PEDICUREN


De telefoon rinkelt. Als ik P. hoor zeggen: "dat is ze vast helemaal vergeten", weet ik al dat het de pedicure is. Een nieuwe afspraak is snel gemaakt, maar vanaf dat moment blijven mijn gedachten wat rondcircelen rond het woord eelt. Te veel eelt geeft problemen, maar een klein beetje eelt aan de voeten geeft wat bescherming tegen blaarvorming, zo is mijn ervaring als langeafstandsloper. Hoe zit dat dan met eelt op de ziel? Is dat positief, of juist helemaal niet.?

Ik ben maar eens wat gaan googelen en dan blijkt dat er heel veschillend over dit gezegde gedacht wordt. Schrijft de één: "De omschrijving ‘eelt op de ziel’ staat voor gegroeide ongevoeligheid van een mens door eerdere negatieve ervaringen." een ander schrijft net zo makkelijk: "Welnee, het staat voor volwassen worden en niet meer van ieder kleinigheidje over de zeik raken." of in veel mooiere bewoordingen:De beste garantie voor een gezonde portie eelt op de ziel is nog altijd een goede dosis zelfredzaamheid, voldoende eigen verantwoordelijkheid en een een individuele vrijheid met respect voor die vrijheid bij anderen".

Na het één en het ander in mij om hebben laten gaan ben ik uiteindelijk tot het standpunt gekomen dat een klein beetje eelt op de ziel, net zoals bij de voeten, geen kwaad kan, of liever gezegd, wel wenselijk is om zodoende een beetje beschermd te zijn. "Maar", zo gaan mijn gedachten verder, "om het eelt aan mijn voeten beheersbaar te houden, ga ik elke zes weken naar de pedicure. Zou ik, om overtollig eeltvorming op mijn ziel te voorkomen, dan ook  iedere zes weken naar iemand toe moeten gaan?"  

Ik filosofeer nog even door: "Zou kunnen, maar er zijn massa's mensen die hun eigen voeten kunnen onderhouden, het is alleen maar makkelijk om het de pedicure te laten doen, zo zijn ook de meeste mensen wel in staat om hun eigen ziel te onderhouden, misschien wel door zo af en toe eens een flink potje te huilen." Ik knik in mijzelf en daarmee zet ik een punt achter deze vreemde gedachtenkronkel.


 

hanscke Zondag 20 Maart 2011 - 1:11 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Voor zover ik kan zal ik mezelf onderhouden.

Maar ja, haren knippen laat ik door een kapster doen.

Een cultuurkwestie.

En dat wordt het langzamerhand met voeten ook.

Renesmurf, (URL) - 20-03-’11 17:34
st@@rt

Mooie kronkel! Eelt….een beetje op de ziel en de voeten en als er te veel van is een oplossing zoeken

st@@rt, (URL) - 20-03-’11 19:53
Sjoerd

Een beetje eelt kan geen kwaad, zo lang je er maar niet ongevoelig door wordt. Een mens mag best af en toe een traantje wegpinken.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 20-03-’11 21:34
Hanny

Mooie gedachtenspinsels had je. Om van een pedicure naar je zieleleven te gaan. Een beetje eelt hier en daar is niet erg. Maar altijd oppassen dat de laag niet te dik en onbeheersbaar wordt.

Hanny, (E-mail ) (URL) - 21-03-’11 02:33
Marjolijn

Een beetje eelt kan geen kwaad, word je sterk van denk ik.
En wordt het te veel zijn er meer manieren om er vanaf te komen.
Zoals nu bv genieten van de 1e lentedag. De zon schaaft de harde randjes wel weg.

Een zacht briesje
met een ijl vleugje warmte.
Het ruikt naar lente.

Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 21-03-’11 09:15
Di Mario

Zolang het een klein beetje eelt is, dan zit het niet in de weg en kan het toch nog beschermen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 21-03-’11 15:25
Rob Alberts

Ik denk dat ik de nagels van mijn te lange tenen maar eens ga knippen.
Het eelt op mijn ziel wordt tenslotte goed beschermd door een onzichtbare plaat.
Vrolijke voorjaarsgroet

Rob Alberts, (E-mail ) (URL) - 21-03-’11 17:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.