NATUURLIJK GOED?


klik

Soms vind ik het moeilijk om een begin te vinden. Net als 25 maart 2006 en 7 maart 2009 heb ik weer violen gekocht om een beetje bezig te gaan met het komende lentegevoel. Hierbij herken ik het patroon van de erbij behorende gevoelens van mij, die een mengeling zijn van neerslachtigheid, landerigheid en berusting. Het besef dat ik al weer een jaar meer ervaring heb in het omarmen van een nieuwe lente. Ervaring kan prettig zijn, maar het haalt vaak ook iets van het nieuwe en het onverwachte weg. Het sprankelt wat minder.

Toch ben ik aan de slag gegaan. Dit jaar begeleid door het almaar tikkende geluid van de specht die ook weer terug is en dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Om hier en daar weer wat kleur op de terassen aan te brengen begin ik meestal met het vullen van een paar potten. Door de ramp in Japan ben ik mij er zeer van bewust, dat dit letterlijk bezig ziijn met aardse zaken zoals het poten van deze kleurige violen, in één klap, uitgedeeld door de natuur zelf, teniet gedaan kan worden. Om nog maar te zwijgen over de verdere zeer ernstige gevolgen van het teloor gaan van de door mensen gemaakte energiebronnen.

Het maakt mij zo klein en nietig, maar tegelijkertijd ook heel wilskrachtig om te genieten van hetgeen ik heb. Dit jaar heb ik met nog veel meer overtuiging mijn sombere gevoelens achter mij gelaten om mij open te kunnen stellen voor al het mooie nieuwe wat in aantocht is.

hanscke Zondag 13 Maart 2011 - 1:18 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik denk dat iedereen beseft na de aardbeving daar, we van geluk mogen spreken dat het niet hier was. Ik heb zelf een beving meegemaakt hier en realiseerde me toen al dat het leven wat ons gegeven, niet eeuwig is. Ik leef mee met de mensen daar, maar geniet ook van de natuurlijke wonderen die plaatsvinden in de lente. Die geven mij nieuwe kracht.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 13-03-’11 15:09
Renesmurf

We kunnen ook niet anders, net zoals de mensen daar dat niet kunnen.

Die maakten vorige week de boel ook nog telkens netjes in orde.

Op een dag vergaat de hele wereld, maar dat kan nog heel lang duren, voor het zover is zijn wij er al heel lang niet meer.

Geniet van de mooie dingen, van dag tot dag!

Renesmurf, (URL) - 13-03-’11 17:35
Marjolijn

Ja, je voelt je klein en stil als er weer berichtgevingen op tv zijn geweest over deze ramp.
We kunnen alleen maar meeleven op afstand.
En door gaan met hetgeen wij bezig zijn, dus ook de potten vullen met de aankomende lente.
Goed gedaan meis..!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 13-03-’11 19:48
Di Mario

Je hebt groot verdriet en klein verdriet. Maar uiteindelijk moet je wel wat moois maken van je eigen leven.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 13-03-’11 21:26
Toaske

Ik zat vanmiddag in een aangrijpende theatervoorstelling en kon af en toe wel huilen. Niet alleen om wat er op het podium te zien was, maar inderdaad ook om dat wat gebeurd is in Japan en al het verdrietige dat er nog meer is op de wereld.

Toaske, (E-mail ) (URL) - 13-03-’11 21:47
st@@rt

Het is goed om dat te beseffen.We staan niet altijd stil bij het feit dat je leven zomaar verandert door ziekte, een ramp. De seizoenen zijn heerlijk. Toen de eerste lenteverschijnselen kwamen, dacht ik “Gat weer de tuin in. Geen zin” Nu kriebelt het al. En staan de violen klaar om geplant te worden.

st@@rt, (URL) - 13-03-’11 21:54
Hanny

Hoe erg het ook is wat er is gebeurd in Japan en wat er momenteel in andere landen niet door de natuur maar door de mensen gebeurt, dat belet mij niet om te genieten van de aankomende lente. Geen sombere gevoelens, maar gevoelens van medeleven vermengd met blijdschap.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 14-03-’11 00:53
fialas

ach wat mooi, die viooltjes. Ze zien er zo teer uit maar ze zijn sterk en kunnen overal tegen. Mijn zusje heeft in Suidafrika gewoond, en vertelde dat viooltjes daar Liefgesichies heten.

fialas, (E-mail ) (URL) - 14-03-’11 01:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.