkomsten meer mee. Met vrienden, die zoek je tenslotte zelf uit, is het veel interessanter.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 17-02-’11 11:18
Di Mario

Een beetje afwisseling is altijd leuk toch. Dat houdt het gevarieerder.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-02-’11 16:15
Renesmurf

Er zijn veel verschillen tussen mensen en soms ook veel overeenkomsten.

Allemaal leuk en aardig.
Toch vind ik het vervelend, op verjaardag gaan, altijd hetzelfde , en altijd dezelfde praat.

Maar ja, soms moet het even.

Renesmurf, (URL) - 17-02-’11 17:43
Marjolijn

Ik heb een hekel aan verjaarspartijtjes.
Ga liever gewoon op de koffie, zonder verjaardag.
Maar soms kan het niet anders.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-02-’11 20:37
Annemarie

Zo is het toch heerlijk?
Want dan blijft het spannend. Je hebt dan elkaar altijd wat te vertellen.

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 17-02-’11 23:58
Elmar

Ook wij gaan zelden naar familie verjaardagen of het moet van kleine nichtjes en neefjes zijn. We hebben wel eens per jaar een familiereünie en dat is, mede omdat het nooit bij iemand thuis is denk ik, altijd wel weer leuk.
Verschillen van mening zijn natuurlijk altijd leuk, dat houdt het boeiend!
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 18-02-’11 17:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.